Grilli/Grillailuvinkkejä kesälle 2011.
Valvoja: ffp jäsenet
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Grilli/Grillailuvinkkejä kesälle 2011.
Nonnii!! Grillikausi on alkanu ja grillivinkkejä kaivataan jokapuolella!
Tähän topiciin saa laittaa kokeilemisen arvosia grillivinkkejä ja reseptejä.
Ensimmäinen kysymys kuuluu: Onko HK:n "salmiakki-possu" hävinny markkinoilta? En oo sitä ainakaan ite vielä paikallisesta minimanista löytäny!
Tossa hyvä korvike:
porsaan sisäfilee (n. 500-600 g)
½ dl Salmiakki Mixeriä tai Salmiakkisnapsia
3-4 tl Grillimaustetta
Valele pinta Salmiakki Mixerillä, ripottele grillimauste lihalle, marinoi noin 1 vrk. Paista filee kokonaisena grillissä sisältä meheväksi. Anna lihan vetäytyä muutama minuutti paistamisen jälkeen ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Voit käyttää myös esim. ulkofileetä. Jos liha on kovin paksu, lisää marinointiaikaa vuorokaudella tai leikkaa liha valmiiksi pihveiksi, jolloin muutaman tunnin marinointiaika riittää.
Lihan väri on eksoottisen musta, mutta paranee grillatessa. Rohkeasti kokeilemaan!
Tähän topiciin saa laittaa kokeilemisen arvosia grillivinkkejä ja reseptejä.
Ensimmäinen kysymys kuuluu: Onko HK:n "salmiakki-possu" hävinny markkinoilta? En oo sitä ainakaan ite vielä paikallisesta minimanista löytäny!
Tossa hyvä korvike:
porsaan sisäfilee (n. 500-600 g)
½ dl Salmiakki Mixeriä tai Salmiakkisnapsia
3-4 tl Grillimaustetta
Valele pinta Salmiakki Mixerillä, ripottele grillimauste lihalle, marinoi noin 1 vrk. Paista filee kokonaisena grillissä sisältä meheväksi. Anna lihan vetäytyä muutama minuutti paistamisen jälkeen ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Voit käyttää myös esim. ulkofileetä. Jos liha on kovin paksu, lisää marinointiaikaa vuorokaudella tai leikkaa liha valmiiksi pihveiksi, jolloin muutaman tunnin marinointiaika riittää.
Lihan väri on eksoottisen musta, mutta paranee grillatessa. Rohkeasti kokeilemaan!
Viimeksi muokannut GTi-Perttu, 4.5.2011 22:07. Yhteensä muokattu 5 kertaa.
-
- -
- Viestit: 698
- Liittynyt: 23.7.2003 13:32
Ja heti perään lähes OT, mutta toimiva tämäkin.
Äijä resepti mitä käytetty varsinkin talvisin on ollu, että folion taittelee jäljittelemään vuokaa ja esim. hiillos makkarat sinne+muutamia viiltoja per nakki ja perään käsillä olevaa keskikeppanaa ja eiku paketti kiinni ja kiukaalle haluamakseen ajaksi.
Ei vielä kertaakaan oo kiukaalle päässyt setti palamaan ja voi jättää sinne ihan hyvin saunomisen ajaksi ja syökäsee sen jälkeen sitten, hyvin napa vetää pikku nälkään.
Joskus unohtunu pitemmäksikin aikaa kiukaalle, mutta näkö on vaan kuin haulikolla ammuttu,mutta maku ei koskaan pettäny pikku pienissään =) ( toisinku 1 sähkögrilli joka palo soihtuna pihalla keskellä talvea kanat sisällään)
Äijä resepti mitä käytetty varsinkin talvisin on ollu, että folion taittelee jäljittelemään vuokaa ja esim. hiillos makkarat sinne+muutamia viiltoja per nakki ja perään käsillä olevaa keskikeppanaa ja eiku paketti kiinni ja kiukaalle haluamakseen ajaksi.
Ei vielä kertaakaan oo kiukaalle päässyt setti palamaan ja voi jättää sinne ihan hyvin saunomisen ajaksi ja syökäsee sen jälkeen sitten, hyvin napa vetää pikku nälkään.
Joskus unohtunu pitemmäksikin aikaa kiukaalle, mutta näkö on vaan kuin haulikolla ammuttu,mutta maku ei koskaan pettäny pikku pienissään =) ( toisinku 1 sähkögrilli joka palo soihtuna pihalla keskellä talvea kanat sisällään)
Osta purkillinen vihreitä kokonaisia jalapenoja. Viillät veitsellä kylki auki ja sisälle taco-tuorejuustoa sekä hienonnettua meetvurstia tai pepperonia tms. Jokaisen palon ympärille yksi slaissi pekonia ja hammastikulla setti kiinni. On hyvvee!
Ja koska tarvitaan myös grilli, niin seuraavassa linkissä videoitu ohje rakentamiseen:
http://www.youtube.com/watch?v=JbumOwNpgNg
Ja koska tarvitaan myös grilli, niin seuraavassa linkissä videoitu ohje rakentamiseen:
http://www.youtube.com/watch?v=JbumOwNpgNg
edellisen linjoilla:
herkkusienestä jalka pois (joku saattaa käyttää nekin johonkin, itse heitän yleensä pois..),
auraa tai jotain tuorejuustoa tms. sisälle, pekonisuikale tai pari ympärille, grilliin ja naminami.
tuolla on aika loistavia ohjeita ja komeita fotojakin:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/
herkkusienestä jalka pois (joku saattaa käyttää nekin johonkin, itse heitän yleensä pois..),
auraa tai jotain tuorejuustoa tms. sisälle, pekonisuikale tai pari ympärille, grilliin ja naminami.
tuolla on aika loistavia ohjeita ja komeita fotojakin:
http://pastanjauhantaa.blogspot.com/
jusaai, ko setti pitäs tänään taikoa, toki lisäksi täytettyjä tomaatteja pari sekä pieni setti lihaa. Perunat sitten uunissa; pese älä kuori, leikkaa lohkoiksi, asettele pellille sopivaan järjesteyksen, tilkka öljyä perään niin että jokainen saa pienen kasteen, pippuria/suolaa/paprikaa/tähän-sitä-maustetta-mistä-pidät päälle ja uuniin 250c. Paistoaika riippuu ihan lohkojen koosta ja pottujen koosta. Mutta sitten kun ovat päältä rapeat ja sisältä pehmeät, NAM! Öljy+kuoret antaa pirun hyvän pinnan.
Hmm, itseasiassa sitähän alkaisi olemaan ruoka aika joten.. ->
Hmm, itseasiassa sitähän alkaisi olemaan ruoka aika joten.. ->
Ei saa puhua grilli sapuskasta kerrostalo eläjälle. ALkaa vituttaan ku parvekkeella paljoa avotulella grillailla... mut tikun nokassa käristetty pekonisuikale on aika nannaa, kuten myöskin esmes hk blö johon syvä viilto, hieman makkaraa poies ja tilalle reilusti murskattua valkosipulia, ja vaikkasta kermajuustoa. Painellaan pakettiin, folioon ja ritilalle lämpiämään joksikin aikaa, vaikkasta 4 oluen ajaksi. on hyvvää... :-)
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
-
- -
- Viestit: 671
- Liittynyt: 5.8.2003 20:57
kaveriporukka+1 kuski+vähä olutta ja ongelle. Kaikki sopivan kokoset ahvenet ylähä. Kun kalat on perattu, niin merisualaa runsaasti väliin. Tämän jälkeen ajo kotia ja vaikka saunahan että kuskikin pääsee olotilaan mukaan. Saunasta tultua sitten noi 1h++ suolassa muhineet affenet grilliin, paistoa helepottaa jos on laitettu "pihveiksi" eli viilto mahan puolella niin pitkä että see levitettyä kunnolla. Vähä tuo suola paukkuu siinä grillillä mutta ei se menoa haittaa, ja on tautisen hyvää, kun on vielä itte pyydystettyä :)
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Ensin nää perinteisemmät: Miehekkään kokoiset härän sisäfile pihvit liekitettynä ja pippuroituna, konjakkikermakastike lisäksi, muurinpohjapannul valvmistetut ranskalaiset/lohkot tai sit uuniperuna. Jälkiruokana sit vähän erikoisempaa: Fariinisokerissa ja mustapippurissa pyöritellyt tuoreet mansikat liekitettynä tequillalla tarjoillaa mangosorbetin kera
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
-
- -
- Viestit: 3377
- Liittynyt: 23.7.2003 21:20
mjaah, vai mestari :-D
Kukin lajissaan...
Yksi aika jees systeemi:
Ulkofilettä isohko köntti.
Sille marinadi:
Oliiviöljyä jotain 0,25dl
punaviinietikkaa (ei hirveän paljoa)
valkopippuria jauhettuna 1rkl
mustapippuria samoin
rosépippuria samoin
viherpippuria samoin
ehkä pari valkosipulinkynttä murskattuna
väkevää sinappia pari rkl
1rkl sitruunamehua
2tl suolaa
Tuolla valellaan ja samalla voi myös pistellä haarukalla reikiä että marinadia menee lihaan sisälle.
Kääritään folioon tai tuorekelmuun, ja annetaan olla ainakin yön yli.
Kun liha on marinoitunut, on aika leivittää.
Sekoitetaan sinapista ja em. pippureista (tällä kerralla pippurit murskattuna) riittävä määrä "tahnaa", jolla lihaklöntti sivellään peittoon.
Sitten kokonaisuutte pyöritellään korppujauhoissa.
Näyttää jättimäiseltä kalapuikolta, mutta ihan jees :-)
Kukin lajissaan...
Yksi aika jees systeemi:
Ulkofilettä isohko köntti.
Sille marinadi:
Oliiviöljyä jotain 0,25dl
punaviinietikkaa (ei hirveän paljoa)
valkopippuria jauhettuna 1rkl
mustapippuria samoin
rosépippuria samoin
viherpippuria samoin
ehkä pari valkosipulinkynttä murskattuna
väkevää sinappia pari rkl
1rkl sitruunamehua
2tl suolaa
Tuolla valellaan ja samalla voi myös pistellä haarukalla reikiä että marinadia menee lihaan sisälle.
Kääritään folioon tai tuorekelmuun, ja annetaan olla ainakin yön yli.
Kun liha on marinoitunut, on aika leivittää.
Sekoitetaan sinapista ja em. pippureista (tällä kerralla pippurit murskattuna) riittävä määrä "tahnaa", jolla lihaklöntti sivellään peittoon.
Sitten kokonaisuutte pyöritellään korppujauhoissa.
Näyttää jättimäiseltä kalapuikolta, mutta ihan jees :-)
Edelliseen lohkoperunaviestiin pikku viritys... =)
Pese perunat, älä kuori. Pilko lohkoiksi.
Tilkka öljyä kulhoon ja perään mausteita oman maun mukaan (reilusti), sekoita mausteseos.
Tämän jälkeen perunalohkot perään ja käsin möyhentämään, niin että kaikki perunat ovat tasaisesti mausteiset ----> uuniin 225-250 C ja n. 30 min.
Ja ei kun nauttimaan.
Pese perunat, älä kuori. Pilko lohkoiksi.
Tilkka öljyä kulhoon ja perään mausteita oman maun mukaan (reilusti), sekoita mausteseos.
Tämän jälkeen perunalohkot perään ja käsin möyhentämään, niin että kaikki perunat ovat tasaisesti mausteiset ----> uuniin 225-250 C ja n. 30 min.
Ja ei kun nauttimaan.
Menee kyllä vähän OT mutta laitanpa silti. Tosin taitas kuulua vitsit-osioon...
Grillausta kevyesti suomenruotsalaiseen tyyliin ;-)))
Grillen Pårkkanat-resept.
Mine kåitta ajatelle påsitiivinens puåli teste laihduntakuuri ja käyttee luåvuutta. Tessä teille kesen kuumat grill vinkki!
Laite grill tulessa. Åta 16kg neme saatans pårkkana.
Åta ryyppy kåskenkårva.
Åta tåinenki ryyppy.
Jos granne ån neköselle), huuta: 'TEELLE SITE VAAN GRILLATAN!' , åta ryyppy.
Heite ne pårkkana siihen grillens ritile ja kaata vehen marinad peelle, kåskenkårva tai ålut såpi mainiåsti.
Avaa tåinen kåskenkårva.
Keennä niite helvetens pårkkanåite ettei ne pala. Heite såålaa ja peppar och mite kaapiste löyty peelle.
Drick liten ålutte velille ihen vaan vaihteluvuåksi ja kåskisryyppy pereen kyytipåikana.
Åta sgm-telefån, såita sukulaisile ja jås ne grilla makkara, lehtipihvi, låhkåpeero ni haukku ne pystyyn!
Åta ryyppy. Åta tåinen.
Juå låput pullåsta.
Påtkaise ne satans pårkkana up och ner, hit och dit åta ja heite grill sinne grannes tåntti.
Tilaa pitsat.
Avaa ålut.
Grillausta kevyesti suomenruotsalaiseen tyyliin ;-)))
Grillen Pårkkanat-resept.
Mine kåitta ajatelle påsitiivinens puåli teste laihduntakuuri ja käyttee luåvuutta. Tessä teille kesen kuumat grill vinkki!
Laite grill tulessa. Åta 16kg neme saatans pårkkana.
Åta ryyppy kåskenkårva.
Åta tåinenki ryyppy.
Jos granne ån neköselle), huuta: 'TEELLE SITE VAAN GRILLATAN!' , åta ryyppy.
Heite ne pårkkana siihen grillens ritile ja kaata vehen marinad peelle, kåskenkårva tai ålut såpi mainiåsti.
Avaa tåinen kåskenkårva.
Keennä niite helvetens pårkkanåite ettei ne pala. Heite såålaa ja peppar och mite kaapiste löyty peelle.
Drick liten ålutte velille ihen vaan vaihteluvuåksi ja kåskisryyppy pereen kyytipåikana.
Åta sgm-telefån, såita sukulaisile ja jås ne grilla makkara, lehtipihvi, låhkåpeero ni haukku ne pystyyn!
Åta ryyppy. Åta tåinen.
Juå låput pullåsta.
Påtkaise ne satans pårkkana up och ner, hit och dit åta ja heite grill sinne grannes tåntti.
Tilaa pitsat.
Avaa ålut.
Kaupan lihatiskiltä porsaan grilliluita, kannattaa valita ne ohuimmat palat. Ripottele päälle kevyesti grillimaustetta molemmin puolin ja anna maustua grillin kuumenemisen ajan.
Ota grillissä paistopinta molemmin puolin mutta varsinainen kypsennys tapahtuu minimiteholla reilun n. 45 minuutin ajan.
30 min kohdalla annostele lihoille reilusti HP BBQ classic grillikastikkeella joka jämähtää mukavasti lihojen päälle.
Ota grillissä paistopinta molemmin puolin mutta varsinainen kypsennys tapahtuu minimiteholla reilun n. 45 minuutin ajan.
30 min kohdalla annostele lihoille reilusti HP BBQ classic grillikastikkeella joka jämähtää mukavasti lihojen päälle.
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Nyytit foliossa:
Asettele n.25x25cm foliopalan päälle (jäisiä):
- perunasipuli seosta
- sipulia
- pitkiä papuja
- parsaa
- baby porkkanoita
Mausteena:
Sulata hunajaa veden sekaan. Lisää paprikajauhetta, chilijauhetta, valkosipulijauhetta, suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää öljyä seokseen.
Suolaa voi laittaa melko reilustikin, koska hunaja peittää sen makua melko tehokkaasti.
Kaada litku nyyttien sisään, vihannesten päälle ja lisää vielä reilu nokare tuorejuustoa jokaiseen nyyttiin. Lisänä vielä loraus kermaakaan ei tee pahaa...
Nyytti kiinni ja grillille.
Kypsän nyytin voi nostaa lautaselle sellaisenaan!
Hyvää!
Kokkauksen aikana taustalla voi soida vaikka Trilogian Nyytit... :)
Asettele n.25x25cm foliopalan päälle (jäisiä):
- perunasipuli seosta
- sipulia
- pitkiä papuja
- parsaa
- baby porkkanoita
Mausteena:
Sulata hunajaa veden sekaan. Lisää paprikajauhetta, chilijauhetta, valkosipulijauhetta, suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää öljyä seokseen.
Suolaa voi laittaa melko reilustikin, koska hunaja peittää sen makua melko tehokkaasti.
Kaada litku nyyttien sisään, vihannesten päälle ja lisää vielä reilu nokare tuorejuustoa jokaiseen nyyttiin. Lisänä vielä loraus kermaakaan ei tee pahaa...
Nyytti kiinni ja grillille.
Kypsän nyytin voi nostaa lautaselle sellaisenaan!
Hyvää!
Kokkauksen aikana taustalla voi soida vaikka Trilogian Nyytit... :)
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Heti alkuun: Tiedän, kuuluis vitsi-osastolle, muttakun sopi tänne niin hyvin.. :D
Kun mies valmistaa ruokaa grillaamalla, tapahtuu seuraavaa:
1. Nainen käy kaupassa.
2. Nainen valmistaa salaatin, lisukkeet ja jälkiruuan.
3. Nainen valmistelee lihan grillausta varten, laittaa sen tarjottimelle tarvittavien ruuanlaittovälineiden kanssa ja vie sen miehelle, joka hengailee grillin luona juoden olutta.
4. Mies asettaa lihan grilliin.
5. Nainen menee sisälle kattamaan pöydän ja tarkistamaan lisukkeiden tilanteen.
6. Nainen tulee ulos kertomaan miehelle, että liha palaa.
7. Mies ottaa lihan grillistä ja ojentaa sen naiselle.
8. Nainen asettelee ruuan lautasille ja kantaa ne pöytään.
9. Ruokailun jälkeen nainen siivoaa pöydän ja tiskaa.
10. Mies kysyy naiselta oliko mukava saada vapaata kokkauksesta ja nähdessään naisen ärsyyntyneen ilmeen, ajattelee mielessään ettei joillekin naisille vaan mikään riitä..
Nautinnollisia hetkiä kesään grillin parissa.
Kun mies valmistaa ruokaa grillaamalla, tapahtuu seuraavaa:
1. Nainen käy kaupassa.
2. Nainen valmistaa salaatin, lisukkeet ja jälkiruuan.
3. Nainen valmistelee lihan grillausta varten, laittaa sen tarjottimelle tarvittavien ruuanlaittovälineiden kanssa ja vie sen miehelle, joka hengailee grillin luona juoden olutta.
4. Mies asettaa lihan grilliin.
5. Nainen menee sisälle kattamaan pöydän ja tarkistamaan lisukkeiden tilanteen.
6. Nainen tulee ulos kertomaan miehelle, että liha palaa.
7. Mies ottaa lihan grillistä ja ojentaa sen naiselle.
8. Nainen asettelee ruuan lautasille ja kantaa ne pöytään.
9. Ruokailun jälkeen nainen siivoaa pöydän ja tiskaa.
10. Mies kysyy naiselta oliko mukava saada vapaata kokkauksesta ja nähdessään naisen ärsyyntyneen ilmeen, ajattelee mielessään ettei joillekin naisille vaan mikään riitä..
Nautinnollisia hetkiä kesään grillin parissa.
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Järjettömän hyvät lohkoperunat.
lohko 1kg raakoja perunoita muoviastiaan ja lisää grillimaustetta,pilko 1 punanasipuli sekaan ,ainakin 5-8 valkosipulinkynttä viipaloituna,merisuolaa ja reilusti öljyä,sotke perunat hyvin ja anna marinoitua 2h. pistä perunat folioon siten ettei herkulliset höyryt pääse pois paketista ja rilliin n.30min.
kylkiäisinä pihvit ja raikas salaatti.
voin väittää etten eläessäni oo parempia perunoita syöny.
ainemäärät satsista riipuen.
lohko 1kg raakoja perunoita muoviastiaan ja lisää grillimaustetta,pilko 1 punanasipuli sekaan ,ainakin 5-8 valkosipulinkynttä viipaloituna,merisuolaa ja reilusti öljyä,sotke perunat hyvin ja anna marinoitua 2h. pistä perunat folioon siten ettei herkulliset höyryt pääse pois paketista ja rilliin n.30min.
kylkiäisinä pihvit ja raikas salaatti.
voin väittää etten eläessäni oo parempia perunoita syöny.
ainemäärät satsista riipuen.
Sagg:n postaaman youtube grillaajan takia raahattiin runiin tiiliskiviä, pikahiivaa ja pizzajauhoja.=P
Onnistui yli odotusten se kohellus. Pallogrilliin vaan älytön hiillos, tiilet siihen päälle lämpeemään ja taikina nousemaan. Ihan normi reseptillä ja pizza siihen tiilille. Muutama minuutti kannen alla ja rapeapohjainen lätty on valmiina huiviin heitettäväksi. Enskerralla reijättömiä tiiliä, niin ei tarvi siirrellä ja pelätä että pohja palaa.
Onnistui yli odotusten se kohellus. Pallogrilliin vaan älytön hiillos, tiilet siihen päälle lämpeemään ja taikina nousemaan. Ihan normi reseptillä ja pizza siihen tiilille. Muutama minuutti kannen alla ja rapeapohjainen lätty on valmiina huiviin heitettäväksi. Enskerralla reijättömiä tiiliä, niin ei tarvi siirrellä ja pelätä että pohja palaa.
-
- -
- Viestit: 3377
- Liittynyt: 23.7.2003 21:20
Joo, nuo maissit on kyllä erittäin jees :-)
Itse oon käyttänyt grilliä (kaasu) paljon ihan ruuan laittoonkin. Esim. Jauhelihapihvitkin kun eka "käyttää" pannulla että alkaa pysyä koossa, kypsennys sitten grillissä. Maku ihan erilainen, ja itse tykkään kuivemmasta lihasta, niin tuossahan ylimääräiset nesteet valuu pois ;-)
Itse oon käyttänyt grilliä (kaasu) paljon ihan ruuan laittoonkin. Esim. Jauhelihapihvitkin kun eka "käyttää" pannulla että alkaa pysyä koossa, kypsennys sitten grillissä. Maku ihan erilainen, ja itse tykkään kuivemmasta lihasta, niin tuossahan ylimääräiset nesteet valuu pois ;-)
-
- -
- Viestit: 671
- Liittynyt: 5.8.2003 20:57
Tein empiirisiä testejä josku perinteisellä herkkusien+juusto+pekoni. Ja aivan loistavaksi setiksi paljastui:
1kpl herkkusieniä ilman kantaa
Kannan kolo täytetään: Chilikermasavujustolla
2kpl pekonia sienen ympäri
koko setti nidotaan kiinni cocktailtikulla
Grilliin paistumana, ja valmistaudu makuelämykseen.
1kpl herkkusieniä ilman kantaa
Kannan kolo täytetään: Chilikermasavujustolla
2kpl pekonia sienen ympäri
koko setti nidotaan kiinni cocktailtikulla
Grilliin paistumana, ja valmistaudu makuelämykseen.
Kesämiehen kesähässäkkäpannu muurikalla tai wok pannulla, riittää isommallekin porukalle tarveaineiden määrää vaihtelemalla.
- voita
- grillauskastiketta
- soijakastiketta
- lihasuikaleita (possua, kanaa jne maun mukaan)
- wokvihanneksia (pari pussia)
- mausteita (pippuria, paprikaa jne maun mukaan)
- ananasmurskaa
Juomaksi olutta
Lämmitä pannu (avotulella-> lisää tunnelmaa ja saa puuhastella), heitä voita pannulle (reilusti), lisää grillauskastiketta, lisää soijaa, ruskista lihasuikaleet muodostuneessa kastikkeessa, lisää wokvihannekset (pari pussia, itse olen suosinut classic versiota) lisää ananasmurska ja lisää ananasmehua sekoittele ja hämmennä seos kuohkeaksi anna kypsyä ja vetätytyä hautuen lempeällä tulella. Ohje on fiilispohjainen ja tilanteenmukainen, kokin nestetasapainosta huolehtiminen on tärkeää ruokaa valmistettaessa.
- voita
- grillauskastiketta
- soijakastiketta
- lihasuikaleita (possua, kanaa jne maun mukaan)
- wokvihanneksia (pari pussia)
- mausteita (pippuria, paprikaa jne maun mukaan)
- ananasmurskaa
Juomaksi olutta
Lämmitä pannu (avotulella-> lisää tunnelmaa ja saa puuhastella), heitä voita pannulle (reilusti), lisää grillauskastiketta, lisää soijaa, ruskista lihasuikaleet muodostuneessa kastikkeessa, lisää wokvihannekset (pari pussia, itse olen suosinut classic versiota) lisää ananasmurska ja lisää ananasmehua sekoittele ja hämmennä seos kuohkeaksi anna kypsyä ja vetätytyä hautuen lempeällä tulella. Ohje on fiilispohjainen ja tilanteenmukainen, kokin nestetasapainosta huolehtiminen on tärkeää ruokaa valmistettaessa.
Ei niitä ituja kannata grillata, keskittykää itse asiaan.
Kitlaketta l. läskiä ja HK:n Sinistä
Tuosta ei eväs enää parane.
Kitlaketta l. läskiä ja HK:n Sinistä
Tuosta ei eväs enää parane.
No niin, kevät tulee kohisten ja saamallani synttärilahjalla (kaasugrilli) alkaa olla käyttöä pikapuoliin.
Eikös tuo grilli pitäisi voidella ensin jollain sian silavalla tms. jottei rasva ja piffin/makkaranpalaset tarttuisi niin helposti kiinni? Tämmöistä olen kuullut puhuttavan, liekö sit legendaa tms. Mitäs foorumin väki sanoo, oletteko esikäsitelleet ritilöitä. Kyseleepi grillauskautta aloitteleva
Eikös tuo grilli pitäisi voidella ensin jollain sian silavalla tms. jottei rasva ja piffin/makkaranpalaset tarttuisi niin helposti kiinni? Tämmöistä olen kuullut puhuttavan, liekö sit legendaa tms. Mitäs foorumin väki sanoo, oletteko esikäsitelleet ritilöitä. Kyseleepi grillauskautta aloitteleva
Mä alotin tän vuoden osalta grillikauden 1.1.2009 puolen yön vaihteessa (tai tarkemmin se grillaus jatkui edellisen vuoden puolelta).
Naudan sisäfile toimii vallan hyvin muuten grillissäkin. Marinadi kannattaa tehdä itse, (hunajaa, soijaa, öljyä, valkosipulia, yrttejä, yms.. tilkka punkkua) ja file sinne marinadiin vaikkapa puolikkaana. Sitten paistaa kuumalla parilalla lihan pinnan, file folion ja antaa olla miedommassa lämmössä haluttuun kypsyyteen... NAM.
Naudan sisäfile toimii vallan hyvin muuten grillissäkin. Marinadi kannattaa tehdä itse, (hunajaa, soijaa, öljyä, valkosipulia, yrttejä, yms.. tilkka punkkua) ja file sinne marinadiin vaikkapa puolikkaana. Sitten paistaa kuumalla parilalla lihan pinnan, file folion ja antaa olla miedommassa lämmössä haluttuun kypsyyteen... NAM.
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Kallaa krilliin.. :
- Osthetahan kalaverkko sophivalla silimällä ( jos ei jo ole )
- Oothetahan lahnan kutuaekaa (katoppa aika kalakalenterista)
- Heithetähän verkhot vetehen oikheaan paikkaan ( osta vene+airot/perämoottori+ vesistötuntemus, jos ei jo ole)
- Oothetahan hetki, vaikha vuorokausi
- Käyhän kokhemassa verkhot
- Jos thuli lahnoja, palathan kottiin hyvin mielin kalat mukhana
- Suolhet poish ja suolhaa sissään
- Krilli valmhiks ja savuhstuslathikko essiin
- Muuthama lepphähalko josta laatikkhohon lasthuja
- Lahnat laatikkhon ja grillhin pöhishemmään
- Oothetahan hetki
- Saatthaapi olla valmista ja ehkä hyvvääkin!
Eli edellä huumorilla kirjoitettu pätkä kuinka tehdä savukalaa grillissä.
Periaatteessa kaikki kala käy savustamiseen, mutta loma-aikaa ajatellen kesäkuussa on lahnan kutuaika ja se käy verkkoon ja katiskaankin varsin helposti. Verkolla kalastettaessa silmäkoko tulee olla mieluusti yli 40 mm. Jos käytössä on katiska ja se on hyvällä paikkaa niin se voi olla "täynnä" lahnaa. Verkoilla tuleekin sitten niitä isompia lahnoja (yli 400 gr tjsp), jotka ovat helppoja "käsitellä.
- Osthetahan kalaverkko sophivalla silimällä ( jos ei jo ole )
- Oothetahan lahnan kutuaekaa (katoppa aika kalakalenterista)
- Heithetähän verkhot vetehen oikheaan paikkaan ( osta vene+airot/perämoottori+ vesistötuntemus, jos ei jo ole)
- Oothetahan hetki, vaikha vuorokausi
- Käyhän kokhemassa verkhot
- Jos thuli lahnoja, palathan kottiin hyvin mielin kalat mukhana
- Suolhet poish ja suolhaa sissään
- Krilli valmhiks ja savuhstuslathikko essiin
- Muuthama lepphähalko josta laatikkhohon lasthuja
- Lahnat laatikkhon ja grillhin pöhishemmään
- Oothetahan hetki
- Saatthaapi olla valmista ja ehkä hyvvääkin!
Eli edellä huumorilla kirjoitettu pätkä kuinka tehdä savukalaa grillissä.
Periaatteessa kaikki kala käy savustamiseen, mutta loma-aikaa ajatellen kesäkuussa on lahnan kutuaika ja se käy verkkoon ja katiskaankin varsin helposti. Verkolla kalastettaessa silmäkoko tulee olla mieluusti yli 40 mm. Jos käytössä on katiska ja se on hyvällä paikkaa niin se voi olla "täynnä" lahnaa. Verkoilla tuleekin sitten niitä isompia lahnoja (yli 400 gr tjsp), jotka ovat helppoja "käsitellä.
Työkaveri teki joskus eräoppaan hommia lapissa ja hänellä oli kuulemma monesti matkassa folioon käärittyinä palat reissumies-leipää jonka väliin hän oli pistänyt lihaa esim. savuporoa ja pari siivua pekonia. Alkoi kuulemma se ainainen loimulohi tökkimään joten ruokittuaan ensin asiakkaat hän oli heittänyt nyytit hiillokseen. Nopea välipala ja saahan ne valmistettua vaikka kiukaalla tai pakosarjan päällä :)
Tuollaista virhettä ei saa missään tapauksessa tehdä! Auran sinappi on sitä aitoa ja oikeaa suomalaista.
Juuri näin. Auran sinappia tehdään vanhalla oikealla Turun sinapin reseptillä Turussa, kun taas itse Turun sinappi -merkkinen tuote tehdäänkin naapurissa Ruotsissa.
Onhan noissa ihan selvä makuerokin, ei ne ruottalaiset vaan osaa.. ;)
Ainakin omassa Turgusen sinapissa lukee että valmistusmaa: Puola.
Näin se taitaa nykyään olla, eli ei edes naapurimaassa tuota enää tehdä. Itse vaihdoin Turun Sinapin aikoinaan periaatteen vuoksi Auran Sinappiin silloin kun se myytiin Unileverillekö se nyt oli, ja valmistus siirtyi Ruotsiin. Kerran sattui olemaan joulupöydässä noita molempia ja täytyy sanoa että Aura vei kirkkaasti voiton. Turun sinappi maistui jotenkin kitkerälle siihen verrattuna.
Tuore ananas (semmonen kokonainen siis) siivuina tai miten kukanenki sen haluaa laittaa. Ei voi ees verrata säilykeananaksen kans...
Jep, purkkiananaksen maussa ei ole mitään samaa kuin tuoreessa ananaksessa. Sama koskee myös muita purkitettuna tuotteita, kuten esimerkiksi tonnikalaa ja parmesaaniraastetta(=jauhetta vaimitäsenyton).
Tuoreen ananaksen kanssa grillattavaksi sopii todella hyvin halloumijuusto, kannattaa kokeilla. Halloumia ei tarvi kuin vähän aikaa käyttää grillin päällä. Ananas sopii myös kanan/broilerin kanssa hyvin. Seuraavaksi pitää kokeilla grillata jättikatkarapuja ananaksen kanssa. Ne kuulemma sopivat yhteen myös hyvin.
Sipuleita on myös tullut grillattua liharuokien lisäkkeeksi. Kokonainen sipuli vain kuorineen folioon ja grilliin. Kun se siinä pehmenee ja folion avaa niin sipulin "sisälmykset" saa helposti purskautettua ulos vain painamalla vaikka haarukan syrjällä pehmenneen sipulin päältä.
Paloiteltua paprikaa folioon myös liharuokien lisäkkeeksi, toimii hyvin myös.
Lampaan sisäfile sopii todella hyvin grilliin. Se tosin ei ole kovin halpaa ja se kutistuu grillissä aikalailla. Sitä on joskus tullut ostettua file tai kaksi ihan vaan makupalaksi/lisäksi.
Niin, ja tietenkin maksa on grillattuna hyvää, jos maksasta pitää.
On sitä makkaraakin kyllä tullut joskus grilliin laitettua :-) Yleensä se on kyllä sivuosassa ja lisäkkeenä jos jollain sitä tekee mieli.
Noistahan suomalaisista oluista ja niiden "paremmuudesta" varmaan voidaan vääntää kättä loputtomiin. Totuushan kuitenkin on että kaikki Suomalaiset myytävät lager-oluet on enemmän tai vähemmän samaa, juuri miltäänmaistumatonta janojuomaa. Jotkut noista tosin onnistuvat olemaan vielä mauttomampia kuin muut, niihin lasken mm. juuri Sandelsin. Mielestäni Sandelsin makua kuvaa hyvin aikoinaan muistaakseni TM:ssä ollut oluttesti, jossa eräs testaaja totesi Sandelsista: "Onko tämä olutta" ;-)
Suorastaan oudon makuisia ovat Koff ja Karjala. Johtuukohan se juuri siitä että juuri nämä kaksi merkkiä on ne jotka yleisimmin ovat tarjouksessa. Muut merkit on suunnilleen samaa kaikki. Ihan sama se on mitä noista kurkkuunsa kaataa grilliruuan kanssa. Aamen.
^ Kuten sanoit, voidaan vaikka ikuisuus kinata, mutta kyllä koff ja karhu voiton vie ;D
Asiaan, tuli tuossa äsken mieleen yksi grilliruoka, jota taidan seuraavaksi mennä tekemään;
2-3 perunaa siivutettuna folioon, mukaan jotakin hyvää juustoa, vähän valkosipulia ja grillausmaustetta ja tuo piffien viereen grilliin paistumaan, tulee loistavia perunoita!
Asiaan, tuli tuossa äsken mieleen yksi grilliruoka, jota taidan seuraavaksi mennä tekemään;
2-3 perunaa siivutettuna folioon, mukaan jotakin hyvää juustoa, vähän valkosipulia ja grillausmaustetta ja tuo piffien viereen grilliin paistumaan, tulee loistavia perunoita!
Näin se taitaa nykyään olla, eli ei edes naapurimaassa tuota enää tehdä. Itse vaihdoin Turun Sinapin aikoinaan periaatteen vuoksi Auran Sinappiin silloin kun se myytiin Unileverillekö se nyt oli, ja valmistus siirtyi Ruotsiin. Kerran sattui olemaan joulupöydässä noita molempia ja täytyy sanoa että Aura vei kirkkaasti voiton. Turun sinappi maistui jotenkin kitkerälle siihen verrattuna.
Ainakin omassa Turgusen sinapissa lukee että valmistusmaa: Puola.
Katoppas, niinhän se näyttää olevan, että valmistus nykyisin Puolassa. Sepesin sinappihyllyn tänään paikallisessa S-Marketissa ja Puolahan sieltä kaikista löytyi.. Ei se siitä huolimatta maistu niin hyvältä kuin tuo Auran sinappi kaikissa vahvuuksissa.
-
- -
- Viestit: 283
- Liittynyt: 16.3.2004 21:35
Tuo chicken dance, kaljatolkki kanan sisaan ja grilliin---->paras kans minka oon syony, oli niin mehukasta!
pakko oli googlettaa, siis näinkö: http://www.outdoor-kitchens.org/Dancing ... ecipe.html
Banaaneista saa erinomaista jälkiruokaa kun viskaa ne kuorineen päivineen jäähtyvään grilliin vaikka folion sisässä siksi aikaa kun syö pääruokaa. Sitten tarjoilee sen tummuneet, lämpimät ja pehmeät banaanit vaikka pelkän vaniljajäätelön kera
Sitten kun muut grillatut on syöty, niin noi banaaanit on sopivasti kypsyneet ja yleensä kuori hiukan halkeillu. Päälle sellanen reilu loraus viskiä, grillille, banaanien päälle=kevyt liekitys ja jäätelön kanssa napaan:)
jälkiruuaks sopivaa myöskin kunnollinen kypsä oikea ananas.
-viipaloi
(ite weistelly sellasia suupalan kokoisia kolmioita)
-grilliin
-Mascarpone juustoa ja kermaa
-vaahdota kerma, lisää mascarpone joukkkoon
ja ananakset grillistä lautaselle ja "kastiketta" päälle
hyvää..
Hei. Voisko joku antaa neuvoja sellaiseen asiaan, kuin:
Olen tässä tälle kesälle ajatellut laittavana kaasugrillin mökille. Vaatimus olis sellanen, että on oltava parila, sivukeitintä ei tarvitse olla. Hintaluokka on joku 300-400 €. Mitä suosittelette ? Mitä kannattaa ottaa huomioon grillin valinnassa ?
Itellä mielessä käynyt malli Lucifer Topaz, onko kokemuksia? (näky olevan cittarin lehessä, hinta 259 €)
nm. Puugrillissä/nuotiolla aina grillannut :)
Olen tässä tälle kesälle ajatellut laittavana kaasugrillin mökille. Vaatimus olis sellanen, että on oltava parila, sivukeitintä ei tarvitse olla. Hintaluokka on joku 300-400 €. Mitä suosittelette ? Mitä kannattaa ottaa huomioon grillin valinnassa ?
Itellä mielessä käynyt malli Lucifer Topaz, onko kokemuksia? (näky olevan cittarin lehessä, hinta 259 €)
nm. Puugrillissä/nuotiolla aina grillannut :)
Mä ostin Bauhausista Landmannin 4 polttimoisen valurautagrillin tossa alku keväästä ja erittäin tyytyväinen olen ollut tähän mennessä. Normaali hinta ko laitteelle oli n400€.
Otetaas edittiä sen verran, että ostopaikka ei siis ollut Gigantti vaan Bauhaus
Otetaas edittiä sen verran, että ostopaikka ei siis ollut Gigantti vaan Bauhaus
Viimeksi muokannut Antti P, 26.4.2009 11:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Grilleistä: Eiköhän ne toimi mutta osta sitten teräsrunkoinen, halvat puurunkoiset ei kestä mitään.
Halpa on tietenkin hyvin subjektiivinen ominaisuus, mutta aikanaan jotain 200-400 väliin (en muista nyt ihan tarkkaa) maksanut Landmann valurautaisilla polttimilla on vielä 6 vuoden jälkeen ihan timmissä kunnossa. Talvet patiolla suojan alla ja keväällä kevyt pesu mäntysuopaliuoksella (puuosat) ja kyllä kelepaa. Kauneus on katsojan silmässä, mutta sopii mielestäni patiolle puukalusteiden seuraksi huomattavasti paremmin kuin joku profiilista rätkästy grillin runko.
On kai näissä eroja ja ulkonäkökysymyksistä samaa mieltä.
Lucifer Barritea kyllä suosittelen välttämään, runko on jotain helvetinkaukaa idästä kaadettua puuta joka ei kestä kosteutta yhtään.
Itse grilli tosin toimii moitteettomasti ja ajaa asiansa kuten pitääkin.
E:Halpa ei ole suhteellinen käsite, kun puhutaan markkinoiden halvimmasta :)
Lucifer Barritea kyllä suosittelen välttämään, runko on jotain helvetinkaukaa idästä kaadettua puuta joka ei kestä kosteutta yhtään.
Itse grilli tosin toimii moitteettomasti ja ajaa asiansa kuten pitääkin.
E:Halpa ei ole suhteellinen käsite, kun puhutaan markkinoiden halvimmasta :)
Meillä on tuollainen Lucifer Topaz (SR2001:n linkistä löytyy) kahdella polttimella ja ihan hyvin on pelittänyt. Polttimet on valurautaa, runko jotain peltiä ja taitaa olla neljäs kesä tulossa ja vaikka pientä pintaruostetta siellä täällä maalin alta meinaakin kukkia on laite vielä täysin edustuskelpoinen takapihagrillailuun.
Oli se kaasugrilli sitten minkälainen tahansa, niin ehdottomasti valurautapolttimilla!
Muutama vuosi sitten tuli ostettua peltipolttiminen grilli ja nyt vituttaa joka kerta kun sillä grillaa.
Polttimen takareunasta on prässäykset päässeet avautumaan ja lämmetessään avautuu lisää, josta syystä grillin takareunalla loimottaa iso liekki ja muualle ei tahdo kaasua riittää.
Muutama vuosi sitten tuli ostettua peltipolttiminen grilli ja nyt vituttaa joka kerta kun sillä grillaa.
Polttimen takareunasta on prässäykset päässeet avautumaan ja lämmetessään avautuu lisää, josta syystä grillin takareunalla loimottaa iso liekki ja muualle ei tahdo kaasua riittää.
Nyt löytyis paikallisesta Halpa-hallista tollanen kaasugrilli, kuin Futur Trio 3 Original hintaan 329 €. On metallirunkoinen, valurauta polttimilla sekä parilalla. Siinähän ne kaikki olis sopuhintaan.
http://www.finnflame.fi/index.php?page= ... rilagrilli
Eikö lie mökille välttäis.
Tulee varmaan tuo ostettua tässä huomenna, tai alkuviikosta, jos livenä näyttää kunnolliselta. ( eli, että ei ole kovin "kevytrakenteinen" yms. :). )
Kiitos neuvoista kaikille !
http://www.finnflame.fi/index.php?page= ... rilagrilli
Eikö lie mökille välttäis.
Tulee varmaan tuo ostettua tässä huomenna, tai alkuviikosta, jos livenä näyttää kunnolliselta. ( eli, että ei ole kovin "kevytrakenteinen" yms. :). )
Kiitos neuvoista kaikille !
Jos kaasugrilliä hakee, niin pitäähän sen olla sentään Weber. Tämmönen ostettiin viime syksynä gigantin super power alesta: http://www.plantagen.fi/Produkter/Grill ... irit-e210/
Hinta tais olla 250-300€
Yksi tärkeä ominaisuus on myös tuo emaloidut paistoritilät sekä ne rosteriset polttimet. Appiukolla on mökillä joku sunnypower joka maksoi luokkaa 200-300€. Poltin sökö, polttimen päälle tuleva lämpö pelti moro, piezo moro. Ja ikää 3 kesää.
Sijoita Weberiin et pety.
Hinta tais olla 250-300€
Yksi tärkeä ominaisuus on myös tuo emaloidut paistoritilät sekä ne rosteriset polttimet. Appiukolla on mökillä joku sunnypower joka maksoi luokkaa 200-300€. Poltin sökö, polttimen päälle tuleva lämpö pelti moro, piezo moro. Ja ikää 3 kesää.
Sijoita Weberiin et pety.
Pitää varmaan vielä huomenna pikkasen yrittää kierrellä noita lähipitäjien kauppoja, jos sattuu muita varteen otettavia vaihtoehtoja olemaan. Tuo Weber olisi kyllä mielenkiintoinen vaihtoehto, kuten myös aikaisemmin kertomani Futur.. Rautia näkyy ainakin myyvän Weberiä, pitää käydä kattomassa.
Mutta, katotaan huomenna, miten käy grillirintamalla. ( Kyljykset on odottanut grilliä jääkaapissa jo jonkun päivän marinadissa ) :)
Mutta, katotaan huomenna, miten käy grillirintamalla. ( Kyljykset on odottanut grilliä jääkaapissa jo jonkun päivän marinadissa ) :)
Ei kävele ... :P
Kohta Halpa-halliin kattomaan kumminkin sitä Futurea. Soitin kaikki lähiseudun grillejä myyvät liikkeet läpi, ja ei ainakaan tuota Weberiä löydy. :/ Olis ollu kiva nähä livenä.
Edit.
Päädyin ostamaan sen Futur- merkkisen grillin. Tuolla se on nyt auton perässä, illemmalla kasaamaan ja kokeilemaan.
Ps. Aurinko paistaa, varjossa lämmintä 16 astetta (Lämpötila nousee koko ajan ), himottaa päästä kohta grillaamaan niitä kyljyksiä :D
Kohta Halpa-halliin kattomaan kumminkin sitä Futurea. Soitin kaikki lähiseudun grillejä myyvät liikkeet läpi, ja ei ainakaan tuota Weberiä löydy. :/ Olis ollu kiva nähä livenä.
Edit.
Päädyin ostamaan sen Futur- merkkisen grillin. Tuolla se on nyt auton perässä, illemmalla kasaamaan ja kokeilemaan.
Ps. Aurinko paistaa, varjossa lämmintä 16 astetta (Lämpötila nousee koko ajan ), himottaa päästä kohta grillaamaan niitä kyljyksiä :D
Tuossa ylempänä mainitun Weberin linkin takan on tuo Plantagenin mainos ko. grillille, siinä lukee "Posliiniemaloidut grilliritilät". Siis onko ne nimenomaan RITILÄT kaksi kappaletta tai koko grillausalan peittävät RITILÄT.
Ellei ole niin mistä helevetistä semmosen löytää. Nykyään on joka ikinen grilli sellainen että puolet on parilaa ja puolet ritilää. Ei ole tarvetta sellaiselle, silloin on mielestäni ihan sama paistaa ne pihvit paistinpannulla. Haluaisin nimenomaan sellaisen jossa on iso GRILLAUSala. Jos tuntuu että on tarvetta parilalle niin sellaisenhan voi heittää siihen ritilän päälle.
Ellei ole niin mistä helevetistä semmosen löytää. Nykyään on joka ikinen grilli sellainen että puolet on parilaa ja puolet ritilää. Ei ole tarvetta sellaiselle, silloin on mielestäni ihan sama paistaa ne pihvit paistinpannulla. Haluaisin nimenomaan sellaisen jossa on iso GRILLAUSala. Jos tuntuu että on tarvetta parilalle niin sellaisenhan voi heittää siihen ritilän päälle.
Buzz.
Eli tossa weberissä mikä kuvassa ja meillä on, niin siinä on koko grillausalan peittävät ritilät, Eli kaksi kappaletta emaloituja ritilöitä. Ei parilaa ollenkaan.
Edit.
Eli tämmönen mutta ilman noita alakaappeja: http://farm3.static.flickr.com/2123/244 ... a8cb10.jpg
Eli tossa weberissä mikä kuvassa ja meillä on, niin siinä on koko grillausalan peittävät ritilät, Eli kaksi kappaletta emaloituja ritilöitä. Ei parilaa ollenkaan.
Edit.
Eli tämmönen mutta ilman noita alakaappeja: http://farm3.static.flickr.com/2123/244 ... a8cb10.jpg
Jep nyt on grilli kausi avattu. Kaivelin pallorillin ja pyyhkäsin talvenjättämän patinan pois rupesin hiiliä etsimään,no joku riminaali oli ne "kait" vieny ja eikun absille hiilen hakuun,ylläri siellä ei ollu hiiliä joten viimekesän kalareisulta jäänyt kertakäyttörilli esille ja ei kun tunkit paistumaan,hyvälle oli cäppäri..
Uusia polttimia saa kaupasta, joko mallikohtaisia tai sellaisia yleismallisia. Ostaa rosterisen tai valurautaisen niin ei ruostu ainakaan ihan heti puhki.Oli se kaasugrilli sitten minkälainen tahansa, niin ehdottomasti valurautapolttimilla!
Muutama vuosi sitten tuli ostettua peltipolttiminen grilli ja nyt vituttaa joka kerta kun sillä grillaa.
Polttimen takareunasta on prässäykset päässeet avautumaan ja lämmetessään avautuu lisää, josta syystä grillin takareunalla loimottaa iso liekki ja muualle ei tahdo kaasua riittää.
Grilleistä: Kiinalainen 89e halpisgrilli (Futur Primo Classic?) aloitti toisen kautensa. Yhden kesän jälkeen ylätason "ruostumaton" ritilä on aivan ruosteessa, samoin rosteripolttimen pinta on osittain ruosteessa, mutta paikoitellen kiiltävä. Muuten tuo on yhä täydessä terässä ja lämpö edelleen yhtä epätasaista kuin edellisvuonnakin :)
Jos edullisesti haluaa päästä grillin "hankinnassa", hakee rautakaupasta letkan reikätiiliä, ja tulenkestävää muurauslaastia. Pätkä harjaterästä, josta virittelee tasot joiden päälle taas hankkii ritilämateriaalia. Grillin koon mukaan hankkii arinoita jotka tulee tulipesään. Lämmitykseen käy tavalliset grillihiilet, mutta tavallisten puidenkin poltto käy ja tulee edullisemmaksi, ainoa haitta on että joutuu hieman odottamaan grillin "valmistumista".
Kaasugrillillä on helpompi kypsentää lihaa kun sillä pystyy säätelemään paremmin lämpöä ja se on tasaisempaa kuin tuollaisessa perusgrillissä.
Kaasugrillillä on helpompi kypsentää lihaa kun sillä pystyy säätelemään paremmin lämpöä ja se on tasaisempaa kuin tuollaisessa perusgrillissä.
Eli tossa weberissä mikä kuvassa ja meillä on, niin siinä on koko grillausalan peittävät ritilät, Eli kaksi kappaletta emaloituja ritilöitä. Ei parilaa ollenkaan.
Loistavaa, kiitokset tiedosta leevi. Melkeen pitää tuommonen käydä hakemassa. Pallohiiligrilli saa jäädä kakkosgrilliksi/"fiilistelygrilliksi".
-
- -
- Viestit: 1158
- Liittynyt: 1.4.2007 19:09
Jos edullisesti haluaa päästä grillin "hankinnassa", hakee rautakaupasta letkan reikätiiliä, ja tulenkestävää muurauslaastia.
Tuolla tyylillä on menty, voip nakata savustuspöntön päälle, toisin kuin noihin "hifistely vehkeisiin".
P*ru kun vaan sulaisi lumet, ennen vappua, täällä "susirajalla" ei näy kuin "fiilis" grillistä :(
Ps. Vanhoja purkutiiliä ja laastia, sillä mennään :D
Eilen haettu K-Raudasta Weber Sprit E-320 Premium kaasugrilli, vappuna siirryn ulkoruokintaa. =)
http://www.weber.com/grills/?glid=1&mid=127
Todella tukevan oloinen, hyvin viimeisteltyä laatua, helpohko koota (n. 1,5h).
http://www.weber.com/grills/?glid=1&mid=127
Todella tukevan oloinen, hyvin viimeisteltyä laatua, helpohko koota (n. 1,5h).
Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 72 vierailijaa