Grilli/Grillailuvinkkejä kesälle 2011.
Valvoja: ffp jäsenet
No niin, eilen tuli sitten ostettua tämmönen: http://www.finnflame.fi/index.php?page=barbec-s-622wh
Mitään kokemusta ei ole kyseisestä vehkeestä, joten avoimin mielin mennään;)
Tuommonen perusvehje, uskon että ajaa meidän käytössä asiansa vallan mainiosti. Mutta sitten kysymys: Tuossa kun on valurautaa nuo parila ja ritilä, niin onko jotain pelivihjeitä niiden "hoitoon"? Tarkoitus olisi saada pysymään tuo niin pitkään hyvänä, kun tuon hintanen voi pysyä. Onko jotain esikäsittelyohjeita (tietenkin suojarasvojen poltto) ja millä se kannattaa puhdistaa käytön jälkeen?
Mitään kokemusta ei ole kyseisestä vehkeestä, joten avoimin mielin mennään;)
Tuommonen perusvehje, uskon että ajaa meidän käytössä asiansa vallan mainiosti. Mutta sitten kysymys: Tuossa kun on valurautaa nuo parila ja ritilä, niin onko jotain pelivihjeitä niiden "hoitoon"? Tarkoitus olisi saada pysymään tuo niin pitkään hyvänä, kun tuon hintanen voi pysyä. Onko jotain esikäsittelyohjeita (tietenkin suojarasvojen poltto) ja millä se kannattaa puhdistaa käytön jälkeen?
Pöhinä päälle ja kun ritilät on haistettavasti kuumat niin läskillä (siis sillä possun, omaa massua saattaa pikkusen kirpasta) vetelee ne paistinpinnat ja siinähän se sitten varsin pitkälle. Käytön jälkeen kanssa käännän grillin hetkeksi täpölle ja hankaan grilliharjalla karstat pois. Kerran, pari kesässä käännän ritilät ja hankaan sieltä alapuoleltakin. Joskus olen pyyhkäissyt kesälläkin parilan kevyesti ruokaöljyllä.
EDIT: tulipas aiemmin kehuttu tuota valurautapolttimoa, mutta kun eilen putsailin grilliä tarkemmin niin ritilän alapuolinen polttimo alkaa kuuden kesän jälkeen olla jo varsin hapanta. Onhan se aika suolasta ja muuta myrkkyä täynnä se makkaroista tippuva neste, mutta suurin vaikutus lienee tuolla läpi vuoden ulkona säilyttämisellä. Ritilät ja parilat kunnossa, mutta polttimot jo aika rapautuneet. Olen vielä noita kierrättänytkin eli vaihtanut aina keväällä yhden parilan alle "lepäämään". About 30€ kipale varaosina...
EDIT: tulipas aiemmin kehuttu tuota valurautapolttimoa, mutta kun eilen putsailin grilliä tarkemmin niin ritilän alapuolinen polttimo alkaa kuuden kesän jälkeen olla jo varsin hapanta. Onhan se aika suolasta ja muuta myrkkyä täynnä se makkaroista tippuva neste, mutta suurin vaikutus lienee tuolla läpi vuoden ulkona säilyttämisellä. Ritilät ja parilat kunnossa, mutta polttimot jo aika rapautuneet. Olen vielä noita kierrättänytkin eli vaihtanut aina keväällä yhden parilan alle "lepäämään". About 30€ kipale varaosina...
Tehon puute on noissa se suurin puute. Aluksi oli halpa suojaton sähkögrilli ja sillä ei tehnyt mitään. Paistinpannun kun piti makkaran päällä niin täpärästi sai paistettua siinä ne. Seuraava oli Lucifer 5002c jossa oli toimiva suoja, mutta siinäkin tehoa on aika täpärästi riittävästi. Kyllä sillä jo pihvitkin paistoi, mutta ei juuri kummempaa ja siistinä pitäminen on niin perseestä että melkeen kaiken paistoin pannulla jo loppukesästä, kun ei vaan jaksanu enää siivota tuota grilliä.
Jos vaan mahdollista niin laita kaasuvehje, mutta jos se ei millään onnistu niin mahdollisimman tiivis, suojattu ja tehokas sähkögrilli. Kyllä tuolla Luciferilla ihan oikeesti grillas mutta ei mopolla mahdottomia. Eihän tuo kyllä kalliskaan ole.
http://www.horisontenterprises.fi/images_cms/tuote/10/Lucifer-5002C.jpg
Jos vaan mahdollista niin laita kaasuvehje, mutta jos se ei millään onnistu niin mahdollisimman tiivis, suojattu ja tehokas sähkögrilli. Kyllä tuolla Luciferilla ihan oikeesti grillas mutta ei mopolla mahdottomia. Eihän tuo kyllä kalliskaan ole.
http://www.horisontenterprises.fi/images_cms/tuote/10/Lucifer-5002C.jpg
Nyt tuli tälläinen vastaan:
FUTUR QUATRO
http://www.tulikulma.fi/product_details.php?p=78
Sattuuko kenelläkään olemaan kokemuksia?
FUTUR QUATRO

http://www.tulikulma.fi/product_details.php?p=78
Sattuuko kenelläkään olemaan kokemuksia?
Tänään tuli ostettua tälläinen grilli: http://www.eu.weber.com/smartsite.dws?id=11779
Kasasin äsken, oli helppo homma.
Tiedä sitten minkälainen on käytännössä mutta tukevalta ja laadukkaalta ainakin vaikuttaa.
Vappuna vois testailla sitä!
Kasasin äsken, oli helppo homma.
Tiedä sitten minkälainen on käytännössä mutta tukevalta ja laadukkaalta ainakin vaikuttaa.
Vappuna vois testailla sitä!
Kun rasvaatte sitä valurautaa, niin käyttäkää sitten suolatonta silavaa :) Muurikalla on jotain vastaavaa ainetta ihan purkissakin tuohon tarkoitukseen, mutta ehta tavara ajaa saman asian.
Toinen vinkki: Grillin kaveriksi kannattaa ostaa kunnon suojahuppu, säilyy grilli paljon pidempään siistinä. Etenkin jos sitä huppua myös käyttää ;)
Toinen vinkki: Grillin kaveriksi kannattaa ostaa kunnon suojahuppu, säilyy grilli paljon pidempään siistinä. Etenkin jos sitä huppua myös käyttää ;)
Grilli rosteripolttimilla
Mulla on ollut tuossa jo useammanvuoden Landman grilli valurautapolttimin, enkä ole oikein tyytyväinen ollut pidempään aikaan. Polttimet (meren rannalla ollaan) ruostuvat taivaan tuuliin hirveätä vauhtia ja olen niitä uusinut muutaman vuoden välein (tiedän että pitäisi rasvata jne. mutta kun en ole…).
Nyt olen tien haarassa, hankkiako taas uudet polttimet ja yksi ritilä (tuhosin sen kun käytin tankin alla renkaita vaihdellessa…) vaiko kokonaan uusi härveli ROSTERI polttimilla.
Mitäs vehkeitä mahtaisi löytyä markkinoilta, 3 poltinta ilman sivukeitintä olisi ehkäpä se kokoonpano.
Tehoja pitäisi löytyä jotta pääsisi kunnolla myös pariloimaan. Lucifer osui sattumalta kaupassa silmään, polttimen materiaali jäi epäselväksi, ei kuitenkaan valurautaa tai jotain pelti/alumiini systeemiä, oletan että rosteria. Netissä eivät kuitenkaan halua valottaa näitä teknisiä yksityiskohtia => johtopäätös: Jotain salattavaa on, älä osta.
Meillä oli joskus n. 10…15 v sitten joku Canadalainen rosteripolttiminen + emaloidut ritilät tuolla järviseudun mökillä. Polttimet paloivat ajan kanssa loppuun (härveli tolkuttomassa käytössä, kuumaksi lähes jokaisena kesäpäivänä, useasti pari krt/pv) ja liha kärtsäsi kiinni ritilöihin.
Mutta, comments please tämän päivän rosteripolttimisista + emaloiduista arinoista!
Nyt olen tien haarassa, hankkiako taas uudet polttimet ja yksi ritilä (tuhosin sen kun käytin tankin alla renkaita vaihdellessa…) vaiko kokonaan uusi härveli ROSTERI polttimilla.
Mitäs vehkeitä mahtaisi löytyä markkinoilta, 3 poltinta ilman sivukeitintä olisi ehkäpä se kokoonpano.
Tehoja pitäisi löytyä jotta pääsisi kunnolla myös pariloimaan. Lucifer osui sattumalta kaupassa silmään, polttimen materiaali jäi epäselväksi, ei kuitenkaan valurautaa tai jotain pelti/alumiini systeemiä, oletan että rosteria. Netissä eivät kuitenkaan halua valottaa näitä teknisiä yksityiskohtia => johtopäätös: Jotain salattavaa on, älä osta.
Meillä oli joskus n. 10…15 v sitten joku Canadalainen rosteripolttiminen + emaloidut ritilät tuolla järviseudun mökillä. Polttimet paloivat ajan kanssa loppuun (härveli tolkuttomassa käytössä, kuumaksi lähes jokaisena kesäpäivänä, useasti pari krt/pv) ja liha kärtsäsi kiinni ritilöihin.
Mutta, comments please tämän päivän rosteripolttimisista + emaloiduista arinoista!
Kyllä mä kallistuisin siihen Weberiin. Tossapa esim takuusta: http://www.weber.eu/eCache/DEF/11/535.html
Ei mikään kiinanrimpula. Kaikki ovat kehuneet jotka Weberin on omistaneet.
Meillä on tämmöinen: http://www.weber.eu/smartsite.dws?id=15854# on rosteripoltinta ja emaloitua ritilää. Hinta oli alemyynnissä 300€ luokkaa viime syksynä.
Ei mikään kiinanrimpula. Kaikki ovat kehuneet jotka Weberin on omistaneet.
Meillä on tämmöinen: http://www.weber.eu/smartsite.dws?id=15854# on rosteripoltinta ja emaloitua ritilää. Hinta oli alemyynnissä 300€ luokkaa viime syksynä.
Posliiniemali arinat
Minkäslaiset ovat nämä posliiniemaliset käytössä?
Epäluuloni on kovin korkea aikaisemman kokemuksen pohjalta. Tällä hetkellä liputan ihan valurautaisten puolesta, jotka teräsharjaan ja sivelen SILIKONIsudilla (kestää mainiosti arinan lämmön) ruokaöljyllä ennen käyttöä. Tyytyväinen olen ollut.
- Millä tavoin tavara tarttuu emalipintoihin?
- Voiko teräsharjata vaurioittamatta, (tai onko ylipäätään tarpeen)
- Voiko tai auttaako öljyäminen ennen käyttöä?
- Onko paistolevy myös emaloitua ja minkälainen on käytössä?
Aikaisemmasta grillistä vielä kokemuksena, että vältä maalattuja alumiiniosia, maali ropisee ajan myötä isoina kappaleina alas - sisäpinnasta jopa grillattavan tavaran päälle, ellei ole teräsharjattu sitä ennen pois
Weberin takuusta jäi epäselväksi mikä on polttimen sytyttimen takuu? Nämä ovat se laitteen herkkä kohta.
Yksi toive tai vaatimus on myös grillin tuulensietokyky, ei taida paljon olla vaihtoehtoja tarjolla. Olen saman toiveen esittänyt jokunen vuosi sitten Landman maahantuojalle tuotekehitykselle edelleen vietäväksi, mutta…?
Lucifer jotain sen suuntaista vihjaili kertomalla tuulensuojasta. Jäi epäselväksi missä ja minkälainen suoja on ja toimiiko se ylipäätään oikeasti?
Epäluuloni on kovin korkea aikaisemman kokemuksen pohjalta. Tällä hetkellä liputan ihan valurautaisten puolesta, jotka teräsharjaan ja sivelen SILIKONIsudilla (kestää mainiosti arinan lämmön) ruokaöljyllä ennen käyttöä. Tyytyväinen olen ollut.
- Millä tavoin tavara tarttuu emalipintoihin?
- Voiko teräsharjata vaurioittamatta, (tai onko ylipäätään tarpeen)
- Voiko tai auttaako öljyäminen ennen käyttöä?
- Onko paistolevy myös emaloitua ja minkälainen on käytössä?
Aikaisemmasta grillistä vielä kokemuksena, että vältä maalattuja alumiiniosia, maali ropisee ajan myötä isoina kappaleina alas - sisäpinnasta jopa grillattavan tavaran päälle, ellei ole teräsharjattu sitä ennen pois
Weberin takuusta jäi epäselväksi mikä on polttimen sytyttimen takuu? Nämä ovat se laitteen herkkä kohta.
Yksi toive tai vaatimus on myös grillin tuulensietokyky, ei taida paljon olla vaihtoehtoja tarjolla. Olen saman toiveen esittänyt jokunen vuosi sitten Landman maahantuojalle tuotekehitykselle edelleen vietäväksi, mutta…?
Lucifer jotain sen suuntaista vihjaili kertomalla tuulensuojasta. Jäi epäselväksi missä ja minkälainen suoja on ja toimiiko se ylipäätään oikeasti?
Mikähän se on kun näissä suomalaissa foorumeissa on aivan mahdotonta pysyä asialinjalla, aina päädytään solvauslinjalle? Ulkomaisissa foorumeissa en ole vielä kertaakaan törmännyt asiattomuuksiin, mutta tämän grilliasian kanssa on nyt vain koitettava sinnitellä kotimaisin voimin.
Weber-miehen herneilystä voi vain vetää johtopäätöksen, että se posliiniemali pinnoitteena ei ole kovin onnistunut ratkaisu kuten epäilinkin ja lisäksi Weber on tuuliherkkä?
Ja ne pitkät takuut, jos nyt vielä hieman tarkemmin analysoi sisältöä, ovat käytännössä täysin turhat. Ehdoissa mainittiin suurin piirtein, etteivät pienet pintaruosteet ole vikoja ja takuu koskee AINOASTAA valualumiinisten (tms.) osien puhki syöpymistä. Paljonko on ollut ongelmia ko. materiaalien kanssa, edes kiinalaisten? Aivan sama kuin antaisi Nokian saappaalle ruostumattomuustakuun 100v. Tuolla pitkällä takuulla luodaan vain mielikuva laadukkaasta tuotteesta.
Voin myös kertoa, että rannassamme on jo huvimaja, eikä se auta. Fanerilevyä olen käyttänyt grillin takana tuulensuojalevynä ja se auttaa, mutta ei ole kovin käytännöllinen, eikä esteettinenkään ratkaisu.
Kokemusta kaasugrilleistä on vuosien saatossa (25...30v) karttunut kaikkiaan 5 kpl edestä.
Weber-miehen herneilystä voi vain vetää johtopäätöksen, että se posliiniemali pinnoitteena ei ole kovin onnistunut ratkaisu kuten epäilinkin ja lisäksi Weber on tuuliherkkä?
Ja ne pitkät takuut, jos nyt vielä hieman tarkemmin analysoi sisältöä, ovat käytännössä täysin turhat. Ehdoissa mainittiin suurin piirtein, etteivät pienet pintaruosteet ole vikoja ja takuu koskee AINOASTAA valualumiinisten (tms.) osien puhki syöpymistä. Paljonko on ollut ongelmia ko. materiaalien kanssa, edes kiinalaisten? Aivan sama kuin antaisi Nokian saappaalle ruostumattomuustakuun 100v. Tuolla pitkällä takuulla luodaan vain mielikuva laadukkaasta tuotteesta.
Voin myös kertoa, että rannassamme on jo huvimaja, eikä se auta. Fanerilevyä olen käyttänyt grillin takana tuulensuojalevynä ja se auttaa, mutta ei ole kovin käytännöllinen, eikä esteettinenkään ratkaisu.
Kokemusta kaasugrilleistä on vuosien saatossa (25...30v) karttunut kaikkiaan 5 kpl edestä.
Älähän nyt noin vakavasti ota ;)
Eikös ne näitä kehunut jossain lehdessä ja ohjelmassakin: http://www.kaasuvalo.fi/Grillit2008/GrillitCG.pdf
Tosin taitavat olla aika hinnoissakin. Tuo eka olisi ainakin kunnon naapurin kyykyttäjä jos ei muuta.
Eikös ne näitä kehunut jossain lehdessä ja ohjelmassakin: http://www.kaasuvalo.fi/Grillit2008/GrillitCG.pdf
Tosin taitavat olla aika hinnoissakin. Tuo eka olisi ainakin kunnon naapurin kyykyttäjä jos ei muuta.
jep
Ehdoton ykkönen.
Unohtakaa siis kaupan omat paskalihat,hyi saatana.
Niin,hirvipihvejä. Sisäfile tai Ulkofile, leikkaat sopivan kokoisia paloja,nuiji ohueksi, pyörittele korppujauhoissa(lisää korppujauhoihin pippuria, mustaa sekä rosepippuria sekä suolaa).
Muuta et tarvitse. Maistuu aina!
Unohtakaa siis kaupan omat paskalihat,hyi saatana.
Niin,hirvipihvejä. Sisäfile tai Ulkofile, leikkaat sopivan kokoisia paloja,nuiji ohueksi, pyörittele korppujauhoissa(lisää korppujauhoihin pippuria, mustaa sekä rosepippuria sekä suolaa).
Muuta et tarvitse. Maistuu aina!
Jokohan olis aika päivittää otsikkoon 2010?
Itellä nyt grillin osto edessä, loppuu tuo sytytysnesteellä läträäminen.
http://www.k-rauta.fi/Pages/Product.asp ... Catalog%29
Tuollasta kävin tänään ihailemassa. Vaikutti ainakin ihan tukevalta, verrattuna noihin ~150€ maksaviin. Woikoskelta 99€ komposiittipullo hommattuna, täytön/vaihdon hinta vaan jäi kysymättä..
Itellä nyt grillin osto edessä, loppuu tuo sytytysnesteellä läträäminen.
http://www.k-rauta.fi/Pages/Product.asp ... Catalog%29
Tuollasta kävin tänään ihailemassa. Vaikutti ainakin ihan tukevalta, verrattuna noihin ~150€ maksaviin. Woikoskelta 99€ komposiittipullo hommattuna, täytön/vaihdon hinta vaan jäi kysymättä..
-
- -
- Viestit: 2556
- Liittynyt: 3.9.2005 13:59
Woikoskelta 99€ komposiittipullo hommattuna, täytön/vaihdon hinta vaan jäi kysymättä..
5 kg? Pullon vaihto maksaa jotakin 20€ päälle, 10 kg putelin hinta pyörinee 30 €:n tienoilla.
Tavallisella rautaisella vähän huokeammat hinnat, mutta onhan tuo komposiitin pullo sopivan kevyt..
Jos omistaa äääsboonuskortin, kannattaa kaasut hakea agrimarketista....
Jos kaasut haluaa saada halvalla, niin ostaa jostain käytetyn 11kg teräspullon. Täyttöhintakin (ainakin viime kesänä noin 20e) on 11kg teräspullolla halvempi kuin 10kg komposiitilla. Onhan se komposiittipullo kevyt kanniskella, mutta jos ei sitä tarvitse joka grillauksen yhteydessä siirrellä, niin liekö painosta niin suurta haittaa.
Woikosken jälleenmyyjällä 5kg rautapullo olis maksanu yli 100€ ja tuo niiden ihme koko 8,6kg komposiitti 99€.
Jäi woikosken kanssa kaupat tekemättä ja otin k-raudasta 10kg komposiitti pullon 99,50€ ja vaihto/täyttö maksaa siellä 20€, mä nyt varmaan pärjään kesän tai kaksi pullollisella. Rautapullon hintaa tuolta en edes kysynyt.
Tosiaan ihan sillä en tuota woikosken pulloa ottanut, kun heillä ainakin vielä tällä hetkellä aika vähän jälleenmyyjiä. Niiden pulloa kun ei muualla saa vaihdettua. Ja tosiaan tuon linkittämäni grillin ostin kun 200€ oli myymälässä hinta plussakortilla. Eiköhän tuo ihan aja asiansa. Tänään sitte "kaasugrillikauden avajaiset" :D
Jäi woikosken kanssa kaupat tekemättä ja otin k-raudasta 10kg komposiitti pullon 99,50€ ja vaihto/täyttö maksaa siellä 20€, mä nyt varmaan pärjään kesän tai kaksi pullollisella. Rautapullon hintaa tuolta en edes kysynyt.
Tosiaan ihan sillä en tuota woikosken pulloa ottanut, kun heillä ainakin vielä tällä hetkellä aika vähän jälleenmyyjiä. Niiden pulloa kun ei muualla saa vaihdettua. Ja tosiaan tuon linkittämäni grillin ostin kun 200€ oli myymälässä hinta plussakortilla. Eiköhän tuo ihan aja asiansa. Tänään sitte "kaasugrillikauden avajaiset" :D
-
- -
- Viestit: 3377
- Liittynyt: 23.7.2003 21:20
-
- -
- Viestit: 1219
- Liittynyt: 31.10.2004 21:43
Sitten vaan taas tuoretta vinkkiä tulemaan kesälle 2011! Varmasti jo grillikausi monella avattuna pässiäisen hienojen kelien ansiosta. Itse pitäisi tällä viikolla löytää jostain kotiin n.300-400 budjetilla kunnon grilli että vappuna pääsis käryyttämään... Mennee Landman/Weber-akselille jos vaan hinnasta pääsee jossain sopuun. Itse olen huomannu todella helpoksi lisäkkeeksi kasvisnyytit. Eli porkkanaa, sipulia, paprikaa ym. folioon ja soijakastiketta perään. Ei tarvi välttämättä mitään muuta maustetta.
E: Jos on hyvää grilliä/tarjousta grillistä vinkata niin saa laittaa tulemaan. On tällä vkolla aika hyvin ajoa Pk-seudulle ja Treelle päin jos sieltä löytyy. Olis syssyllä pitäny ostaa mutta aina ei voi voittaa...
E: Jos on hyvää grilliä/tarjousta grillistä vinkata niin saa laittaa tulemaan. On tällä vkolla aika hyvin ajoa Pk-seudulle ja Treelle päin jos sieltä löytyy. Olis syssyllä pitäny ostaa mutta aina ei voi voittaa...
Grillaukseen kai tämäkin liittyy. Saako tuon komposiittipullon valjastettua kosaniksi eli miten se poltin liitetään tuohon pulloon? Kaupasta toinen pikaliitin-letku setti ja siihen se käsiosa? Miten tuo paineentasain tuossa liittimessä vaikuttaa asiaan?
Pitäisi hieman kulottaa erinäisiä paikkoja niin tuollahan sen palokunnan saa kätevästi omalle tontille.
Pitäisi hieman kulottaa erinäisiä paikkoja niin tuollahan sen palokunnan saa kätevästi omalle tontille.
Ratakelit lähestyy ja varikolle olisi hyvä saada näppärä, mutta ympäristöön sopiva grilli. Voin kokemuksen syvällä rintaäänellä suositella auton peltivannetta.
16" peltivanne ja niin leveä, kuin löytyy ja saat mukavan hiiligrillin itsellesi. Itse hitsasin peltivanteen pohjaan 10cm jalat. Vanteen sisäosan pohjalle kevyellä hitsillä höpsäytin pellin, johonka muutamat reiät. Sen päälle menee mukavasti hiilet. Ritilän voit sulatella TIGllä tai ostaa kaupasta sopivan kokoisen rosteri ritilän. Pallogrillejä taitaa olla samoilla kokoluokilla. Kylkeen tosi mies hitsaa vielä 20 koon lenkkiavaimet kahvoiksi ja avot. Kyllä kelepaa grillata auton vieressä ratapäivänä. Minutkin voit bongata radan varresta moisella hökötyksellä paistamassa sisäfilettä.
Omat lempparit grillissä:
-Täytetyt tomaatit
Tomaateista kansi pois ja sisustat veks. Sisälle runsaasti juustoa. Itse olen käyttänyt normaali juuston lisäksi valkosipuli tuorejuustoa. Sinne vielä pekonia ja kinkkua sopivassa suhteessa. Kansi kiinni ja grilliin foliossa hetkeksi, että pehmenee ja juustot sulaa.
-Täytetyt herkkusienet
Herkkusienistä kannat irti ja herkkusienen sisälle reilusti valitsemaasti tuorejuustoa. Koko paska kietaistaan kahteen tai kolmeen pekonisiivuun ja pyöritellään grillissä. Kun juuston sula ja pekoni kultaista on huomma bueno. Suosittelen laittamaan pekonin pönkäksi juustolle, että saa "oikeinpäin" paistettua myös
-Maissitähkät voisen suolaisesti
Normaalit maissitähkät heitetään grilliin ensin hieman ottamaan lämpöä. Huom! Älä polta pintaa. Minuutin lämmittelyn jälkeen vedellään kunnolla voita pintaan kauttaaltaan ja aromisuolaa päälle. Voit myös olla extreme ja lisätä chilijauhetta/valkosipulijauhetta hitusen pintaan. Sitten vain grilliin ja pyöritellään tovi, niin että pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.
Lihat ja pihvit on herkkua, niiden kanssa kannattaa mielestäni satsata kunnolliseen kastikkeeseen tai itsetehtyyn tuliseen salsaan. Itse olen myös usein ostanut kaupasta habanero chilipaprikoita. Pilkkonut pieneksi ja sotkenut kaupan salsaan. Sitä pihvin pintaan ja lautaselle. Homma toimii parhaiten kylmän oluen kanssa ja terassilla nautittuna.
16" peltivanne ja niin leveä, kuin löytyy ja saat mukavan hiiligrillin itsellesi. Itse hitsasin peltivanteen pohjaan 10cm jalat. Vanteen sisäosan pohjalle kevyellä hitsillä höpsäytin pellin, johonka muutamat reiät. Sen päälle menee mukavasti hiilet. Ritilän voit sulatella TIGllä tai ostaa kaupasta sopivan kokoisen rosteri ritilän. Pallogrillejä taitaa olla samoilla kokoluokilla. Kylkeen tosi mies hitsaa vielä 20 koon lenkkiavaimet kahvoiksi ja avot. Kyllä kelepaa grillata auton vieressä ratapäivänä. Minutkin voit bongata radan varresta moisella hökötyksellä paistamassa sisäfilettä.
Omat lempparit grillissä:
-Täytetyt tomaatit
Tomaateista kansi pois ja sisustat veks. Sisälle runsaasti juustoa. Itse olen käyttänyt normaali juuston lisäksi valkosipuli tuorejuustoa. Sinne vielä pekonia ja kinkkua sopivassa suhteessa. Kansi kiinni ja grilliin foliossa hetkeksi, että pehmenee ja juustot sulaa.
-Täytetyt herkkusienet
Herkkusienistä kannat irti ja herkkusienen sisälle reilusti valitsemaasti tuorejuustoa. Koko paska kietaistaan kahteen tai kolmeen pekonisiivuun ja pyöritellään grillissä. Kun juuston sula ja pekoni kultaista on huomma bueno. Suosittelen laittamaan pekonin pönkäksi juustolle, että saa "oikeinpäin" paistettua myös
-Maissitähkät voisen suolaisesti
Normaalit maissitähkät heitetään grilliin ensin hieman ottamaan lämpöä. Huom! Älä polta pintaa. Minuutin lämmittelyn jälkeen vedellään kunnolla voita pintaan kauttaaltaan ja aromisuolaa päälle. Voit myös olla extreme ja lisätä chilijauhetta/valkosipulijauhetta hitusen pintaan. Sitten vain grilliin ja pyöritellään tovi, niin että pinta muuttuu kauniin ruskeaksi.
Lihat ja pihvit on herkkua, niiden kanssa kannattaa mielestäni satsata kunnolliseen kastikkeeseen tai itsetehtyyn tuliseen salsaan. Itse olen myös usein ostanut kaupasta habanero chilipaprikoita. Pilkkonut pieneksi ja sotkenut kaupan salsaan. Sitä pihvin pintaan ja lautaselle. Homma toimii parhaiten kylmän oluen kanssa ja terassilla nautittuna.
Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”
Paikallaolijat
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa