Räyskälä 2014

 • Boxer Speed Day, Räyskälä 17.8.2014

  Kauden neljäs ratapäivä ajettiin Räyskälän kapealla lentokenttäradalla Boxer Speed Dayn yhteydessä.

  Aika-ajo

  Aikataulu ei viime vuoden tapaan sallinut aika-ajoja, joten lähtöruudut ensimmäiseen starttiin määräytyivät käänteisen sarjapistetilanteen mukaan.

  Lähtö 1, 10 kierrosta

  Startissa Justus ja Dopi karkasivat muulta joukolta, jossa sijoituksista käytiin kiivasta taistelua. Kapealta radalta ei juuri ohituspaikkoja löytynyt ilman edellä ajavan virhettä, joten tapahtumia riitti välillä hieman liikaakin. Yleisö taatusti viihtyi.

  TeroV. ja Rolle parantelivat alussa sijoitustaan, mutta Teron yrittäessä ohitusta Zerosta, Gulf ajautui nurmikolle ja TeroV. menetti monta sijaa. Rolle teki jarrutusvirheen yrittäessään ohitusta Heikistä ja Rollelle tästä langetettiin kahden sijan rangaistus, syynä radan ulkopuolelta suoritettu ohitus ja vaarallinen ajo.

  Alussa muilta karkuun ajanut Justus otti maukkaan voiton, joka oli miehen ensimäinen ffp cup – ykköstila. Dopin auton käyntihäiriöt jatkuivat, ja mies putosi johon hännille. Sama kohtalo oli myös Markolla. Heikki, Zero, JaKa, TeroV. ja PenaK. ajoivat koko lähdön yhdenä letkana käyden tiukkaa kisaa himmeämmistä mitaleista. Viisikon nopein oli HeikkiJ.

  1. Justus +20 kg (yhteensä 20 kg)
  2. HeikkiJ. +10 kg (10 kg)
  3. JaKa + 5 kg (30 kg)
  4. Rolle (2 sijan rangaistus) (60 kg)
  5. Zero -10 kg (0)
  6. Tero V. -10 kg (30 kg)
  7. PenaK. (0 kg)
  8. Marko (0 kg)
  9. Dopi (0 kg)

  Lähtö 2, 10 kierrosta

  Kakkoslähdön lähtöjärjestys oli tuttuun tapaan ensimmäisen lähdön tulosten mukainen käännetty kaavio. TeroV. nousi muutaman ensimmäisen kierroksen aikana kärkeen ja karkasi hieman muulta joukolta. HeikkiJ, Zero ja JaKa jatkoivat tiukkaa vääntöä ensimmäisen lähdön tapaan. Marko joutui jättämään lähdön väliin teknisten ongelmien vuoksi, eikä Dopi löytänyt käyntihäiriön lähdettä kisastarttien välillä.

  Kisan puolivälissä Rolle sai ajettua TeroV:n kiinni kärjessä, ja ohituspaikka avautui toiseksi viimeisellä kierroksella. Kolmossijan metsästyksessä HeikkiJ teki harmittavan jarruvirheen, joka aiheutti Zeron keskeytyksen. Kisan lopussa JaKa painosti vahvasti Heikkiä, mutta haastavalla radalla ohituspaikkaa ei löytynyt. Justus nousi viimeisestä lähtöruudusta viidenneksi ja Pena oli ruutulipulla kuudes.

  1. Rolle +20 kg (max 60 kg)
  2. Tero V. +10 kg (40 kg)
  3. HeikkiJ + 5 kg (15 kg)
  4. JaKa (30 kg)
  5. Justus – 10 kg (10 kg)
  6. PenaK. (0 kg)
  7. Dopi (0 kg)
  8. Zero (DNF) (0 kg)
  9. Marko (DNS) (0 kg)

  Rolle varmisti ffp cup 2014 mestaruuden, koska sarjapisteisiin lasketaan vain kahdeksan parhaan tuloksen pisteet. Kauden finaali ajetaan syyskuun lopussa KeMoRan radalla.