Voileipäketju
Valvoja: ffp jäsenet
Voileipäketju
En tiedä joko tämmöinen on laitettu pystyyn, mutta kaiken maailman muurahaisia on karkoitettu iät ja ajat jotenka voileipiä tossa tehdessäni ajattelin että mitkä mahtaa olla matti meikäläisten parhaat voileipävinkit...:)
Omalla voisin aloittaa:
Ruisleipää paahtimeen. Paahtamisen jälkeen päälle lahden leipälevitettä, juustoa, tomaattia sekä meetwurstia. Tomaatin päälle laitetaan hiukan mustapippuria, tai jos meetwurstissa on pippuria valmiina, niin sekin ok. Nauti lämpimänä.
Toinen aika kestosuosikki on kaksi tuoretta paahtoleipää, jotka lämmitetään voileipägrillissä. Ennen lämmittämistä väliin juustoa ja kinkkua, lämmittämisen jälkeen salaattia, kurkkua ja tomaattia. Kruunaa majoneesilla. Tarjoillaan lämpimänä lautasella haarukan ja veitsen kera.
Omalla voisin aloittaa:
Ruisleipää paahtimeen. Paahtamisen jälkeen päälle lahden leipälevitettä, juustoa, tomaattia sekä meetwurstia. Tomaatin päälle laitetaan hiukan mustapippuria, tai jos meetwurstissa on pippuria valmiina, niin sekin ok. Nauti lämpimänä.
Toinen aika kestosuosikki on kaksi tuoretta paahtoleipää, jotka lämmitetään voileipägrillissä. Ennen lämmittämistä väliin juustoa ja kinkkua, lämmittämisen jälkeen salaattia, kurkkua ja tomaattia. Kruunaa majoneesilla. Tarjoillaan lämpimänä lautasella haarukan ja veitsen kera.
Otetaan kokonainen ranskanleipä. Koverretaan siihen vako pituussuunnassa. Isketään pohjalle joko majoneesia, italiansalaattia tai vaikkapa hanpurilaiskastiketta. Siihen sitten päälle pitsasta tuttuja täytteitä. Isketään uuniin pellille noin 200-225 asteeseen. Annetaan olla pari minuuttia ja nakataan koko roskan päälle juustoraastetta. Vielä muutama minuutti uunissa, kunnes pinta alkaa ruskistua.
Sitten naamaan.
Sitten naamaan.
Tuoreita ruisleipäviipaleita, päälle voita tms, kinkkua(itse tykkään maustetuista), juustoa, salaatinviipale ja kurkkua. Toiselle puolelle reilusti maksapasteijaa ja ei ku "kiinni" ja syömään. Tän voi tehdä myös paahdetuista ruisleipäpaloista.
Tässä aika paljon käytetty ohje ku vaaleaa leipää en juurikaan syö.
Tässä aika paljon käytetty ohje ku vaaleaa leipää en juurikaan syö.
Edit: Ei nyt ihan voileipää, muttamutta..
Ainekset: paahtoleipää, oliiviöljyä, valkosipulia, vuohenjuustoa (suosin itse niitä valmiita paloja, en sitä löysää pötköä), aurinkokuivattua tomaattia (suosin paloja öljyssä)
Tilanteet: pieneen nälkään, vieraille, iltapalaksi, naisen kaatoon, yms. tai peltikaupalla kovaan nälkään tv:n edessä (ja silti jää nälkä)
Rakennusohjeet:
- leikkaa pois reunat paahtoleivän siivuista (vaikuttaa myös makuun ja syönti mukavuuteen, ei pelkkää pikkusormennostelua)
- kulhoon oliiviöljyä ("loraus"), purista valkosipulia kynsi tai pari, ja murskaa/sekoita seosta (yksi kynsi tuo jo hyvin makua pellilliselle leipiä, 6-9)
- kostuta v-s-öljyllä leipiä, itse laitan myös noita vs-muruja jonkin verran leiville, mutta melko vähän koska muuten tulee liikaa niistä makua
- juusto: laita jokaisen siivun päälle yksi viipale/pala vuohenjuustoa
- aurinkokuivattua tomaatti: valutan siivilässä suurimmat öljyt paloista pois, ja sitten ripotellaan siihen juuston ja leivän päälle
- Uuniin grillivastukselle kunnes juusto hieman sulaa ja leipien reunat ruskettuu. Jos jättää leipiin reunat, ne kovettuvat melkolailla omasta mielestä ikäviksi tässä vaiheessa.
Sitten vaan rouskuttelemaan.
Ainekset: paahtoleipää, oliiviöljyä, valkosipulia, vuohenjuustoa (suosin itse niitä valmiita paloja, en sitä löysää pötköä), aurinkokuivattua tomaattia (suosin paloja öljyssä)
Tilanteet: pieneen nälkään, vieraille, iltapalaksi, naisen kaatoon, yms. tai peltikaupalla kovaan nälkään tv:n edessä (ja silti jää nälkä)
Rakennusohjeet:
- leikkaa pois reunat paahtoleivän siivuista (vaikuttaa myös makuun ja syönti mukavuuteen, ei pelkkää pikkusormennostelua)
- kulhoon oliiviöljyä ("loraus"), purista valkosipulia kynsi tai pari, ja murskaa/sekoita seosta (yksi kynsi tuo jo hyvin makua pellilliselle leipiä, 6-9)
- kostuta v-s-öljyllä leipiä, itse laitan myös noita vs-muruja jonkin verran leiville, mutta melko vähän koska muuten tulee liikaa niistä makua
- juusto: laita jokaisen siivun päälle yksi viipale/pala vuohenjuustoa
- aurinkokuivattua tomaatti: valutan siivilässä suurimmat öljyt paloista pois, ja sitten ripotellaan siihen juuston ja leivän päälle
- Uuniin grillivastukselle kunnes juusto hieman sulaa ja leipien reunat ruskettuu. Jos jättää leipiin reunat, ne kovettuvat melkolailla omasta mielestä ikäviksi tässä vaiheessa.
Sitten vaan rouskuttelemaan.
1) otetaan semmonen uunilämmin ruisleipä. Semmonen minkä äippä muutama tunti aiemmin ottanut uunista.
2) päälle voita (ei mitään *itun "levitettä")
3) lenkkimakkaraa, jonka päälle sitten (tänään) Auran sinappi.
4) otetaan jääkaapista maitoa. Siis sitä tuotetta joka on ihan suoraan tilatankista otettu, ei mitään sitä tankin pesuvettä mitä ne kaupassa myyvät maitona.
5) syödään
6) hetken kuluttua "nautitaan" suolesta pakenevista miedoista henkosista.
Ei suositella laktoosi-intoilijoille eikä muillekaan kermaperseille, joiden mielestä pieru on HyiHyi.
2) päälle voita (ei mitään *itun "levitettä")
3) lenkkimakkaraa, jonka päälle sitten (tänään) Auran sinappi.
4) otetaan jääkaapista maitoa. Siis sitä tuotetta joka on ihan suoraan tilatankista otettu, ei mitään sitä tankin pesuvettä mitä ne kaupassa myyvät maitona.
5) syödään
6) hetken kuluttua "nautitaan" suolesta pakenevista miedoista henkosista.
Ei suositella laktoosi-intoilijoille eikä muillekaan kermaperseille, joiden mielestä pieru on HyiHyi.
^Valitettavasti kaikki ei pääse tai edes kykene juomaan tuota maitoa, myös minä. Joudun juomaan niinkin tuotettua maidon korviketta kuin maitojuomaa. Mutta koska maidosta niin paljon pidän tämä korvaa sen menetyksen edes jollain tavalla.
Aitoa oikeaa ruisleipää ei voita mikään. Nykyään on tarjolla ties mitä ruispalaa (tosin sekin menee paremman puutteessa), ruisnappia yms. Mutta itselle ehdoton suosikki on Samsara leipomon 100% ruisvuokaleipä. Siitä kun leikkaa sellasia sentin palasia ja päälle ihan perus levitettä, se on siinä. Huuhtelee sen alas vaikka lasillisella maitoa, voi veljet että on hyvvee.
Perusvoileipä mitä menee päivittäin on ruisleipä, päälle levitettä, meetwurstia (venäläistä), juustoa (kipparia tai kermajuustoa), salaatinlehti ja ehdottomasti paras leivänpäällis vihannes eli paprika.
Myös näkkileipä ja hapankorput uppoo hyvin.
Näillä mennään.
Aitoa oikeaa ruisleipää ei voita mikään. Nykyään on tarjolla ties mitä ruispalaa (tosin sekin menee paremman puutteessa), ruisnappia yms. Mutta itselle ehdoton suosikki on Samsara leipomon 100% ruisvuokaleipä. Siitä kun leikkaa sellasia sentin palasia ja päälle ihan perus levitettä, se on siinä. Huuhtelee sen alas vaikka lasillisella maitoa, voi veljet että on hyvvee.
Perusvoileipä mitä menee päivittäin on ruisleipä, päälle levitettä, meetwurstia (venäläistä), juustoa (kipparia tai kermajuustoa), salaatinlehti ja ehdottomasti paras leivänpäällis vihannes eli paprika.
Myös näkkileipä ja hapankorput uppoo hyvin.
Näillä mennään.
Viimeksi muokannut Ripa, 20.2.2008 20:25. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Meikäläisen aamupalaleipä keksintö.
1. Voileipägrilli lämpiämään
2. Kahden paahtoleivän(yms muu vaalealeipä) väliin juustoa-kinkkuviipale-(jalapenoja-valkosipulia)-lisää juustoa.
3. Laita kananmuna paistumaan voileipä grilliin. Itse laittanut munan puoliksi molempiin "leipäslotteihin".
4. Kun kananmuna on vähän paistunut laita leipä kananmunan päälle ja anna ruskistua rapeaksi.
5. Ota leipä grillistä ja aseta lautaselle kananmunapuoli ylöspäin.
(6. Vapaavalintaisesti päälle voi vielä lisätä ketsuppia)
Ja näin olet paistanut kananmunan, paahtanut/paistanut lämpimät leivät ja kasannut annoksen. Eikä muna tai juusto tipu leivältä syliin vaikka söisitkin sen käsin. Toimii vaikka krapulassa.
1. Voileipägrilli lämpiämään
2. Kahden paahtoleivän(yms muu vaalealeipä) väliin juustoa-kinkkuviipale-(jalapenoja-valkosipulia)-lisää juustoa.
3. Laita kananmuna paistumaan voileipä grilliin. Itse laittanut munan puoliksi molempiin "leipäslotteihin".
4. Kun kananmuna on vähän paistunut laita leipä kananmunan päälle ja anna ruskistua rapeaksi.
5. Ota leipä grillistä ja aseta lautaselle kananmunapuoli ylöspäin.
(6. Vapaavalintaisesti päälle voi vielä lisätä ketsuppia)
Ja näin olet paistanut kananmunan, paahtanut/paistanut lämpimät leivät ja kasannut annoksen. Eikä muna tai juusto tipu leivältä syliin vaikka söisitkin sen käsin. Toimii vaikka krapulassa.
Tuosta maitohommasta. Kuinkahan moni maitoa juomaan kykenemätön on kokeillut oikeaa maitoa? Vaimolla oli jonkin sortin laktoosi-into kunnes söi meillä kotosalla juurikin tuon kuvaamani setin. Seuraavana yönä sen kanssa ei meinannut samassa huoneessa viihtyä, mutta sen jälkeen ei ole maitotuotteet ongelmia aiheuttaneet. Tosin tämä maidon lipittäminenhän on aika lailla skandinaavinen tapa. Eihän maito ole muualla päin pääasissa muuta kuin pikkulasten juoma ja taitaa siitä tutkimuksiakin olla että ei ihminen alun alkaenkaan ole tarkoittettu maitoa juomaan.
Pitkästi OT:n puolelle menee mutta tosiaan minullekin pienenä ihan lääkärissä suositeltiin että jos haluan niin voin kokeilla ihan "tankkimaitoa", osalle laktoosi-vikaisista se sopii. Maalta kun olen niin se olisi kyllä onnistunut mutta kun oli tottunut juomaan "tiskivettä" niin eipä tuota tehnyt mieli juoda kun normi sininen maitokin maistui pelkältä rasvalta. Aluksi join hyla maitoa mutta sekin jäi muutamassa viikossa ja nykyisin juon maitojuomaa ehkäpä litranverran viikossa kaakaona. Kaikki maito ongelmat on kuitenkin ajan kanssa kadonnut kun jäätelöt ja suklaat ja juustot menee ilman ongelmia, ja jopa baari-ilta pelkkiä maitopohjaisia litkien onnistuu. Ei vaan voi enää kuvitella juovansa muuta kuin vetta ruoan kanssa.
no jos aiheesen palataan:
pari palaa paahtoleipää
paketti kalapuikkoja
sipuli
esim.valkosipulilevitettä
suolakurkkua
juustoa
kaikki samalla pannulla runsaan rasvan kera.
päälle sopivasti aromisuolaa ja suolakurkkua sekä juustoa.
kyytipojaksi kylmä karhu niin kyllä alkaa nukuttamaan.
ja on terveellistä :D
pari palaa paahtoleipää
paketti kalapuikkoja
sipuli
esim.valkosipulilevitettä
suolakurkkua
juustoa
kaikki samalla pannulla runsaan rasvan kera.
päälle sopivasti aromisuolaa ja suolakurkkua sekä juustoa.
kyytipojaksi kylmä karhu niin kyllä alkaa nukuttamaan.
ja on terveellistä :D
-Otetaan poikamiehen leipälaatikosta eli pakastimesta Putaan Pullan ruiskiekko tms. keskeltä valmiiksi halkaistu pieni ruisleipä. Laitetaan mikrouuniin minuutiksi 330W teholla. Tulee mukavan rapea.
-Halkaistaan leipä ja höylätään vaikka ihan perus edamia mieleinen määrä. Laitetaan myös muutama kinkkusiivu. Laitetaan leivän "kansi" kiinni, eli täytteet jäävät kahden leipäsiivun väliin. Muutama sekunti vielä mikrouunia leivälle, ja eikun syömään.
-Halkaistaan leipä ja höylätään vaikka ihan perus edamia mieleinen määrä. Laitetaan myös muutama kinkkusiivu. Laitetaan leivän "kansi" kiinni, eli täytteet jäävät kahden leipäsiivun väliin. Muutama sekunti vielä mikrouunia leivälle, ja eikun syömään.
Jos haluaa keskustella maitoallergiasta ja maidon käsittelystä, kannattaa ottaa yhteyttä maidon pilkkomista vastaan taistelevaan Raija Tukkiseen. Hänen kanssaan olen monesti jutellut tuosta asiasta ja hänen taistelustaan suuria maitofirmoja vastaan. Lisää asiasta googlesta hakusanalla "maitotauti".
Tuore patonki paloitellaan n.15cm mittaiseksi, halkaistaan niin että kansi jää pohjaan kiinni saranaksi. Patongin molemmat sisäpinnat voidellaan mieleisellä levitteellä, itse suosin chili- tai valkosipulituorejuustoa. Väliin laitetaan reilunkokoisia kinkku- tai kalkkunasiivuja, voi rullata jotta mahtuu. Kypsä päärynä kuoritaan ja leikataan leipään sopiviksi lohkoiksi, mukaan pari palaa sinihomejuustoa. Toinen maukas täyte on avokado, toimii myös voimakkaiden juustojen kanssa.
Tämä siis silloin kun jaksaa näpertää, normi arkiaaamuna menee ruisleipä-levite-leikkele-juusto linjalla.
Tämä siis silloin kun jaksaa näpertää, normi arkiaaamuna menee ruisleipä-levite-leikkele-juusto linjalla.
-
- -
- Viestit: 191
- Liittynyt: 31.1.2008 18:17
Ex-anoppi opetti.
Siivu ranskanleipää, voimariinia ja tuoretta kurkkua. Päälle ripotellaan aromisuolaa. Kuulostaa liian yksinkertaiselta maistuakseen miltään, mutta on hyvää kaffeen kanssa.
Isäukon bravuri.
Ruisleipäpala, sellanen soikee. Päälle voimariinia, graavattua lohta, tilliä ja kananmunan siivuja. Tämä menee jo ilman kaffettakin alas.
Siivu ranskanleipää, voimariinia ja tuoretta kurkkua. Päälle ripotellaan aromisuolaa. Kuulostaa liian yksinkertaiselta maistuakseen miltään, mutta on hyvää kaffeen kanssa.
Isäukon bravuri.
Ruisleipäpala, sellanen soikee. Päälle voimariinia, graavattua lohta, tilliä ja kananmunan siivuja. Tämä menee jo ilman kaffettakin alas.
Itsehän olen Siiskosen leipomossa duunissa, niin suosittelen vahvasti Ruisryhti-leipää, ei tarvii ku sitä tuorelämpösenä, aitoa voita, ja ehkä viipale juustoa/metukkaa niin ai per*ele...
Me kattokaas kun paistetaan leivät kunnon kiviarinauunissa eikä missään pikku kiertoilmauunissa niinku joissain pienemmissä leipomoissa.
Me kattokaas kun paistetaan leivät kunnon kiviarinauunissa eikä missään pikku kiertoilmauunissa niinku joissain pienemmissä leipomoissa.
Nautitaan aamupalaksi tai iltapalaksi, ei keskellä päivää:
- Paahtimeen crustaa tai ciabattaa. Jos ei ole niin joku paksu paahtoleipäkin voi kelvata. Paahda rapeaksi.
- Oliiviöljyä päälle luraus
- Plko valkosipulia pieneksi noin kolmasosakynsi per viipale (vähempi jos ei ole tottunut)
- Mozzarellaa pari siivua per viipale
- Kirsikkatomaattia maun mukaan
- Tuoretta basilikaa jos löytyy
- Paahtimeen crustaa tai ciabattaa. Jos ei ole niin joku paksu paahtoleipäkin voi kelvata. Paahda rapeaksi.
- Oliiviöljyä päälle luraus
- Plko valkosipulia pieneksi noin kolmasosakynsi per viipale (vähempi jos ei ole tottunut)
- Mozzarellaa pari siivua per viipale
- Kirsikkatomaattia maun mukaan
- Tuoretta basilikaa jos löytyy
Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa