Lupo 3L kaksi katalysaattoria?

Vain dieseleihin liitttyvät asiat

Valvoja: ffp jäsenet

Ghidrah
-
Viestit: 72
Liittynyt: 8.12.2005 5:30

Lupo 3L kaksi katalysaattoria?

ViestiKirjoittaja Ghidrah » 26.2.2012 23:22

Moi,

Lupon kanssa touhunnut tässä. Kuuluukohan tuossa kikkareessa olla oikeasti kaksi katalysaattoria? Tuossa meidän laitoksessa kun on, enkä oikein näe syytä pitää siellä kahta. Tuskin se sen paremmin nokista ilmaa putsaa, vaikka niitä kaksi olisikin?

Autossa ollut oireina lievähkö tehottomuus ja ajoittain valtaisat savupölläytykset, aloin epäillä, että katista olisi sisukset jotenkin repaleina, mutta kyllähän nuo molemmissa kauniisti ovat paikallaan, tosiaan vain kummastuttaa kun noita pönttöjä on kaksi :D

amalin
-
Viestit: 67
Liittynyt: 25.8.2008 12:58

ViestiKirjoittaja amalin » 27.2.2012 23:13

Mikä vuosimalli? Uudemmanpään malleissa on ollut hiukkassuodattimia.
Itellä 2003 ja muistaakseni vain yksi pönttö, en kyllä muista varmaksi. Ainakaan hiukkassuodatinta mulla ei ole.

Ainakin bensakoneissa voi olla esikatalysaattori, joka on lähempänä pakosarjaa nopeamman lämpiämisen takia ja isompi pääkatti taaempana.

Vikakoodien luvusta kannattaa lähteä. Muuten on pelkkää arvailua.
Jos kone on vikatilassa, niin ahdot ei nouse.

Ghidrah
-
Viestit: 72
Liittynyt: 8.12.2005 5:30

ViestiKirjoittaja Ghidrah » 28.2.2012 7:17

Moi,

vuosimalli on 2000.

Ihan siellä kaksi kattia oli paikallaan, aattelin vaan, että voiko heivata toisen mäkeen ilman seuraamuksia. Molemmat ovat vielä samankokoisia noista pöntöistä. Saksankielisestä korjauskäsikirjasta luin, että kaksi siellä on alkujaankin ollut.

Vikakoodeja ei anna kuin vaihteistosta, sekin johtuu sangen pitkälti siitä, että robotin tilalle on istutettu lisäpoljin ja normikeppi. Puutuminen on ajoittaista, itsellä tosiaan ajatukset kohdistuivat ensin tukkoiseen pakoputkeen, mutta taitaa juuttuvasiipisen kirous olla lähempänä totuutta. Kilometrejä kun on paljon ja autohan ei varmaan elämänsä alun aikana ole kovin montaa kertaa yli 1800 rpm kiertänyt :)

Aiemmin jäljitin rikkinäisen ilmamassamittarin, sen vaihto paransi kulkua ja lisäsi kulutusta, mutta vielähän tuo vaatii tarkempaa tutustumista auton sielunelämään.

Kiitos vastauksesta!

ramikoo
-
Viestit: 355
Liittynyt: 12.3.2009 21:27

ViestiKirjoittaja ramikoo » 28.2.2012 10:41

Mitään tuosta Lupon pikkukoneesta ja tekniikastahan en tiedä. Mutta jos pakokaasuvirran tai kattien vastapaineita tai pakopaineita ei lue jokin anturi niin tuon ikaisessä ei muuta kun katit tyhjäks ja suora putki sisälle. Eihän tuo tuonikäisissä tuo tyhjennys muutenkaan aiheuttele vikakoodeja. Paitsi jossain aivan hipokoneissa kenties. Turbon toimintaan ja ääniin vaikuttaa tietty kovasti ja jos ei ole kierrätetty kunnolla niin voi hyvinkin olla turbon huolto tai vaihto edessä. Juuttuvasiipinenhän on ihan hyvä laitos kun muistaa ajaa niikuin dieselillä oikeasti pitää. Eli annetaan sitä jengaa ja syöttöä niin pysyy paikat puhtaina ja herkkinä.

Vekke
-
Viestit: 96
Liittynyt: 5.9.2011 22:51
Viesti:

ViestiKirjoittaja Vekke » 3.3.2012 21:09

Molemmat voi ottaa pois eikä tule ongelmia vikakoodien kanssa. suorat putket kattien sisään ei katsastuksessakaan. Todennäköisesti tuo pölläyttely johtuu tukossa olevasta egr eli sen ja imusarjan putsaus.

Kokeileppa kone lämpimänä. Vaihde vapaalle ja polkaiset kaasun pohjaan ja miten monta kertaa pitää polkea, että savutus loppuu. Katalysaattoreista se paska pitäisi lähteä pois aika nopeasti, mutta imusarjan puolelta ei niin helposti.

Tehottomuus voi johtua todella monesta asiasta, mutta turbo ei luultavasti tee ahtoja. Syökö kone öljyä ja näkyykö vuotoja koneen kyljessä? Jos vikaa N75 niin siitä pitäisi jäädä vikakoodit. Tosiaan sille on välillä erittäin terveellistä antaa happea ettei paikat mene jumiin ja tukkoon. Rampista power moodissa aina silloin tällöin kiihdytykset 130 km/h lappu lattiassa rajoittajalle asti.

Kysymys: Muutitko itse manuaaliksi vai ostitko manuaalina? Oma lupo 3L pitäisi myös muuttaa manuaaliksi niin hyvät ohjeet ovat tervetulleita. Boksin joutuu päivittämään, mutta tekikö sen joku suomessa jne. Hollannista eivät ole kyselyihini vastanneet, jossa ainakin yksi liike tekee konversioita. Itselläni reistailee tuo järjestelmä niin menee vaihtoon ja samalla auto kevenee noin 10kg ja vaihdot nopeutuu ja ennen kaikkea arpomiset vähenee.

Missä päin vaikutat? Haluaisin nähdä minkälainen rakennelma tuolle kepille on tehty ja onko siitä mitään muuta hyötyä kun tuo painon säästö. Oma arvioni on että 0-100 nopeutuisi noin puoli sekkaa tai enemmän.

Ghidrah
-
Viestit: 72
Liittynyt: 8.12.2005 5:30

ViestiKirjoittaja Ghidrah » 3.3.2012 22:41

Sen tiesinkii, ettei vikakoodeja tule, mutta kummastelin vaan kahta kattia. Nyt saapi jäädä molemmat paikalleen, laittelee sitten putkea paremmin kunhan sää lämpenee. Ulkona kun leikkii, niin ei ole herkkua.

Pölläyttelee "ihan miten sattuu" eli vaikuttaa enemmänkin siipien jumimiselta, kunnolla kun antaa kenkää niin saattaa toimia tunnin-pari tahi muutaman viikon. Kevväämmällä, kevväämmällä. Katsastuksesta meni savujen puolesta läpi, joten tilanne ei ole akuutti. Autolla kuitenkin ajettu kohta 300 tkm.

Ei muutettu itse manuaaliksi, joku ihminen Vaasan seutuvilta oli sen tehnyt. Boksi on lähetetty silloin aikanaan saksaan säädettäväksi, firmaa en nyt muista, mutta muistaakseni firma jätti ecuun mainoksen, voin tarkistaa kunhan saan taas kaapelin lainaksi.

Voin ottaa valokuvia tuosta systeemistä, nyt onnistunee mainiosti, kun vaihdevaijeri oli poikki ja auto ei ole vielä kasattu. Systeemi on hyyvin pitkälle sama kuin manuaalilupoissa muutenkin vaihteensiirto. Laatikosta ulos tulevaan vaihteensiirtäjään joutuu poraamaan reiän eri kohtaan mieli saada säätö (ja vaihteet yleensäkin) toimimaan kunnolla.

Meidän laitoksessa keppi on -97 polosta lainattu, 1,9D lukee kepin kyljessä. Vaijerit kelpaavat Lupon omat. Vaijereiden paikallaanpitohärpätin on tässä vähän overkill, toteutettu 4 mm paksulla lattaraudalla ja tuettu kolmeen pisteeseen konehuoneen puolella.

En osaa itse oikein vertailla robolaatikkoon kun sellaista en ole testannut. Aika arpakuutio se on tuokin keppi jos ei säätö ole prikulleen oikea. Lisäksi tuossa saa kaverikseen hyvin jäykän kytkimen, ellei vaihda käyttövipua. Lyhyt vipuvarsi kytkimen jousivoimaan nähden on ihana.

Kytkin tässä on muutenkin ollut vähän ongelma, vaijereita meni muutama ennen kuin tajusi, mistä kiikastaa. Vaijerille kun ei ole sitä oikeaa sisääntuloreikää, joten sellainen on tehty sitten itse. Kytkin vaan on niin jäykkä, että ensimmäinen vaijerinpää karkasi tulipellin läpi ohjaamon puolelle. Tästä viisastuneena porasin lattarautaan reiän ja taivuttelin sen nojaamaan rintapeltiin..nyt karkasi vaijerinpäästä muovit ja vaijeri vasta sitten tuli ohjaamoon. Nyt kolmas viritys on kestänyt, laitoin kauniin lasikuituvahvikkeen vaijeriin. Sitä en tiedä, että minkä laitteen poljinasetelma tuossa on, ikävä kyllä.

Helsingin suunnalla vaikutan. Privassa lisempää, voin tosiaan laittaa kuvia kun huomenna olisi tarkoitus kasata tuo vaihdehärpäkkeistö.

mmak
-
Viestit: 55
Liittynyt: 18.11.2006 15:02

ViestiKirjoittaja mmak » 4.3.2012 4:08

Pölläyttelee "ihan miten sattuu" eli vaikuttaa enemmänkin siipien jumimiselta, kunnolla kun antaa kenkää niin saattaa toimia tunnin-pari tahi muutaman viikon. Kevväämmällä, kevväämmällä. Katsastuksesta meni savujen puolesta läpi, joten tilanne ei ole akuutti. Autolla kuitenkin ajettu kohta 300 tkm.]
Kenkaa vaan niin jumalattomasti, niin alkaa toimimaan :) Aika kiitettavat kilometrit tuolle huussille ja varsinkin tuolle koneelle, jos on se alkeellinen 1.2 pd tdi :)

Vekke
-
Viestit: 96
Liittynyt: 5.9.2011 22:51
Viesti:

ViestiKirjoittaja Vekke » 4.3.2012 20:47

Manuaaliksi muunnettuna ovat saaneet kestämään koneen yli 400tkm ilman mitään ongelmia. Eli sen koneen pitäisi olla ihan yhtä luotettavalla tasolla kuin 1.9 TDI :/. Laatikossa on sitten enemmän ongelmaa jos ei muuta sitä manuaaliksi. Itselläkin oireita on jo alkavasta laatikkoviasta. Eli pumppaa hydrauliikkapumpulla paineita kokoajan. Tilasin uuden paineakun ja toivon vian olevan siinä.

Omassani rupeaa olemaan 255 tkm, joista itse olen ajanut 21 tkm ja keskikulutus 3.48 l/100km. Syksymmällä se vielä oli 3.2 litrassa, mutta talvella on pyöritty 4.2-4.3 litran tuntumassa osittain kyllä liian leveän rengasvalinnan johdosta.

Ghidrah
-
Viestit: 72
Liittynyt: 8.12.2005 5:30

ViestiKirjoittaja Ghidrah » 4.3.2012 22:51

Meillä ajettu manuaalina tuolla nyt vähän alle 30 tkm, edellinen omistaja sitä ennen reilun 50 tkm.

Kone ei itsessään oireile mitään, öljyä ei vaihtovälille häviä, lähtee nätisti käyntiin eikä savuta muuta kuin mustaa. Huohottaa tietenkin kyllä jo hieman, mutta ei tuo kone vaikuttaisi olevan vielä muuten loppu. Nokkakin oli oikein kaunis kun kesällä avasin uteliaisuuttani.

Itse ajelin kesällä työmatkat ja muut ajot ja pääsin 2,8 keskikulutukseen auton oman mittarin mukaan (matkaa tuli toki vain joku 3000 km). Nyt talvella ei ole miun käytössä ollut, keskikulutusmittari kertoo 5,7 :P

Koitin jossain välissä tankillisen ajaa ja aika hankala on täällä kehäteiden sisäpuolella päästä alle viiden varsinkin jos haluaa, että autossa on lämmin.

Vekke
-
Viestit: 96
Liittynyt: 5.9.2011 22:51
Viesti:

ViestiKirjoittaja Vekke » 4.3.2012 23:06

Maskisuoja kannattaa olla talvella varsinkin 3L:ssä.

Oma menee talvellakin 3.5 litraan matka-ajossa, mutta jokainen kylmäkäynnistys nostaa kulutusta 2 desiä, kunnes pyöritään siinä 4.5 litran tuntumassa. Miulla tulee enimmäkseen matka-ajoa ja kaupunkipyöritystä 20-30%


Palaa sivulle “Tekniikka - Diesel”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa