Kebab -ohjeita

Yleiset ei-autoaiheiset jutustelut, kuten tietokoneet, muurahaisten karkoitukset ja muut :)

Valvoja: ffp jäsenet

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

Kebab -ohjeita

ViestiKirjoittaja cancermann » 2.3.2006 16:09

Kun pizzaa on käsitelty, niin pitäähän kebabillekin tehdä oma topic.
Eli, tänne hyviä ohjeita niin lihoihin, kastikkeisiin, kuin pitaleipiinkin ;-)

Tässäpä avaus:

-2kg jauhelihaa (nauta)
-pussi aromisuolaa (90g)
-1/2 dl mustapippuria

Kaikki ainekset sekaisin ja muotoillaan koiranmakkaraa muistuttava pötkö, paksuus n. 5-6cm. Folio ympärille, 100 asteisessa uunissa 4 tuntia, annetaan vetäytyä jos malttaa ja se on siinä. EI missään tapauksessa kuumemmalle ettei tule lihamureketta.
Mikäli mahdollista, kannattaa sekoittaa esim. yleiskoneella kunnollisella terällä jolloin jauhelihasta tulee "tiivistä".

opa
-
Viestit: 491
Liittynyt: 23.7.2003 21:32

ViestiKirjoittaja opa » 2.3.2006 17:08

no niin aihe josta meikänki vatsa pitää : ) Tuolta löytyy jotain. www.kebabille.com ja sieltä extrat.

Defeat
-
Viestit: 2056
Liittynyt: 27.7.2003 17:51
Viesti:

ViestiKirjoittaja Defeat » 2.3.2006 17:12

http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Tuota ohjetta on tullut käytettyä.

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 2.3.2006 17:32

Tällaisia löytyi:

Al Aban Kebab-liha

Tarvitset:

250 g naudan paistijauhelihaa (vähärasvaista)
250 g lampaan jauhelihaa
1-2 dl korppujauhoja
Aromisuolaa
Mustapippuria
cayenne-pippuria


Valmistus:

Sekoita jauhelihat keskenään. Vaivaa jauhelihaa tehosekoittimella ja lisää vähitellen korppujauhoa. Mausta aromisuolalla ja pippureilla maun mukaan. Muotoile liha pitkäksi, paksuksi ja kiinteäksi tangoksi. Aseta liha laajaan astiaan jotta rasva pääsee vapaasti valumaan pois. Paista uunissa kuten lihamureke (150 C astetta, n. 45 min.) Kun liha on kypsä, ota se uunista ja anna jäähtyä.

En ole testannut

Lähde: Paakari.net

______________________________________

Kastike

0,5 dl öljyä
1/4- ½ dl sokeria
½- 1 tl HP-kastiketta
3/4- 1 dl tomaattisosetta
1-2 munaa (keltuaista)
1 tl (valkoviini) etikkaa
1-2 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
1/4- ½ tl valkosipulijauhetta
1/4- ½ tl cayannepippuria


En ole testannut

Lähde: Reseptit.com

______________________________________

"Kreikkalainen kebab"
Yllä linkki, englanninkielinen.

En ole testannut

______________________________________


Laitan lisää kun löytyy.

vr6
-
Viestit: 409
Liittynyt: 23.7.2003 9:15

ViestiKirjoittaja vr6 » 2.3.2006 18:19

Kebabille.com:sta: Vastoin vartaan valmistajan ohjeita pakastimme vartaan uudelleen yön ajaksi hautaamalla sen lumihankeen.

Siis miten tuota pitäisi sitten säilyttää oikein?

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 2.3.2006 18:56

Onkohan joku lukenut "suomitavujen" foorumia :)

Ite oon tota tehny jo viitisen kertaa.

Olen empiirisissä tutkimuksissani huomannut että lihaa ei välttämättä tarvi sauvasekoittimella sössätä. Ei mulla ole paljonkaan vaikuttanut lopputulokseen. Olen tosin aina vaivannyt jauharimassaa voimakkaasti käsin.

Samaten tuo rullan tiukkuus on mietityttänyt kun en oo huomannu mitään ihmeempää tulosta jos rulla onkin ollu löysempi.

Mutta lastut tosiaankin kannattaa vuolla yön yli jääkaapissa olleesta pökäleestä ja lämmittää pannulla ihan pienessä öljytilkassa.

Suurin ongelma on löytää tareeks isoja pitaleipiä. Nyt tuppaa menemään nii pullolleen että repeävät :)

Tulista tomppakastia oon tehny paseeratusta tomaatista. Basilikaa, paprikaa, cayennepippuria ja sen sellasia sekaan ja pannulla kiehutusta hetken. Ehkä jotain imelyyttä se kaipaisi. Kenties lidlin taco-kastike?...

Donitsi
-
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.5.2004 23:18

ViestiKirjoittaja Donitsi » 2.3.2006 19:17

Tilanne alkaa vaikuttaa siltä että täällä on Soppamiehiä enemmänkin :)

Eemeli
-
Viestit: 4273
Liittynyt: 8.9.2003 11:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja Eemeli » 2.3.2006 19:27

Alkoi niin himottamaan etä voisi ehkä itsekin kokeilla. Pakkasesta löytyy hirvenjauhelihaa nin vois koittaa sitä ja sika-nautaa sekaisin. Tuo hirvenliha kun tahtoo olla aikaa kuivaa(vähärasvaista) pelkiltään.

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 2.3.2006 20:29

Haa, eilen tein tuon ensimmäisen ohjeen mukaista kökköä 400g, ja alkaa olla syötynä (sopii hyvin vaikka välipalana vehnäsämpylän välissä). Nyt onkin jo naudan paistijauhelihasta tehtyä mössöä valmiina 800g, eli huomenna paistoon ;-)

Jormalainen:
Olen etsinyt varmaan pari vuotta kunnollista ohjetta, mutta sellaista lähes täydellistä (kuten esim. El Cebo, Seinäjoki) ei meinaa tulla millään... Ajattelin sitten että kerätääs kaikki mahdollinen aiheeseen liittyvä samaan topikkiin.
Olis mulla kyllä yksi tosi hyvä valkosipulikeitto-ohjekin, joka sopii hyvin esim. Kebabin alkupalaksi.

GTi-Perttu
-
Viestit: 2556
Liittynyt: 3.9.2005 13:59

ViestiKirjoittaja GTi-Perttu » 2.3.2006 21:02

Jos poikkeatte Kokkolaan ja alkaa tehdä kebabbia mieli, ni suosittelen lämpimästi Grilli 2000:n kebab-ranskalaisia! Kebab kastikkeineen tulee naapurikaupungista Korv Göranilta ja on tautisen hyvää!! Sen kebabin ohjeet kiinnostais, vaan taitaa olla jonkin sortin salaisuus.... PRKL!!

jamku
-
Viestit: 789
Liittynyt: 29.9.2003 16:53
Viesti:

ViestiKirjoittaja jamku » 2.3.2006 21:38

eikös tuo korv göranin kebabliha ole tätä koko maassa tunnettua "mikropussikebabbia" jota on siis 90% pikkugrilleistä suomen maassa.

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 2.3.2006 22:58

Seinäjoella suosittelisin "karvakäsipaikoista" Istanbul, ja kotimaisista El Cebo.
Ylistarossa muuten Pizzatar tekee suurimmat annokset ranskalaisilla mitä olen koskaan nähnyt :-)

pottifemma
-
Viestit: 350
Liittynyt: 31.10.2004 18:06

ViestiKirjoittaja pottifemma » 3.3.2006 0:11

hmm onko muuten kukaan teistä syönyt koskaan oikeassa turkkilaisessa ravintolassa en siis tarkoita mitään "harvaranne" paikkaa vaan siis esim helsingissä aivan tajuttoman mainio ravintola Ani munkkisaaressa... todella mielenkiintoista ja hyvää tuo aito turkkilainen ruoka..

Anagonda
-
Viestit: 2029
Liittynyt: 23.7.2003 8:18

ViestiKirjoittaja Anagonda » 3.3.2006 6:40

Onkos kukaan miettinyt kebabtykkiä? Duunikaverin kanssa sellasta funtsittiin kun ei käsin oikein tarpeeksi tiukaksi saa painettua käärettä.

Eli suunnitelmissa oli about hakea onttoamuoviputkea ja nailoniatankoa mikä menee just sen putken sisälle. Sitten jauhelihat putkeen, toinen putken pää pöytää vasten ja toisesta päästä nailontangolla runnomaan.

Unohdin viimeksi kun etolassa kävin niin kysyä kebabtykin aineksia, joten omat kokeilut jäänyt vielä. Mutta onko joku muu jo kokeillut?

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 3.3.2006 7:38

Söin kesällä Turkissa parhaan kebabin ikinä.

GTi-Perttu
-
Viestit: 2556
Liittynyt: 3.9.2005 13:59

ViestiKirjoittaja GTi-Perttu » 3.3.2006 9:44

Jamku: Saattaa se samaa värkkiä ollakki, mutta grilli 2000:lla se vuollaan semmosesta isosta jöötistä ja grillataan vielä sen jälkeen! Muilta kokkolan grilleiltä saa "minigrip-kebabbia" joka lämmitetään mikrossa!! Hyi Vi..tu!!

Jetman
-
Viestit: 866
Liittynyt: 24.7.2003 17:09
Viesti:

ViestiKirjoittaja Jetman » 3.3.2006 10:02

Cancerman ku seuraavan kerran Ilmajoen puolella käyt niin suosittelen Yes Sir (r-kioskin takana) kebabbia tai pizzaa lämpimästi, annoskoko on jotain aivan muuta!

Leskinen
-
Viestit: 1385
Liittynyt: 25.2.2005 12:01

ViestiKirjoittaja Leskinen » 3.3.2006 10:03

Onhan Ylivieskassaki Sibel jossa mesikämmen vuolee Döner kebaabista paloja, nami kun se kebabbi on hyvää :D

L-Janne
-
Viestit: 1784
Liittynyt: 8.8.2003 11:15

ViestiKirjoittaja L-Janne » 3.3.2006 11:06

Voi jumaleissöni tällasta keskustelua krapula-aamuna! Nyt on kyllä jo niin kova nälkä että käyn hakemassa valmiin kebuubin.

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 4.3.2006 0:01

Dodiin, tuolla olis 800g valmista tavaraa, Felixin chili -kastiketta, ja varmuudeksi Jalapeño -Tabascoa ;-)
Tästä kun alkaa muuttua krapulaksi, pitää heittää kunnolla maustettu jööti naamariin, ja lähtee se krapula.

Niin, en kehoita ketään hankkimaan krapulaa tai maustamaan ruokaansa niin väkeväksi että se olisi vaaraksi. Syyttäjille suosittelen pelkästään lihaa ilman pippuria.

Lieventävä asianhaara: Olen ihan v*tun kännissä.

GTi-Perttu
-
Viestit: 2556
Liittynyt: 3.9.2005 13:59

ViestiKirjoittaja GTi-Perttu » 4.3.2006 2:00

Karkeeta kuittailua! =) Paras keino välttää krapulaa on pysyä humalassa! Kebabbia nassuun välillä, ni jaksaa tintata ölppää!! ;)

xite
-
Viestit: 1412
Liittynyt: 14.3.2004 19:16

ViestiKirjoittaja xite » 4.3.2006 2:19

tai olla kaikki yöt töissä ;)

HelaKammo
-
Viestit: 1860
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja HelaKammo » 4.3.2006 10:12

Aihetta sivuten, tuli tässä eilen tehtyä omatekoista makkaraa! Pitkän ajan unelma toteutui ja vihdoin sai aikaiseksi. Täytyy sanoa että vaivan arvoista hommaa, vaikka siinä pari tuntia menee kaikkine työvaiheineen, kun lihakimpaleet myllää makkaramassaksi. 1,2 kg lihaa 300 g silavaa ja 5 m suolta meni ja nyt on noin kilo makkaraa vielä jääkaapissa...

Jos tässä jaksaisi vaikka kirjoittaa enemmän aiheesta, jahka saa kuvamateriaalia webiin, pistelen sitten omat reseptitkin. Hiukan rakenteeseen jäi vielä korjattavaa, kun oli hiukan "lihapullamaista", mutta maku oli kohdallaan, hiukan tärkkelystä voisi koittaa lisätä seuraavalla kerralla, kun nyt oli melkein 100% lihaa... hiukan erilainen tuntuma kun kaupan makkaroissa ja ainakin tiesi mitä söi ;)

Leskinen
-
Viestit: 1385
Liittynyt: 25.2.2005 12:01

ViestiKirjoittaja Leskinen » 4.3.2006 10:21

1,2 + 300g = 1.5kg ja tuli = 1.0kg :D pitikö maistellä välillä :D

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 4.3.2006 10:25

Heh, tuohan on ihan suolesta :-D

audi1002.8
-
Viestit: 474
Liittynyt: 19.9.2004 19:20

ViestiKirjoittaja audi1002.8 » 4.3.2006 10:42

eikös tuo korv göranin kebabliha ole tätä koko maassa tunnettua "mikropussikebabbia" jota on siis 90% pikkugrilleistä suomen maassa.

Niin kai se on, mutta suoraan Korv Göranin grilliltä tuo on parasta, vielä parempa ku Kokkolassa :). Eli jos joskus on asiaa tänne Pietarsaareen päin, niin kannattaa käydä koittamassa.

HelaKammo
-
Viestit: 1860
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja HelaKammo » 4.3.2006 11:59

Leskinen: Eikun puol kiloa syötiin jo eilen.

GTi-Perttu
-
Viestit: 2556
Liittynyt: 3.9.2005 13:59

ViestiKirjoittaja GTi-Perttu » 4.3.2006 12:03

On maisteltu kebabbia Pietarsaaren Korv Göranillaki, ihan yhtä hyvää ku Kokkolassaki! Piru, tuli taas nälkä!! Grillille!!! =)

JPeltsi
-
Viestit: 839
Liittynyt: 18.6.2004 17:06
Viesti:

ViestiKirjoittaja JPeltsi » 4.3.2006 17:21

On sitä tullut tehtyä hiukan yli kymmenen pötköä kebabbia... eihän tuo aivan aitoa ole mutta menee todella hyvin esim. pizzan päällä tai leivän päällä.

On tullut tehtyä tuon kolmannen ohjeen mukaan

Mikhauta
-
Viestit: 3845
Liittynyt: 23.7.2003 10:18

ViestiKirjoittaja Mikhauta » 28.11.2006 18:01

Onko kukaan löytynyt hyviä jalapenoja tai pepperoneja mistään. Tuli ostettua joku Felixin purkki ja ne eivät olleet edes tulisia, mielellään ilman mitään maustelientä.

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 28.11.2006 18:22

Prismassa on habaneroja tex-mex -hyllyssä. Liemessä ne tosin on.

Vegeosastolta löytyy habaneroja joskus tuoreenakin.

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 28.11.2006 18:22

Jalapenoja on kyllä hankala löytää mistään ilman lientä.
Hyllykallion Prismassa oli joskus (tais muuten olla Lidlissäkin) "tuoreita" pepperoneja, sellainen lajitelma. Oli vihreitä, keltaisia, ja punaisia. Punaista maistoin eka vähän => Ei paha => Isompi pala => Ihottumaa joka puolella, enkä meinannu pystyä syömään mitään varmaan vuorokauteen... Oli tulista :-D

xite
-
Viestit: 1412
Liittynyt: 14.3.2004 19:16

ViestiKirjoittaja xite » 28.11.2006 18:49

Lidlistä löydetty ja maistettu, purkkikohtaista toi tulisuus.

-Kipe-
-
Viestit: 79
Liittynyt: 22.9.2004 22:21

ViestiKirjoittaja -Kipe- » 28.11.2006 19:51

jos tekee pitaleipää kannattee kotosalla tehdä suht pieniä ja laittaa uuniin pelkästään pelti ensin kuumenemaan sitten pitaleivät siihen kuumalle pellille..syy miks pieniä--> niihin tulee helpommin se ontto sinne väliin kun se "jaksaa nousta" eikä ole raskas..
(pitaleipä taikinassahan ei alunperin ole ollut hiivaa, toki joku sitä saattaa käyttää)

Eli puolet vettä ja puolet vehnäjauhoja (ei oo koskaan tullu mittailtua) ja suolaa
tosin nää homemade pitaleivät ei sitte oo läheskään mutukebab-mestan kokoisia...n määrällä hiivaa saa isommatkin nouseen..
jollain 1,5l jauhoja 7,5dl vettä saa jtn. 10 kpl...

H.Leinonen
-
Viestit: 572
Liittynyt: 20.4.2004 22:11

ViestiKirjoittaja H.Leinonen » 28.11.2006 21:59

Semmoista vaan sanon että jos itte vääntää lihat, niin hirven lihasta saa aivan loistavaa kebabbia...

KariM
-
Viestit: 142
Liittynyt: 9.8.2003 20:13

nettikebab

ViestiKirjoittaja KariM » 28.11.2006 22:10

Kokeilin toisaalta luettujen ylistävien kommenttien kannustamana pötkylän tekoa; 400g naudan- ja 200g lampaan jauhelihaa. Liiallista suolausta varoen mausteet 5g aromisuolaa ja 5ml mustapippurirouhetta. Taikinakoukuilla vatkaten sekaisin, ja tiiviiksi mutisteltu pötkö foliossa uuniin, vajaa 4h/100°C. Tuloksen rakenne ok, mutta maistuu, hm, jauhelihalle. Kokeilin myös pakastamista ja jäisenä vuolemista, mutta aivan liian kovaa siihen, kenties liikaa rasvaa. Nauttimisvaiheessa annoksen lyhyt käristys pannulla öljytilkassa.

Tomaattikastike: Tölkki chilimaustettua tomaattikastiketta, ja puolisen desiä salsakastiketta. Maku ok, joskin hikoiluttaa meikäläistä turhan paljon.

Jogurttikastike: 2dl maustamatonta jukurttia, 2 puserrettua valkosipulinkynttä, basilikaa 1tl, musta- ja valkopippuria yht. noin 1tl. Varsin ok, mutta se jokin puuttuu? Jos joku on käynyt Tampereella Suleimassa, tietää preferenssini.

Jalapenot mietona purkissa Eldoradolta, pitaleivät lidlistä 99snt/6kpl ja salaatiksi kiinankaalia.

Eri osavalmisteiden määrät eivät vielä oikein ole balanssissa, mutta kun em. valmistelut on tehtynä, välipalan pyöräyttää noin kymmenessä minuutissa.


BTW, ei kellään olisi kebab-ruokaloiden osoitteita POI-kantana?

-Kipe-
-
Viestit: 79
Liittynyt: 22.9.2004 22:21

ViestiKirjoittaja -Kipe- » 28.11.2006 23:20

kari:

voisit jourttikastikkeeseen kokeilla jtn "happoa" esim. sitruuna tms. (valkoviinietikkaa?)

Tampereella Suleimassa, tietää preferenssini. = ??

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 28.11.2006 23:36

Onkos moni vääntänyt rullakebabia? Ite en oo muita tehnykään...

Lihaviipaleet pannulle, kermaa perään ja jotai grillimaustetta ja chiliöljyä.

Leikellään suolakurkkua, kaalia ja tomaattia valmiiks.

Durum-vehnästä pizzapohja, joka uuniin muutamaks minuutiks ettei kuivu vaan pikkusen paistuu.

Sit kun pohja näyttää hyvältä niin alumiinifolion päälle ja lihat kastikkeineen riviin sen päälle. Samaten kasvikset. Lisäks voi luirauttaa jotain perus salaattikastikella vähän mehevyyttä antamaan.

Sen jälkeen eiku rullaati-rullaati. Tässä vaiheessa paljastuu että oliko pohja liian kauan uunissa kun ei rullaannu vaan lohkeilee.

Jos kaikki menee hyvin niin syödessä ei oo suupielet auki terävästä pohjan reunasta vaan vatsa täyttyy ja mieli kohoaa...

Ja taas tuli nälkä!

E: Tietääkö kukaan millä tohon lihapötkylään sais kimmoisuutta? Mun tuotokset on enempi haurasta kiinteää tavaraa joka katkeilee jos yrittää pitkiä soiroja veistellä.

Mess
-
Viestit: 371
Liittynyt: 12.11.2003 9:04

ViestiKirjoittaja Mess » 29.11.2006 8:07

KariM kirjoitti:Kokeilin toisaalta luettujen ylistävien kommenttien kannustamana pötkylän tekoa; 400g naudan- ja 200g lampaan jauhelihaa. Liiallista suolausta varoen mausteet 5g aromisuolaa ja 5ml mustapippurirouhetta. Taikinakoukuilla vatkaten sekaisin, ja tiiviiksi mutisteltu pötkö foliossa uuniin, vajaa 4h/100°C. Tuloksen rakenne ok, mutta maistuu, hm, jauhelihalle. Kokeilin myös pakastamista ja jäisenä vuolemista, mutta aivan liian kovaa siihen, kenties liikaa rasvaa. Nauttimisvaiheessa annoksen lyhyt käristys pannulla öljytilkassa.


Sanoisin, että aivan liian vähillä mausteilla teit, josta myös tuo jauhelimainen makukin johtuu.

Itse tein kesällä näillä suhteilla ja maistui omasta mielestäni aika lähelle samaa, kuin mitä grilliltä saapi.

800g naudan paistijauhelihaa
n.40g aromisuolaa
n.25g pippurisekoitusta (jauhemaista)

H. Jormalainen kirjoitti:E: Tietääkö kukaan millä tohon lihapötkylään sais kimmoisuutta? Mun tuotokset on enempi haurasta kiinteää tavaraa joka katkeilee jos yrittää pitkiä soiroja veistellä.


Ilma pitää saada mahdollisimman vähiin siitä mössöstä, minä muussasin massaa ihan nyrkillä kipossa varmaan vartin verran. Ja toinen tärkeä on pitkä paisto aika matalalla lämmöllä 100C ja hiukka päälle 4 tuntia meni tuossa pötkylässä jonka tein. Kahdella päällekkäisellä alumiinifoliolla saa tehtyä aika kireän paketin paistoa varten.

H. Jormalainen
-
Viestit: 16030
Liittynyt: 23.7.2003 9:30
Viesti:

ViestiKirjoittaja H. Jormalainen » 29.11.2006 11:17

On vaivattu "taikinaa" koneella ja käsin. Paistettu satasessa nelisen tuntia tiukassa alumiirirullassa.

Jauharina käytetty vähärasvaista nautaa. Kannattaskohan koittaa jotain muuta...

ville s
-
Viestit: 379
Liittynyt: 25.7.2003 8:03

ViestiKirjoittaja ville s » 29.11.2006 11:22

koittakaas tehdä juustokastiketta ton kebabin kanssa.pistät tupperware kippoon juustoraastetta ja tota tomaatti kastiketta ja microon,sit sekotat sen kastikkeeksi. ai tuo nälän kielelle!

Babar
-
Viestit: 2730
Liittynyt: 23.7.2003 14:35

ViestiKirjoittaja Babar » 29.11.2006 11:25

^Ota vatkain ja laita siihen kiinni sellaset "ruuvi"terät. Sitten vaan surruuttelet menemään ½ tuntia niin, että se massa venyy vaikka metrin katkeamatta. Kyllä varmasti tulee kiinteää.

KariM
-
Viestit: 142
Liittynyt: 9.8.2003 20:13

ViestiKirjoittaja KariM » 29.11.2006 17:08

voisit jourttikastikkeeseen kokeilla jtn "happoa" esim. sitruuna tms. (valkoviinietikkaa?)

Saattaisi toimia. Joku tuollainen raikas maku siinä Suleiman kastikkeessa on.

SS
-
Viestit: 8737
Liittynyt: 28.7.2003 11:08

ViestiKirjoittaja SS » 29.11.2006 17:38

Eli suunnitelmissa oli about hakea onttoamuoviputkea ja nailoniatankoa mikä menee just sen putken sisälle. Sitten jauhelihat putkeen, toinen putken pää pöytää vasten ja toisesta päästä nailontangolla runnomaan.
Tai lihamyllyn perään putki, samaan tyyliin kuin makkaraa tehdessä mutta ilman kuorta :)

vwnut
-
Viestit: 254
Liittynyt: 21.12.2005 17:27

Toimii...

ViestiKirjoittaja vwnut » 1.12.2006 15:51

Tulipahan eilen testattua tota Defeat:in linkittämää ohjetta.

Eipä olisi uskonut että noin helposti hyvää. Mun makunystyröille ainakin välttää ja huijaa olevansa kebabbia. Ja ei tarvii mitään järettömiä tiivistyksiä. Ihan vaan käsin kipossa palloksi ja siitä pötköksi folioon ja uuniin. Jamii...

Mikhauta
-
Viestit: 3845
Liittynyt: 23.7.2003 10:18

ViestiKirjoittaja Mikhauta » 1.12.2006 16:13

^ Entäs jos tuon lihamäärän puolittaa, niin puolittuuko silloin myös paistoaika ?

keskone
-
Viestit: 271
Liittynyt: 1.5.2005 17:54

ViestiKirjoittaja keskone » 1.12.2006 18:03

Ei, mut saat puolet lyhyemmän pötkylän. Jos haluut paistoaikaa lyhentää niin tee hoikempi "makkara".

cancermann
-
Viestit: 3377
Liittynyt: 23.7.2003 21:20

ViestiKirjoittaja cancermann » 1.12.2006 20:21

Naudan paistijauheliha on muuten aika jees tuohon.


Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa