Boolin valmistusohjeita

Yleiset ei-autoaiheiset jutustelut, kuten tietokoneet, muurahaisten karkoitukset ja muut :)

Valvoja: ffp jäsenet

mltkuora
-
Viestit: 11
Liittynyt: 4.7.2005 8:20

Boolin valmistusohjeita

ViestiKirjoittaja mltkuora » 9.7.2007 21:10

Eli haussa on booli ohjeita kesäjuhlaan? Mitä aineksia olette käyttäneet ja missä suhteissa? Vieraita on tulossa noin 70kpl. Minkä verran aineksia pitää varata? Kaikki eivät tietenkään juo ja toiset juovat muidenkin edestä...

Nimimerkillä: ensiviikolla vironpuolelta juomalastia hakemaan

Eemeli
-
Viestit: 4273
Liittynyt: 8.9.2003 11:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja Eemeli » 9.7.2007 21:22

Kuohuviiniä, Jää Lime-Greippi Jaffaa ja Dry Vodkaa sopivissa suhteissa (selviää maistamalla). Sekaan vielä, olikohan nyt Karambolaa, mistä tulee sellaisia vihreitä "tähtiä" kun pistää sen viipaleiksi.
Minkä verran aineksia pitää varata?

Sen verran että booli ei ainakaan lopu kesken ;)

kepukka
-
Viestit: 897
Liittynyt: 11.8.2006 13:57
Viesti:

ViestiKirjoittaja kepukka » 9.7.2007 21:40

Viinaa, Valkoviiniä, Pisang Ambonia, Spriteä.

Suhteessa: Paljon viinaa!

Eemeli
-
Viestit: 4273
Liittynyt: 8.9.2003 11:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja Eemeli » 9.7.2007 21:45

^Toi Valkoviini-Sprite on kyllä myös täällä todettu aika toimivaksi. Toi toimii sellaisena hyvänä pohjana mihin voi sitten laittaa sekaan jotain väriksi ja viinaa terästeeksi niin hyvä tulee.

J-M Koopikka
-
Viestit: 671
Liittynyt: 5.8.2003 20:57

ViestiKirjoittaja J-M Koopikka » 9.7.2007 22:00

Pirtua tai jotain 80% 0,5l , viiniä puteli ja loput täytetään haluamalla tuoremehulla ja spritellä. Juissin se punainen sekahedelmä todettu toimivaksi.

Tämä siis semmoseen soppelin kokoseen boolikippoon. Ei välttämättä sovi isolle porukalla, mutta alle 20 hengen pippaloissa kiva "ylläri" :)

Eemeli
-
Viestit: 4273
Liittynyt: 8.9.2003 11:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja Eemeli » 9.7.2007 22:23

Itse jättäsin kyllä pirtuboolit tekemättä. Aiheuttaa nimittäin monelle ihmiselle melkolailla pahaa oloa.... Tosin niinhän kaikki akoholi saattaa tehdä, mutta pirtu on vielä omaa luokkaansa tässä asiassa. Ja kaikenlisäksi se pirtu monesti pilaa sen boolin maun.

J-M Koopikka
-
Viestit: 671
Liittynyt: 5.8.2003 20:57

ViestiKirjoittaja J-M Koopikka » 9.7.2007 22:25

Johtuu ihan siitä että noi vahvat ei tahdo oikein sekoittua, sitä boolia pitää vähä hämmennellä vähän väliä. Ja kuten tuossa totesin ei sovellu ihan joka paikkaa, on sen verran kovaa tavaraa.

Ipe
-
Viestit: 889
Liittynyt: 23.7.2003 11:57
Viesti:

ViestiKirjoittaja Ipe » 9.7.2007 22:36

Valkkari ja normaali kirkas on tosiaan paljon parempaa kuin pirtu. Naapurin kanssa tehtiin joku aika sitten kaksi reilumpaa satsia boolia, ensimmäiseen tuli 80 prosenttista vodkaa ja toiseen 40%, muuten samat määrät viiniä, spriteä, vissyä ja mehuja, laimeampi booli teki kauppansa huomattavasti paremmin makunsa ja juotavuutensa takia.

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 9.7.2007 23:03

Väkevä alkoholi jää emulsioksi ja liukenee hitaasti. Yön yli seisotus riittää tai muutama minuutti ultraäänisekoittimessa :)

jate2
-
Viestit: 91
Liittynyt: 19.2.2006 22:35

ViestiKirjoittaja jate2 » 10.7.2007 2:54

Jos jäynän haluat tehdä, sekoita 38-40% alkoholia, esim. Viru Valge ja kerma-/toffee-/kaakaolikööriä. Isoja jääpaloja, näyttää hyvältä. Jengi vetää ihan simona karkkijuomaa, sitten tulee ylläri...
Sekoitussuhde alkoholi 2/3osaa, likööri 1/3osaa.


Vodkaa, karpalomehua, sprite/ kivennäisvesi. Riippuu pitääkö kuivasta vai makeasta. Hieman mustikkaa väriksi. Vodka antaa alkoholin makua pienempinä annoksina, joten ei mene niin paljoa. Voit tehdä laimeanpia sekoituksia.
Samalla voi tehdä alkoholittoman version, ei pahemmin eroa toisistaan. Loput voit juottaa illan päätteeksi alkoholillisena.

Käytä kesällä boolissa isoja jääpaloja, jäähdyttävät paremmin eikä sulaessaan vesitä juomaa. Jäähdytä juoma ennen esillelaittoa, säilyy viileänpänä pitempään.
Hoida esille pienempiä annoksia kerralla, joten voit vähentää alkoholin määrää illan edetessä. Kukaan ei putoa, eikä tule sitä känniärinää.

Riippuu siitä onko muuta juomaa tarjolla ja juhlien rakenteesta, boolia voit varata alkoholillisena 6-7,5dl/hlö. Alkoholitonta 1,5-2dl/hlö.
Hanki pieniä pikareita, ei puolenlitran muovituoppeja. Laske että boolimaljalla käydään ainakin kahdesti. Kohteliaisuussyistä. Lasia kuitenkaan ei oteta täyteen vaan 2/3 tasoon.
Jos olutta tarjoat, hanki jotan "kevyttä" lageria. Muista myös alkoholiton versio, jos on kuuma päivä, ihmiset arvostavat tätä (autoilijat)...
Siideri, ota kuivaa ja makeaa 60/40. Omena/päärynä. Ei mitään ananas tms. teinijuomia.
Mahdollinen viini tarjoiltuna ruoan kanssa. Varattava myös puna- ja valkoviiniä "seurustelujuomaksi". Valkkaria voi olla kesällä enemmän. Sopivat lasit myös näihinkin... Ja mielellään tavoitelämpötila juomille.
Tarjoile juomat ehdottomasti kylminä.
Lonkeroa älä tarjoile. Ihmiset alkavat helpoiten oksentamaan siitä!!! Kuten myös jos juomat on lämpöisiä!!!
Laita mietojen juomien tarjoilupisteen viereen tarkoitukseen sopivia "laseja". Tilavuudeltaan 0,33. Ihmiset juovat hitaammin. Vähentää lieveilmiöitä.

Juotavaa hanki laskelmien mukaan ja + 10%. Kyllä se jossainvaiheessa katoaa...

Ja muista. Varaudu aina kaikkein yllätyksellisimpään...

Kaikista helpoin jos saat paikalle jonkun juomavastaavaksi, selvinpäin. Kun juomille on "baarimikko", homma pysyy paremmin hallinnassa, eikä ylilyöntejä tule niin helposti.

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 10.7.2007 3:11

Hyviä ohjeita, pidetään itsekin mielessä.

Mutta
Käytä kesällä boolissa isoja jääpaloja, jäähdyttävät paremmin eikä sulaessaan vesitä juomaa
Pienet palat jäähdytävät tehokkaammin ja se sulaminen on se joka sitä lämpöenergiaa sitoo. Isot palat on kyllä vaan paljon kätevämpiä...

Sami J
-
Viestit: 109
Liittynyt: 24.7.2003 13:54

ViestiKirjoittaja Sami J » 10.7.2007 5:39

Helpoin ja siistein on hakee alkosta Pramian mansikkaboolitynnyreitä. Omis häis kokeiltu ja hyväksi havaittu. Jos tuntuu liian laimeelta, ni tynnyri juodaan tynnyri ensi puolilleen ja sit kannesta ilmaventtiili irti ja lisätään viinaa sekaan.

Karban
-
Viestit: 130
Liittynyt: 15.9.2003 13:47

ViestiKirjoittaja Karban » 10.7.2007 6:18

Oma suosikki on Dr.Pepper -booli. Tosin se ei ole kauheen iloisen väristä...

Nimestään huolimatta siinä ei kyseistä ainetta ole pisaraakaan, maistuu vaan vähän samalta.

1 osa viinaa
0,75 osaa väkevää kirsikkaviiniä (Chymos Kirsikka http://www.alko.fi/tuotteet/fi/002623 )
3 osaa colaa
ehkä vichyä (nimenomaan "the" vichyä eikä mitään hiilihapottomia bonakvoja) jos ei ole tarpeeksi hiilihappoista.

Suhteita en ihan tarkkaan muista kun tuota säädeltiin illan mittaan ja känniin ainakin tuli.

8866
-
Viestit: 515
Liittynyt: 24.6.2004 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja 8866 » 10.7.2007 9:06

Lonkeroa älä tarjoile. Ihmiset alkavat helpoiten oksentamaan siitä! Kuten myös jos juomat on lämpöisiä!


Eiköhän se oksennus tule, jos on tullakseen ihan millä tahansa.
Omasta mielestä lonkero kesäjuomista parhaimpia. Vai johtuuko se oksennus herkkyys ihan siitä??

Kylmänä tosiaan kesäjuomat.

DJDH
-
Viestit: 13
Liittynyt: 28.5.2006 23:07

ViestiKirjoittaja DJDH » 10.7.2007 9:40

Jos ja kun niiden jäiden sulaminen booliastiaan ketuttaa, voi booliastiaksi hommata ihan oikean booliastian. Niissä on "kaksoispohja", eli ekaan pohjaan laitetaan jäät, toinen pohja jäiden päälle, ja tähän päällimmäiseen pohjaan tehdään itse booli. Tällöin jäistä sulava vesi ei pilaa boolia. Toki voihan tee-se-itse miehenä tehdä jäätä pakastuspussiin ja laittaa sitten se jää pusseineen päivineen booliastiaan. Ei vaan ole kovinkaan nätin näköistä. Toki voihan siihen pakastuspussin veteen laittaa jotain elintarvikeväriä, niin saapi hivenen erikoisemmän näköisiä jääpaloja.

uiop
-
Viestit: 409
Liittynyt: 27.3.2006 14:49

ViestiKirjoittaja uiop » 10.7.2007 9:47

Tuossa juhannuksena tein mansikka-margarita poolia ja meni kyllä kaupaksi hyvin. Tosin salakavalaa ainetta kun tequila on kuitenkin aineksena


Tässä satsi 4 henkilölle joten siitä sitten kun kertoo vain ainekset useammalla niin booli olla valmis.

Ensiksi tehosekoittimessa 1L mansikoita murskaksi, 1dl tequilaa, 0,5dl cointreau likööriä, lime/sitruuna mehua yhden hedelmän verran ja 2rkl sokeria.

Hyvää on.

Thomas
-
Viestit: 106
Liittynyt: 11.4.2004 12:36

ViestiKirjoittaja Thomas » 10.7.2007 11:13

Aihetta sivuten, kokeilemisen arvoinen drinkki, tai voihan sen myös tehdä isompana..

"Cabriolet"

Lasi: 0,5l tuoppi

1. pohjalle 4-5kpl lime siivuja
1-2 tee-lusikallista sokeria
->murskataan

2. 4cl vodkaa

3. tuoppi täyteen jäämurskaa

4. valutetaan päälle 0,33l omenasiideri

Suomeksi, Caipiroska ja päälle omenasiideri.

kupukka
-
Viestit: 454
Liittynyt: 18.11.2004 10:01

ViestiKirjoittaja kupukka » 10.7.2007 11:17

Tuolla on drikkien ja boolien ohjeita http://www.paallikko.com/baarikaappi/ NAM :)

H&H
-
Viestit: 11
Liittynyt: 20.11.2006 16:19

ViestiKirjoittaja H&H » 10.7.2007 13:38

Laitetaan 0.7l vodkaa johon sekoitetaan rusina... jos maistuu liian hedelmäiselle, otetaan rusina pois... =)

Duke
-
Viestit: 433
Liittynyt: 28.7.2003 0:13
Viesti:

ViestiKirjoittaja Duke » 10.7.2007 15:06

Oma suositus ainaisten mansikka boolien sijaan:

Pullo Passoaa
0,5 plo vodkaa
Appelsiini mehua -sen verran että jää vielä oranssiksi
Puristat joukkoon 4-5 limeä
Päälle voi jättää lillumaan muutaman lime siivun.

Nam Nam....

SS
-
Viestit: 8737
Liittynyt: 28.7.2003 11:08

ViestiKirjoittaja SS » 10.7.2007 15:40

Johtuu ihan siitä että noi vahvat ei tahdo oikein sekoittua, sitä boolia pitää vähä hämmennellä vähän väliä.
80% Viru Valgeeta on ollut tapana laimentaa vedellä 50/50-suhteessa ja antaa seistä muutama vuorokausi. Sen jälkeen käytössä on sopivaa 40-prosenttista. Vettähän on Virosta turha raahata :)

Edit: Joskus on tullut tehtya boolia seuraavalla kaavalla:
- Sopiva tujaus tuota edellä mainitsemaani seosta
- Kotitekoista punaviiniä pullo
- Jotain punaista mehua (esim. karpalo)
- Hieman vissyä keventämään seosta

Ei limeä, yök :(
Viimeksi muokannut SS, 10.7.2007 18:47. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Jumbbane
-
Viestit: 554
Liittynyt: 1.10.2006 20:12

ViestiKirjoittaja Jumbbane » 10.7.2007 17:36

3l kossua/leinojaa tai vastaavaa kirkasta ja sekaan voi laittaa muutaman hedelmän kellumaan.. se on siinä.

Pekka
ffp jäsen
Viestit: 2188
Liittynyt: 16.7.2003 21:28

ViestiKirjoittaja Pekka » 10.7.2007 18:16

Duke: 50/50 suhteessa jos laitetaan vodkaa/passoaa ni sehän on ihan perinteinen Kelkka. Todella hyvää kyllä. Oli käytössä mm. omissa tupareissa.

Duke
-
Viestit: 433
Liittynyt: 28.7.2003 0:13
Viesti:

ViestiKirjoittaja Duke » 10.7.2007 18:27

Se vaatii noi limet... sit se on hyvää =D

ABE
-
Viestit: 135
Liittynyt: 20.1.2005 22:20

ViestiKirjoittaja ABE » 11.7.2007 0:11

Pekka: appelsiinimehun tilalle batteryä, sit se on moottorikelkka. ei ole muute huonoa sekään.

tempputee
-
Viestit: 67
Liittynyt: 24.10.2003 12:39

ViestiKirjoittaja tempputee » 11.7.2007 9:12

Omista poikamiehen hautajaisista, seuraavanlainen booliohje:

0,75 l valkoviiniä
0,75 l väkevää viiniä tms. (esim. vadelmakossu)
0,5 l viinaa (meillä 40%)
1,5 l limua (esim. spirte)
1,5 l vichyä

raparperijäätä (isoja paloja)
pakastemansikoita ja/tai -vadelmia

Eli miltei perinteinen mansikkabooli, jossa suhteet kohdallaan... Ainakin vierailla oli hauskaa... :)
Ja kun ohje on pullo kutakin/satsi, niin on todella nopea valmistaa kaiken sählingin keskellä...

tmosth
-
Viestit: 181
Liittynyt: 16.9.2003 17:27

ViestiKirjoittaja tmosth » 13.7.2007 21:24

Tällänen on todettu ihan passeliksi booliksi:

-2 plo vanilia kossua 0,5l
-mustikka likööriä 0,5l
-spritee pari 1,5l pulloo

Ja tietenkin voi soveltaa miten haluaa :P

H.Leinonen
-
Viestit: 572
Liittynyt: 20.4.2004 22:11

ViestiKirjoittaja H.Leinonen » 13.7.2007 23:43

Otetaan semmoinen n. 5 litran astia ja asetetaan se pöydälle tukevasti (laitoja on hyvä olla ettei hölsky liikaa)...

Tämän jälkeen kaadetaan astian pohjalle 2 kpl 0,7l Leijonaa tai Kossupulloa. Tämän jälkeen lisätään noin puoli pullollista Passoa ja yksi kokonainen pikkupullo Cointreauta viinan makua taittamaan. Lantringiksi laitetaan light spriteä pari 1,5 litran pulloa ja jos ei halua boolista liian makeaa, voi toisena lantrauspullona käyttää vaikka Vichyä.

Jääpalat kannattaa varata omaan erilliseen kulhoonsa josta käyttäjä voi omin neuvoin käydä hakemassa palat kuppiinsa ennen boolimaljalle suuntausta.

Mr.Crossfire
-
Viestit: 776
Liittynyt: 7.8.2003 21:28

ViestiKirjoittaja Mr.Crossfire » 14.7.2007 7:56

Yks hyvä konsti noihin jääpalahommiin on semmonen, että ostaa sopivaksi katsomiaan tuoremehutötsiä, ja iskee pakkaseen. Sitten kun alkaa boolin valmistus, niin ei muuta kun veitsellä leikaten mehupurkki jääpalan päältä pois ja astiaan. Ei ainakaan kukaan omi sitä jääpalaa, ja antaa makua booliin. :)

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 14.7.2007 19:19

Mölöpurkki käy sit kans :)

Tero V.
ffp jäsen
Viestit: 5273
Liittynyt: 16.7.2003 22:48
Viesti:

ViestiKirjoittaja Tero V. » 14.7.2007 19:32

Jopas jotakin. Tärkeintähän boolissa on astia ja sen sisällä vallitseva paine. Ei kai kukaan jaksa odotella lasin täyttymistä pienellä kauhalla tai hanasta pelkän painovoiman avulla laskemalla.

Useri
-
Viestit: 393
Liittynyt: 17.5.2005 13:33

ViestiKirjoittaja Useri » 15.7.2007 20:11

Kun tekee jääpalat siitä lantringista jota käyttää ei pääse maku vettymään.


Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa