Mitä syöt lounaaksi töissä?
Valvoja: ffp jäsenet
Mitä syöt lounaaksi töissä?
En löytänyt aiheeseen sopivaa, jo olemassa olevaa ketjua, mutta kertokaa, jos sellainen jo on.
Tiedustelen, että mitä syötte lounaaksi töissä? Itse teen normaalia 8-16 toimistotyöaikaa (100% istumatyö) Työpaikkaruokalaa ei ole ja kävelymatkan päässä olevia seisovan pöydän lounasruokaloita en halua hyödyntää, koska se on a)aika kallista b)turhan täyttävää ja kaloripitoista c)aikaavievää.
Miten olette ratkaisseet lounasongelman? Olen syönyt pussikeittoja, einesruokia ja niiden kanssa voileipää ja hedelmiä, mutta kaipaisin jotain vaihtelua. Yksi käyttämäni vaihtoehto valmisruuille on kotona valmiiksi tehty iso ruokasatsi, josta pakastaa annosrasioita ja ottaa mukaan töihin. Toisaalta tuokin alkaa jo kyllästyttää. Viime aikoina olen kallistunut pahasti kylmien salaattilounaiden puoleen. Ei huono vaihtoehto sekään, kun tuo painon kertyminen on pienoinen ongelma, vaikkei nyt varsinaista ylipainoa vielä olekaan.
Työpaikalla on siis mikro, jääkaappi ja vedenkeitin, joita voi hyödyntää ruuanlaitossa.
Tiedustelen, että mitä syötte lounaaksi töissä? Itse teen normaalia 8-16 toimistotyöaikaa (100% istumatyö) Työpaikkaruokalaa ei ole ja kävelymatkan päässä olevia seisovan pöydän lounasruokaloita en halua hyödyntää, koska se on a)aika kallista b)turhan täyttävää ja kaloripitoista c)aikaavievää.
Miten olette ratkaisseet lounasongelman? Olen syönyt pussikeittoja, einesruokia ja niiden kanssa voileipää ja hedelmiä, mutta kaipaisin jotain vaihtelua. Yksi käyttämäni vaihtoehto valmisruuille on kotona valmiiksi tehty iso ruokasatsi, josta pakastaa annosrasioita ja ottaa mukaan töihin. Toisaalta tuokin alkaa jo kyllästyttää. Viime aikoina olen kallistunut pahasti kylmien salaattilounaiden puoleen. Ei huono vaihtoehto sekään, kun tuo painon kertyminen on pienoinen ongelma, vaikkei nyt varsinaista ylipainoa vielä olekaan.
Työpaikalla on siis mikro, jääkaappi ja vedenkeitin, joita voi hyödyntää ruuanlaitossa.
Itse kanssa konttorityötä tekevänä, toimipaikka/kaupunki vaihtelee. Käyn aina jos mahdollista ravintolassa syömässä, onhan se vähän turhan täyttävää, mutta tulee liikuntaa harrastettua 6-12 tuntia viikossa niin ei tuo painon kertyminen oo ongelma.
Joskus joutuu turvautumaan noihin mikroruokiin, mutta ei niitä kyllä pidemmänpäälle jaksa syödä. Ja kyllähän noissa seisovissa pöydissä, ainakin niissä missä itse käyn, voi valkata syömistä kevyemmässäkin muodossa.
Joskus joutuu turvautumaan noihin mikroruokiin, mutta ei niitä kyllä pidemmänpäälle jaksa syödä. Ja kyllähän noissa seisovissa pöydissä, ainakin niissä missä itse käyn, voi valkata syömistä kevyemmässäkin muodossa.
Samanlaista työtä tehdään. Ruuaksi on vakiintunut keitto + leipä + jäliruoka, ok kevyt eikä ala väsyttämään syönnin jälkeen. Joko itsetehtyä / eines, kotona kuitenkin syö kotiruokaa kun muksullekkin valmistetaan.
Lounaspöytää koitettu<- menee liikaa aikaa ja tulee syötyä liian raskaasti
Ruokatoimitus<- paria eri toimittajaa koitettu, hintavaa, toinen oli liian raskasta (voita, öljyä yms) ja toisen annokset taas liian pieniä.
Lounaspöytää koitettu<- menee liikaa aikaa ja tulee syötyä liian raskaasti
Ruokatoimitus<- paria eri toimittajaa koitettu, hintavaa, toinen oli liian raskasta (voita, öljyä yms) ja toisen annokset taas liian pieniä.
Rakennusalalla puuhastelevana tulee syötyä melko epäterveellisesti mutta kaippa toi työ sit vie niitä lisäkiloja mitä ehkä tulis paikoillaan ollessaan. Elikkäs näin menee melkeimpä viikko: Kerran pari kebabilla tai kiinalaisessa,S-marketista keskiviikkosin mustaamakkaraa/puolukkahilloa, Kaupasta sitä lämmintä ruokaa esim: grillikylkeä ja muussia tulee otettua muutamana päivänä mutta se on melko kallista salaatin hinnasta puhumattakaan.
Toimistohommia iteki teen. Mä oon viimeset kolme vuotta syöny lounaaksi kebabin riisillä. Aluksi tuli tilattua täys annos, mutta ku ei sitä jaksanu syödä kokonaan, niin sitte lasten annos. Pikkuhiljaa on annos muokkautunut liha ja salaattipainoiseksi sekä turha hiilihydraatti (riisi) vähentynyt. Ruokajuomana vesi. Vielä ei kebabin maku kyllästytä.
Edit: ylipaino-ongelmia ei kebabin syöminen aiheuta
Edit: ylipaino-ongelmia ei kebabin syöminen aiheuta
Viimeksi muokannut Iso-Jaska, 13.9.2010 22:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-
- -
- Viestit: 1219
- Liittynyt: 31.10.2004 21:43
Itsellä työ hyvin vaihtelevaa, tstohommista lapiointiin sekä koneen- ja autonkuljettajahommiin, kuitenkin pääasiassa melko kevyttä työtä. Päivän pituus sitten vaihtelee vähintään yhtä paljon kuin työn laatukin.
Viimeisen reilun puolen vuoden aikana pyrkinyt aina syömään lounaan seuraavasti, joko vajaa lautasellinen keittoa ja lautasellinen salaattia tai runsas puoli lautasta salaattia ja loput lämmintä ruokaa. Tosin heikko kohta on vaalea leipä ja jälkiruuat. Paino pudonnut kuitenkin parisenkymmentä kiloa. Ja vieläkin sais ainakin kympin pudota :)
Viimeisen reilun puolen vuoden aikana pyrkinyt aina syömään lounaan seuraavasti, joko vajaa lautasellinen keittoa ja lautasellinen salaattia tai runsas puoli lautasta salaattia ja loput lämmintä ruokaa. Tosin heikko kohta on vaalea leipä ja jälkiruuat. Paino pudonnut kuitenkin parisenkymmentä kiloa. Ja vieläkin sais ainakin kympin pudota :)
mitä enemmän vaihtelua niin sitä vaikeampi kyllästyä. itse ainakin (toisin kuin kebab-jaakko :D) kyllästyn helposti jos tulee vedettyä samaa ruokaa jatkuvasti, joten en koskaan syö samassa paikassa tai samaa ruokaa perättäisinä päivinä. kaikkea ravintolalounaista voileipiin ja sushista salaatteihin tulee vedeltyä.
Emäntä on töissä hotellilla josta saa tuoda ylijäämäruokaa..
Eli monasti saattaa olla lohta ja perunamuussia, leikettä ja kasviksia, jne. Joskus jotain pastasalaattia ja leipä missä joku pihvi välissä :)
Ja joo, autofiksarina työskentelen 8-16.30 jokapäivä niin ihan sama mitä syö, paino ei nouse. Pääasia että syö tarpeeksi että jaksaa puuhastella..
Eli monasti saattaa olla lohta ja perunamuussia, leikettä ja kasviksia, jne. Joskus jotain pastasalaattia ja leipä missä joku pihvi välissä :)
Ja joo, autofiksarina työskentelen 8-16.30 jokapäivä niin ihan sama mitä syö, paino ei nouse. Pääasia että syö tarpeeksi että jaksaa puuhastella..
Istumatyötä klo 7-15. Työpaikkaruokalassa tulee käytyä aina kun olen konttorilla. Ruoka siellä on monipuolista, lähellä ja edullista. Pyrin ottamaan lautaselle puolet salaattia ja puolet lämmintä ruokaa. Jälkkäriksi hedelmä jonka popsin iltapäivällä. Yhtenä päivänä viikossa olen etätöissä ja syön edellispäivien jämiä. Salaatit jää etäpäivinä aika usein tekemättä.
On sitä nuorempana joutunut nysväämään noiden eväiden kanssa useamman vuoden niin ei vois enää vähempää kiinnostaa. Liian usein tuli turvauduttua valmisruokiin ja salaatti jäi pois kokonaan. Nykyään on ihan tarpeeksi tekemistä, että keksii perheelle iltaruoan joka päiväksi.
Etäpäivinä olen joskus poikennut kauppaan heti seitsemältä kun olen tytön vienyt hoitoon niin aika hurjia eväitä ostavat nuo raavaan työn tekijät. Iso leka energiajuomaa, pussillinen pizzapiirakoita ja pari askia tupakkaa. Tietty nuo ovat varmaan eväät aamukahvitunnille, lounas on varmaan erikseen :)
On sitä nuorempana joutunut nysväämään noiden eväiden kanssa useamman vuoden niin ei vois enää vähempää kiinnostaa. Liian usein tuli turvauduttua valmisruokiin ja salaatti jäi pois kokonaan. Nykyään on ihan tarpeeksi tekemistä, että keksii perheelle iltaruoan joka päiväksi.
Etäpäivinä olen joskus poikennut kauppaan heti seitsemältä kun olen tytön vienyt hoitoon niin aika hurjia eväitä ostavat nuo raavaan työn tekijät. Iso leka energiajuomaa, pussillinen pizzapiirakoita ja pari askia tupakkaa. Tietty nuo ovat varmaan eväät aamukahvitunnille, lounas on varmaan erikseen :)
Korjaamolla töissä ja löytyy pakolliset kahvipannu, mikro ja jääkaappi. Mut kuitenkin tule tilatuksi 3 kertaa viikossa paikallisesta rullakepapia.... Aamuisin herätyksen jälkeen on muksun saanti lasteentarhaan sen verran huomio vieva puuha, että omat evät unohtuu tarpeeks usein. Ruumirakennen takia en kyllä lisäkiloista huoli yhtään-saisi tulla lisää noin +10kg.
Toimistohommia, melkeimpä 10v menty eväsleivillä. Satunnaisesti (1-3krt / kk) käyty ulkona syömässä, silloin tosin yleensä salaattia tai keittoa. Kotoa joskus tulee raahattua edellisen päivällisen jämiä. Ei ole ruisleipä alkanut tympiin, eikä ole myöskään keskivartalo kasvanu. Lasten kanssa tulee illalla syötyä lämmin ateria.
Kevyttä konttorihommaa tulee myymälässä tehtyä. Välillä tulee mukana raahattua edellisen päivän ruoan tähteitä. Kätevimmäksi on kuitenkin osoittautunut läheisen Citymarketin lihatiskin ruoat, joka päivä kaksi vaihtoehtoa lämmintä perus kotiruokaa ja hintaa tulee muutama euro per annos. Joku yleensä hakee koko porukalle ruoat.
Konttoriduuni missä aavistuksen liikkuvuuttakin, mutta ei niin että kuluttaisi mitään merkittävästi. Asiakkaiden kanssa mennessä ei oikein ole tarkkaa rytmiä syömiselle, joten yksi ongelma on epäsäännöllisyys. Kahvi/taukohuoneeseen tulee mentyä syömään sitä mitä on kaupasta tullut raahattua..lähinnä ongelma on hyvän salaatin/kasviruuan saanti makaronilaatikoiden, nuudeleiden, yms. einessh*tin lisäksi. Ei millään jaksa lähteä minnekään syömään erikseen, lähinnä vaiva ja hinta tuntuvat turhilta, lisäksi kiire haittaa.
Kotona ei jaksa laitta ruokaa illalla (päivät venyy 18-19 asti), joten sitten napostelee taas... ja sisäinen karhu kerää taas rasvakerrostaan talveksi.
Parhaaksi havaittu yhdistelmä kevyttä syömistä, eli paljon vettä, aina jotain suuhun kun ehtii (banaani, leipä kahvin kanssa, lämmin ruoka pienenä annoksena, jne), joten aineenvaihdunta jaksaa pysyä käynnissä. Haastavaa vain työn rytmissä ehtiä/mustaa syödä säännöllisesti, eikä vain aamulla klo 8, kahvi klo 10, ja nääntyessä klo 16 ja sit klo 22...
Kotona ei jaksa laitta ruokaa illalla (päivät venyy 18-19 asti), joten sitten napostelee taas... ja sisäinen karhu kerää taas rasvakerrostaan talveksi.
Parhaaksi havaittu yhdistelmä kevyttä syömistä, eli paljon vettä, aina jotain suuhun kun ehtii (banaani, leipä kahvin kanssa, lämmin ruoka pienenä annoksena, jne), joten aineenvaihdunta jaksaa pysyä käynnissä. Haastavaa vain työn rytmissä ehtiä/mustaa syödä säännöllisesti, eikä vain aamulla klo 8, kahvi klo 10, ja nääntyessä klo 16 ja sit klo 22...
Lähellä on italialaistyyppinen ravintola, jossa on usein pastaa lähes päivittäin. Ateriaan sisältyy salaatti, keitto, jälkiruoka ja kahvi. Tänään oli todella herkullista tomaatti-mozzarellakeittoa ja pääruoaksi kana-tortellinia. Säästelin keittoa, ettei tulisi niin ähkyksi pääateriasta ja silti teki vaikeaa saada kaikki syötyä, sen verran täyttävää oli.
Kuitenkin, kun yhdentoista aikaan oli aterioinut, kolmen aikaan oli jo nälkä. Eipä noista pastaruoista oikein ole kunnon syömiseksi, ei ihminen pelkällä vehnäjauholla elä.
Jos olisin tiennyt keiton olevan niin hyvää, olisin ottanut vain sitä leivän kanssa.
Kuitenkin, kun yhdentoista aikaan oli aterioinut, kolmen aikaan oli jo nälkä. Eipä noista pastaruoista oikein ole kunnon syömiseksi, ei ihminen pelkällä vehnäjauholla elä.
Jos olisin tiennyt keiton olevan niin hyvää, olisin ottanut vain sitä leivän kanssa.
-
- -
- Viestit: 3377
- Liittynyt: 23.7.2003 21:20
-
- -
- Viestit: 671
- Liittynyt: 5.8.2003 20:57
Kaikkea mahdollista tulee vedettyä Mäccisafkasta Ristorante-pizzaan. Ympäri PK-seudun tulee juostua ja on syötävä kuppilassa, mikä sattuu olemaan lähimpänä. Kaupan kolmioleivät ja patongit tulleet ah, niin tutuiksi.
Kotoota ajattelin kyllä ottaa eväät mukaan tästä lähin, mutta ans kattoo miten sitä jaksaa aamuisin sämpylöitä vääntää.
Kotoota ajattelin kyllä ottaa eväät mukaan tästä lähin, mutta ans kattoo miten sitä jaksaa aamuisin sämpylöitä vääntää.
Kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa noin 500 grammaa käristettynä pannulla, kaveriksi 50-70 grammaa rasvaa sekä kermaa + mausteet. Näiden kanssa puolikas paketillinen paistettua jauhelihaa ja koko komeuden päälle lätkä cheddaria silputtuna. Tomaattia ja salaattia lautasen täytöksi ja litra vettä, hyvin pysyy nälkä poissa vaikka 10 tuntia. Tuommonen annos kannattaisi syödä pari kertaa päivässä että päivittäinen energiansaanti täyttyy, ei vaan tosiaan meinaa muistaa aina syödä kun rasva vie nälän niin hyvin :/ Painoakin on lähteny yli 10 kiloa pois lisäämällä reilusti rasvaa ruokaan, nams.
-
- -
- Viestit: 408
- Liittynyt: 3.1.2004 22:24
^ täysin vähähiilihydraattiset eväät... Toimi meikäläiselläkin, tosin nyt lipsunut pari vuotta jo, nyt paino on välillä kolminumeroinen plus desimaalit joten pitäis taas alkaa. Paljon auttaa jo kun jättää pastat leivät ja perunan pois eikä kuuntele lääkärin/vaimon/äidin/työkaverien paheksuntaa vaan omaa kehoaan :)
www.anttiheikkila.com
www.anttiheikkila.com
Itse raksalla ollessa olen pyrkinyt aika paljon syömään itse tehtyä ruokaa. Esim. riisiä ja kanaa on aika helppo ja nopea tehdä, ja kun paistaa kanaa vaikka jonkun 800 grammaa niin siitä syö pari kolme päivää, ja sen ajan ruoka säilyykin jääkaapissa niin ei tarvii pakastaakaan. Makaronilaatikko myös hyvä vaihtoehto, ja yleensäkin ruuat jotka on helppo tehdä ja riittävät moneksi päiväksi, niin ei tarvitse joka päivä olla ruokaa tekemässä töihin. Ja niin kuin joku tuossa jo mainitsikin, niin kebab salaatilla on ihan hyvä vaihtoehto pikaruuista, jos pelkää kilojen kertymistä.
Laidasta laitaan kun kaikki löytyy läheltä mäkkäristä lounasruokaloiden kautta pizza/kebab-kinkkilä mättölöihin ja joskus jopa omat eväät. Lounasruokalassa tulee eniten käytyä kun lähipaikassa on hyvän ruuan lisäksi myös silmänruokaa kiitettävästi tarjolla :)
Mikä olisi miedompi makeutusaine kuin hermesetas niin voisi jättää sokerin pois? Kahvia kuitenkin kuluu ihan kiitettävästi päivän aikana.
Mikä olisi miedompi makeutusaine kuin hermesetas niin voisi jättää sokerin pois? Kahvia kuitenkin kuluu ihan kiitettävästi päivän aikana.
Ruis(seka)leipää random päällysteellä. Yleensä jotain leikkelettä, juustoa, salaattia/vihanneksia, kananmunaa keitettynä/paistettuna jne. Lisäksi jogurtti ja hedelmä. Saa aika hyvin varioitua noilla täytteillä. Syön myös leipää/hedelmiä kahvitauoilla niin pysyy sokeritaso tasaisempana ts. ei pääse isoa nälkää kerääntymään ruokatunniksi.
Kotona töiden jälkeen sitten lämmin ruoka.
Työnä melko kevyt suunnittelu/asennustyö.
Kotona töiden jälkeen sitten lämmin ruoka.
Työnä melko kevyt suunnittelu/asennustyö.
Kouluruokaa, tosin salaattia enemmän ja perunaa/riisiä vähemmän. Omia eväitä ei kannata raahata, koska työtehtäviin kuuluu ruokailuvalvonta ja ruoka on kohtuuhintaista.
Hermetaksen sijaan kannattaa kokeilla Lidlistä löytyvää Cologran-makeutusnestettä. Itse käytän tuota makeuttamiseen. Pullo on lasia, sininen etiketti ja korkki on punainen "tonttulakki". Parilla tipalla makeuttaa hyvin kahvin, eli kestää pitkään jokapäiväisessäkin käytössä.
Hermetaksen sijaan kannattaa kokeilla Lidlistä löytyvää Cologran-makeutusnestettä. Itse käytän tuota makeuttamiseen. Pullo on lasia, sininen etiketti ja korkki on punainen "tonttulakki". Parilla tipalla makeuttaa hyvin kahvin, eli kestää pitkään jokapäiväisessäkin käytössä.
-
- -
- Viestit: 408
- Liittynyt: 3.1.2004 22:24
ettei oli cologran aspartaamia - sen haitoista on paljon juttua, aikuisille tosin vähemmän paha kuin kasvuikäisille. Sokeri on turvallisempi makeutuksessa, kun pysyy kohtuudessa tai ei käytä ollenkaan. Täysin tottumiskysymys. Stevia olisi täysin kaloriton luonnosta saatava makeutusaine, mutta sitä ei saa myydä EUssa elintarvikkeena
-
- -
- Viestit: 671
- Liittynyt: 5.8.2003 20:57
Tuskinpa sitä sokeria kahvin kanssa niin paljon menee, että sillä olisi juuri vaikutusta. Työpäivän aikana tulee juotua muutama kuppi sokerin ja kerman kanssa. Keinotekoiset mömmöt jätän syömättä, lisäaineita tulee muutenkin syötyä ihan tarpeeksi.
Stevia on tietty yksi vaihtoehto, mutta:
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Supermakea+stevia+on+yh%C3%A4+kielletty/1135252907761
Muuten työviikon aikana tulee syötyä vaihtelevasti. Joskus paikallisessa ruokalassa, mutta usein myös jossain lounaspaikalla tai Kekabilla. Tunnin reissu työpaikan ulkopuolelle myös katkaisee hyvin työpäivän, paremmin kuin vartin pikaruokailu työpaikan ruokalassa...
Stevia on tietty yksi vaihtoehto, mutta:
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Supermakea+stevia+on+yh%C3%A4+kielletty/1135252907761
Muuten työviikon aikana tulee syötyä vaihtelevasti. Joskus paikallisessa ruokalassa, mutta usein myös jossain lounaspaikalla tai Kekabilla. Tunnin reissu työpaikan ulkopuolelle myös katkaisee hyvin työpäivän, paremmin kuin vartin pikaruokailu työpaikan ruokalassa...
-
- -
- Viestit: 671
- Liittynyt: 5.8.2003 20:57
Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa