Liitin mahdollisesti hajonnut huollossa

Kaikki auto ja liikenne jutustelut joita varten ei ole omaa kanavaa...

Valvoja: ffp jäsenet

cordo-00
-
Viestit: 87
Liittynyt: 4.9.2006 17:44

Liitin mahdollisesti hajonnut huollossa

ViestiKirjoittaja cordo-00 » 7.11.2018 22:42

Käytin autoni (Octavia 2.0Tdi vm. 2011) jakopäähuollossa paikallisella pajalla 2 viikkoa sitten. Kaikki meni ihan ok, mutta vajaa viikon kuluttua huollosta syttyi dpf:n vikavalo palamaan. Valo sammui ja syttyi muutamia kertoja ja usein auton sammutettua flekti jäi pyörimään. Tätä jatkui noin viikon, jonka jälkeen menin toiselle pajalle lukemaan vikakoodit ja löytyikin vikakoodi dpf:n paineanturista, jonka käski vaihtaa ensimmäisenä.

Anturia vaihtaessa huomasin, että sen liittimen lukitus on hajonnut ja liitin on kiinnitetty nippusiteellä. Tässä vaiheessa heräsi epäilys, että olisko jakopäähuollossa pitänyt irrottaa ko. liitin ja se olisi hajonnut. Aikataulu passaisi aika hyvin, kun ajelen työmatkaa noin 22km suuntaansa, jolloin viikossa tulisi 220km, mikä mahtuisi vielä dpf:n regenerointien väliin (eli siis edellinen poltto ennen huoltoa ja huollon jälkeen eka poltto sytyttää valon).

En hoksannut testata oliko liitin aivan pohjassa nippusidevirityksellä, joten jää epäselväksi johtuuko ongelma huonosta kontaktista, kun vaihdoin siihen jo uuden anturin. Vikakoodien luvun jälkeen todettiin, että tulee ihan järkeviä lukemia anturilta, joten anturi välistä toimi ja välistä ei, mikä voisi viitata juurikin löysään kontaktiin.

Vielä sellainen asia, että vanha anturi oli valmistettu 2011 eli oli melko todennäköisesti alkuperäinen. Autolla on ajettu vajaa 150tkm ja merkkiliikkeen huoltohistoria, joten vaikea keksiä, missä vaiheessa tuo liitin olisi muuten hajotettu.

Vielä kun joku voisi kertoa, onko jakopäähuollossa tarvetta irrottaa tuota liitintä. Tuon anturin lähellä samassa johtosarjassa on jokin toinenkin liitin, joka menee alaspäin jakopäälle. Mahdollisesti se on pitänyt irrottaa ja samalla sitten tämäkin.

En tiedä, olenko lapsellinen, että viitsin alata tällaisesta tappelemaan, mutta tympäisee tuo. Liitintä on aika hanka vaihtaa. Tämä vika poiki vielä sellaisen, että piti vaihtaa moottoriöljytkin, kun oli mennyt niin paljon dieseliä sekaan.

cordo-00
-
Viestit: 87
Liittynyt: 4.9.2006 17:44

Re: Liitin mahdollisesti hajonnut huollossa

ViestiKirjoittaja cordo-00 » 8.11.2018 11:51

Positiivinen yllätys. Lähetin sähköpostia huoltoliikkeeseen ja he vastasivat heti, että on heillä hajonnut ja pahoittelivat, kun olivat "unohtaneet" mainita asiasta.

Huomenna menen sinne liittimen vaihtoon.

Esitin myös 120€ korvausvaatimuksen (öljyt, suodatin, vikakoodinluku ja uusi anturi), joka aiheutui tästä ongelmasta. Siihen eivät vielä vastanneet mitenkään.

-tarzi-
-
Viestit: 1963
Liittynyt: 30.10.2008 13:21

Re: Liitin mahdollisesti hajonnut huollossa

ViestiKirjoittaja -tarzi- » 12.11.2018 16:28

Eiköhän se anturi ole ollut rikki, jos kerta vuodelta 2011.

cordo-00
-
Viestit: 87
Liittynyt: 4.9.2006 17:44

Re: Liitin mahdollisesti hajonnut huollossa

ViestiKirjoittaja cordo-00 » 13.11.2018 21:21

Erikoinen yhteensattuma, että anturi hajoaisi samaan aikaan kuin liittimen lukituskin. Vikakoodin luvun yhteydessä katseltiin anturin arvoja ja ne oli ihsn järkeviä ja reagoi kaasutukseenkin loogisesti.

Kummallista oli, että regenerointi ei lähtenyt pelaamaan anturin vaihdon jälkeenkään, vaikka nyt liitin tuli varmasti luotettavasti kiinni. Dpf-valokin syttyi liittimen vaihtoon mennessä viime perjantaina. Yksi teoria on, että liitin oli jäänyt huollon jälkeen huonosti kiinni ja useampi epäonnistunut regenerointi olisi tehnyt sen, ettei se onnistu enään, vaikka kaikki on kunnossa.

Liittimen vaihdon jälkeen tehtiin regenerointi testerillä ja se meni normaalisti läpi. Sen jälkeen auto on tuntunut pelaavan ja ei puhallin jää pyörimään joka ajon jälkeen.

Huollossa lupasivat hyvittää kustannuksia, jos tilanne todella korjaantui näillä toimenpiteillä. Pitää pari viikkoa vielä kattella. Asiakaspalvelusta jäi kyllä hyvä kokemus, kun olisivat voineet kiistääkin kaiken.


Palaa sivulle “Yleinen - autot ja liikenne”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa