Nahkapenkin sauman korjaaminen

Kaikki auton sisustaan ja autohifiin liittyvät aiheet.

Valvoja: ffp jäsenet

J`ni
-
Viestit: 503
Liittynyt: 24.7.2008 18:13

Nahkapenkin sauman korjaaminen

ViestiKirjoittaja J`ni » 23.4.2018 10:32

Tuli otettua tietoinen riski ja ostettua muuten aivan hyväkuntoinen nahkasisusta, mutta kuskinpenkissä on istuinosan ja sivutoppausten väliset saumat pettäneet.
Välineistöä ei ole itsellä kuin joku perus neula ja porukoilta löytyy jokin vanhempi ompelukone, jota on lähinnä verhojen lyhentämiseen käytetty.
Kannattaako viedä suosiolla jollekin, joka tietää mitä tekee ja omaa kokemusta, voi onko mahdollista päästä olemassa olevilla, tai huokeasti hankittavilla työvälineillä tyydyttävään lopputulokseen? :)

Neuvot ja vinkit tekniikoista ja välineistä tai osaajista Etelä-Pohjanmaan alueella otetaan vastaan.

Tässä tapauksessa on kyseessä kolmoskorisen golffin istuin, mikäli sillä on merkitystä. Mutta ajattelin, että tämä toimisi jatkossakin ohje/vinkki alustana mahdollisesti samaisen ongelman kanssa painiville. Haulla en vastaavaa löytänyt, joten pahoittelut mikäli asiaa on laajemmin aiemmin jo käsitelty toisessa topicissa.

J`ni
-
Viestit: 503
Liittynyt: 24.7.2008 18:13

Re: Nahkapenkin sauman korjaaminen

ViestiKirjoittaja J`ni » 25.4.2018 12:05

Kukaan ei ole moista hulluutta yrittänyt?

Muutamia paikallisia ompelimoita ja suutareita soitellu läpi ja pääosin kukaan ei suostu edes niin sanotusti vilkasemaan..? Tais tulla sittenkin liian iso pala haukattua. Projekti muuten edenny jo niin pitkälle että nahatkin olis irrallaan penkistä.

Daatta
-
Viestit: 181
Liittynyt: 10.4.2004 14:16

Re: Nahkapenkin sauman korjaaminen

ViestiKirjoittaja Daatta » 25.4.2018 13:35

Jos pelkästään ommel on revennyt niin nahkojen yhteen ompelu ei vaikuta kovin hankalalta. Tuolla sivun lopussa on kirjalliset ohjeet ja lista tarvikkeista:

http://www.nahanhoito.fi/nahankorjaus

Jos nahka on revennyt, niin korjaamisen tarvittaa pala uutta nahkaa. Jos verhoomo ei palvele, niin kannattaa kysyä suutarilta. Heillä on taito ja välineet nahan ompeluun, yleensä löytyy palveluakin.

J`ni
-
Viestit: 503
Liittynyt: 24.7.2008 18:13

Re: Nahkapenkin sauman korjaaminen

ViestiKirjoittaja J`ni » 25.4.2018 16:27

Tuota samaa ohjetta tullut ihmeteltyä ja rupeaa vaikuttamaan siltä että kannattaa ainakin kokeilla itse. Ylipäänsä yllätti etti moni putiikki sanoo että liian työlästä ei kiinnosta, mutta ilmeisesti työtä piisaa sitten muutenkin. :)


Palaa sivulle “Sisusta & Autohifi”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa