Sain kireen lapin syyttäjävirastolta jossa ilmoitettiin yli vuosi sitten tekemästäni korvausvaatimus jutusta jossa hain 220€ kauppahintaa takaisin joltain klopilta joka oli huijannut rahaa myös usealta muualta henkilöltä mm. autovahvistimilla ja stereoilla joia hänellä ei kuitenkaan joko ollut taikka ei vain koskaan lähettänyt.
Nyt tuli tosiaan päätös ja tässä lukee että päätöspöytäkirjan voitte tarvittaessa tilata kemi-tornion käräjäoikeuden kansliasta... jos haette korvausta ulosottoteitse. Eli kannattaako moista summaa viedä ulosottoon ja miten se käytännössä tapahtuu? tuleeko siitä itselle jotakin kuluja?
Ajat sitten jo tiesin 90% varmaksi etten rahojani tule enään näkemään mutta nytten tuo 10% liekki tuossa on kitkutellut.
keskustelkaa ja viisaimmat auttakoon.
Huijari Ulosottoon
Valvoja: ffp jäsenet
^ :) "otappa yhteyttä omaan ulosottomieheesi"
http://www.oikeus.fi/4350.htm
http://www.oikeus.fi/6553.htm
Velkojana ulosotossa
http://www.oikeus.fi/4350.htm
Velkoja voi pyytää ulosottomiehen toimenpiteitä sen jälkeen, kun hänen saatavastaan on olemassa tuomioistuimen päätös, jossa maksuvelvollisuus on määrätty. Velkojen perinnän lisäksi ulosotossa voidaan pakolla toteuttaa eräitä muita tuomioistuimen määräämiä velvoitteita. Tällaisia ovat häätö, takavarikko, tietyn esineen luovutustuomio sekä lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevien päätösten täytäntöönpano. Elatusapujen perinnän osalta ei vaadita tuomioistuimen päätöstä, jos elatusmaksuista on laadittu kirjallinen sopimus, jonka lastenvalvoja on vahvistanut. Osamaksusopimusten osalta perintään voidaan ryhtyä ulosottomiehen laatiman osamaksutilityspöytäkirjan perusteella.
Tuomioistuimen päätös ei automaattisesti käynnistä ulosottomenettelyä. Velkojan pitää toimittaa ulosottomiehelle ulosottohakemus ja liittää siihen maksu- tms. velvoitetta koskeva tuomioistuimen päätös tai muu ulosottoon oikeuttava asiakirja. Sellainen voi olla esimerkiksi sosiaalilautakunnan vahvistama elatusapusopimus.
Verot ja eräät muut julkisoikeudelliset tai niihin rinnastettavat saamiset voidaan periä ulosotossa ilman tuomiota tai päätöstä. Ulosottohakemukseen on näiden maksujen osalta yleensä liitettävä pöytäkirjan ote, lasku tms. asiakirja, josta maksuvelvollisuus ilmenee.
Suppea ulosotto
Velkoja voi halutessaan rajoittaa ulosottotoimia pyytämällä suppeaa ulosottoa. Suppeassa ulosotossa ulosmittaustoimet rajoittuvat palkan, eläkkeen tai muun sellaisen tulon, saatavan tai omaisuuden ulosmittaukseen, jossa ulosmittauksen kohdetta ei tarvitse muuttaa rahaksi. Velallisen tulolähteet ja omaisuus selvitetään rekistereistä. Suppean ulosoton yhteydessä velkoja ei voi hakea saatavansa passiivirekisteröintiä.
Passiivirekisteri
Silloin kun velalliselta ei löydetä ulosmitattavaa omaisuutta tai tuloa, ulosottoasian vireilläolo päättyy normaalisti varattomuustodistuksen antamiseen. Velkoja voi kuitenkin pyytää, että mahdollisen varattomuus- tai varattomuus- ja tuntemattomuusesteen jälkeen hänen saatavansa merkitään passiivirekisteriin. Passiivirekisterissä olevassa asiassa ei tehdä aktiivisia perintätoimia eikä asia rekisteröinnin aikana ole ulosotossa vireillä. Jos velalliselle kuitenkin rekisteröintiajan kuluessa ilmaantuu ulosmitattavaa omaisuutta (esim. veronpalautus), se ulosmitataan sellaisen saatavan hyväksi, joka on passiivirekisterissä. Passiivirekisteröinti on voimassa kaksi vuotta estetodistuksen päivämäärästä.
http://www.oikeus.fi/4350.htm
Ulosottomaksut
Ulosottomaksuja ovat taulukkomaksu, käsittelymaksu, tilitysmaksu, myyntimaksu, täytäntöönpanomaksu ja valvonnan myöhästymismaksu.
Taulukkomaksu peritään velalliselta kulloinkin kertyneestä suorituksesta tai lyhennyksestä. Maksun suuruus on riippuvainen suorituksen tai lyhennyksen määrästä (ks. taulukko).
Jos velkaa ei saada perityksi velalliselta velallisen varattomuuden tai muun esteen vuoksi tai hakijan peruutettua hakemuksensa, hakijalta peritään ulosottoasian palautuksen yhteydessä käsittelymaksu. Maksun suuruus tavallisessa ulosotossa on 6,80 euroa asialta ja suppeassa ulosotossa 3,40 euroa asialta. Jos hakija on pyytänyt saatavansa merkitsemistä ulosottorekisteriin passiivisaatavaksi, hänen on suoritettava käsittelymaksun lisäosana 6,80 euroa asialta.
Velkojan on suoritettava hänelle kulloinkin tilitettävästä rahamäärästä tilitysmaksua. Tilitysmaksun suuruus on 1,25 % tilitettävästä rahamäärästä, kuitenkin enintään 400 euroa tilityskerralta. (Muutokset voimaan 1.1.2007)
Ulosmitatun kiinteistön, alusrekisteriin merkityn aluksen, ilma-aluksen, asunto- tai kiinteistöyhtiön osakkeen ja kiinnityskelpoisten ajoneuvojen ja työkoneiden pakkohuutokaupasta peritään taulukkomaksun lisäksi myyntimaksu (ks. taulukko).
Häätöjen, osamaksutilitysten ja turvaamistoimenpiteiden (takavarikot) täytäntöönpanosta ulosottomaksuna peritään täytäntöönpanomaksu (ks. taulukko).
Jollei velkoja valvo kiinnitykseen perustuvaa panttisaatavaansa asianosaiskeskustelussa velkojan on suoritettava valvonnan myöhästymismaksu. Maksu määräytyy velkojan saatavan suuruuden mukaan siten kuin talukukkomaksusta on säädetty, mutta kaksinkertaisena. (Voimaan 1.1.2007)
Ulosottomaksua ei peritä mm. rangaistuksen, uhkasakon ja elatusavun ulosotossa. Estemaksua ei peritä asianomistajalta, jolle rikosasiassa on tuomittu maksettavaksi korvausta. Oikeus- ja verohallinnon viranomaiset sekä syyttäjä- ja esitutkintaviranomaiset ovat vapaat ulosottomaksuista.
Ulosottomaksujen määrät ovat seuraavat:
Taulukkomaksu (Muutokset voimaan 1.1.2007)
Peritty saaminen tai sen osa
* enintään 14 euroa, taulukkomaksu 2,50 euroa
* yli 14 euroa mutta enintään 27 euroa, taulukkomaksu 5,00 euroa
* yli 27 euroa mutta enintään 67 euroa, taulukkomaksu 7,00 euroa
* yli 67 euroa mutta enintään 165 euroa, taulukkomaksu 11,50 euroa
* yli 165 euroa mutta enintään 335 euroa, taulukkomaksu 25 euroa
* yli 335 euroa mutta enintään 670 euroa, taulukkomaksu 51 euroa
* yli 670 euroa mutta enintään 1 680, taulukkomaksu 76 euroa
* yli 1 680 euroa mutta enintään 8 400, taulukkomaksu 118 euroa
* yli 8 400 euroa, taulukkomaksu 185 euroa
Käsittelymaksu
* tavallisessa ulosotossa on 6,80 euroa
* suppeassa ulosotossa 3,40 euroa
* passiivisaatavassa lisäosa 6,80 euroa
Tilitysmaksu (Muutokset voimaan 1.1.2007)
* 1,25 % tilitettävästä rahamäärästä, kuitenkin enintään 400 euroa tilityskerralta
Myyntimaksu
Pakkohuutokaupan kauppasummasta
* kiinteistö ja määräala 841 euroa
* asunto-osake ym. 336 euroa
Täytäntöönpanomaksu
* häätö, asuinhuoneisto 84 euroa
* muu häätö 168 euroa
Osamaksukaupasta annetun lain mukainen virka-apu ja tilitys
* tilitettävän esineen arvo enintään 840 euroa, 84 euroa jos
* tilitettävän esineen arvo yli 840 euroa, 168 euroa
* muu täytäntöönpano 168 euroa
Täytäntöönpanomaksusta peritään puolet, jos varsinaisiin täytäntöönpanotoimiin ei ole ryhdytty.
http://www.oikeus.fi/6553.htm
No maanantaina täytyy käydä ilmotteleen kun siirtyy kirjat uuteen kaupunkiin vlopun aikana, eli ihan vaan painelen lapun kanssa jossa on päätös niin ulosotto virastoon. pienestä rahasta kyse mutta periaatteesta. tai ei tuo 220€ nyt niin pieni ole kun työttömäksi jäi ja meni vielä käsikin eli työtön sairaslomalainen :D eli aikaa piisaa.
Ja laitettakoon HUIJARIN nimikin, Te*** P*********a pohjoisen suunnalta jos joku muukin on saman hepun lankaan mennyt.
modattua: Eli kun kuulun hämeenlinna ulotottoviraston piiriin nytten niin voinko sinne silti ilmoittaa tuon kemi-tornio käräjäoikeuden päätöksen ja jätkä asuu rovaniemellä vai pitääkö minun ottaa jonnekkin lapinsuunnan ulosottoon yhteyttä?
Ja laitettakoon HUIJARIN nimikin, Te*** P*********a pohjoisen suunnalta jos joku muukin on saman hepun lankaan mennyt.
modattua: Eli kun kuulun hämeenlinna ulotottoviraston piiriin nytten niin voinko sinne silti ilmoittaa tuon kemi-tornio käräjäoikeuden päätöksen ja jätkä asuu rovaniemellä vai pitääkö minun ottaa jonnekkin lapinsuunnan ulosottoon yhteyttä?
-
- -
- Viestit: 16030
- Liittynyt: 23.7.2003 9:30
- Viesti:
Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa