Lisäpenkit crafteriin

Kaikki auton sisustaan ja autohifiin liittyvät aiheet.

Valvoja: ffp jäsenet

jkan
-
Viestit: 16
Liittynyt: 14.8.2015 21:12

Lisäpenkit crafteriin

ViestiKirjoittaja jkan » 1.4.2019 11:37

Ajatuksena on rakentaa jatko-ohjaamo -10 crafteriin mutta penkin kiinnitys tuottaa harmaita hiuksia.

Konttorilta kun kyselin niin tarvitsisi kuulemma olla valmistajan/maahantuojan todistus penkistä ja kiinnityksestä.

Näitä kun kävin kysymässä niin eivät tietäneet kyseisistä lapuista mitään. Lupasivat selvitellä ja palata asiaan.

Joten löytyisikö täältä joku ketä tietää miten nykysäännöt menee? Lakipykäliä kun on lukenut niin en ole päässyt perille mihin ja miten saa asentaa.

Auto on siis pitkä ja korkea crafteri -10

Tarkoituksena olisi muuttaa kevyt kuorma-autoksi ja tehdä jatko-ohjaamo jonne 3 istuttava penkki.

Penkkinä on 3 istuttava turvavyöllinen pikakiinnitteinen (isrin tekemä joita craftereissa ja sprinttereissä on käytetty jossa kiskot kiinnitetään lattiaan).

Axi
-
Viestit: 1245
Liittynyt: 21.5.2006 10:51

Re: Lisäpenkit crafteriin

ViestiKirjoittaja Axi » 2.4.2019 7:04

Jos sinulla on kiskot valmiina, pitäisi olla läpihuutojuttu. Ainakin suurin osa taksikäytössä olevista Craftereista ja Sprintereistä on muutettu pakettiautoista takseiksi Suomessa.

Paras olisi käydä näitä muutoksia tekevässä firmassa kyselemässä; Pegabus, Tamlans, Autoverhoomo Sorsa (ja monta muuta). Tietävät ja kirjoittavat todistuksia väliseinästä ym tarvittaessa, toki korvausta vastaan.

jkan
-
Viestit: 16
Liittynyt: 14.8.2015 21:12

Re: Lisäpenkit crafteriin

ViestiKirjoittaja jkan » 2.4.2019 9:15

Kiskot löytyy mutta eivät ole autossa kiinni.

Ongelmana on vain se että katsastusmies pyytää paperia jota ei ilmeisesti edes maahantuojalta löydy.

Tuntuu vaan hölmöltä että ei saisi katsastettua tehdasvalmisteista penkkiä kun jos teen ylösnostettavalla istuinosalla joka on kunnolla kiinni ja vyöt kanssa kunnolla laitettu niin riittää että katsastusmies tarkastaa kiinnitykset ja on sen jälkeen laillinen.

Sama ilmeisesti on jos laitan tehdaspenkin selkä menosuuntaan ja laitan kiskot kunnolla kiinni autoon niin kelpaa ilmeisesti kanssa.

^^BeBe
-
Viestit: 516
Liittynyt: 31.8.2009 22:15

Re: Lisäpenkit crafteriin

ViestiKirjoittaja ^^BeBe » 2.4.2019 17:43

Penkki ja muut varuste asetukset vissiinkin muuttuivat tässä ihan lähi menneisyydessä. Kannattanee käydä itse ja katsurin kanssa läpi uusimpia asetuksia. Varmistaa että katsurinkin tiedot on ajan tasalla. Esim työkaverin sprintteri paku oli muutoskatsastettu ja leimattu jossain ”maakunnassa” ilman takavöitä monta vuotta, kunnes vähän virkeämpi setä hoksasi. Meidän juuri maahantuotu vm2011 5paikkainen paku crafteri rekisteröinti katsastettiin matkailuautoksi muutama kk sitten. Penkit oli jo valmiina, mutta harkinnassa oli tuoda penkitönkin yksilö, mutta siinä oli juurikin joku ärsyttävä hankaluus.
Matkailu autojen vaatimukset tiukentuivat mutta eivät niin paljon etteikö vielä näitä ”veronkierto” matkailu-autoja voisi tehdä. Varmaan muuttuivat myös muiden ajoneuvoluokkien säännöt.

sampeli
-
Viestit: 14
Liittynyt: 20.11.2009 7:50

Re: Lisäpenkit crafteriin

ViestiKirjoittaja sampeli » 12.4.2019 17:57

jkan kirjoitti:Kiskot löytyy mutta eivät ole autossa kiinni.

Tuntuu vaan hölmöltä että ei saisi katsastettua tehdasvalmisteista penkkiä kun jos teen ylösnostettavalla istuinosalla joka on kunnolla kiinni ja vyöt kanssa kunnolla laitettu niin riittää että katsastusmies tarkastaa kiinnitykset ja on sen jälkeen laillinen.


Tämä todistushan on juurikin tuota varten että pystytään varmistamaan että ovat kunnolla kiinni.

jkan kirjoitti:Penkkinä on 3 istuttava turvavyöllinen pikakiinnitteinen (isrin tekemä joita craftereissa ja sprinttereissä on käytetty jossa kiskot kiinnitetään lattiaan).


Kyseisen penkin valmistajalta löytyy todistus ja asennusohjeet, jotka todistaa istuimen kiinnityksen pykälien täyttymisen.

toone
uusi tulokas
Viestit: 1
Liittynyt: 8.7.2020 15:49

Re: Lisäpenkit crafteriin

ViestiKirjoittaja toone » 9.7.2020 12:29

Moikka, Onnistuiko lisäpenkkien asennus crafteriin? Mitä todistuksia tarvittiin ja mistä sellaiset saatiin ? Mietin, että olisiko Sprinteriinn 2014 ollut mahdollista asentaa takapenkeiksi Transitin vm 2019 istuimet, joihin löytyy Transitin omat kiskot.


Palaa sivulle “Sisusta & Autohifi”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija