Kemora 2014

 • Kemora 27.9.2014

  ffp cup 2014 finaali ajettiin KeMoRassa 27.9. Ratapäivän sää oli viileä ja vaihteleva, joten vaihtuvat rata-olosuhteet tekivät päivästä kuljettajille haastaavan. Rolle oli jo aiemmin varmistanut sarjan mestaruuden, mutta muut mitalisijat ratkaistiin finaalipäivänä.

  Aika-ajo, 20 min

  Aika-ajo ajettiin kuivalla radalla ja nopeinta vauhtia piti JaKa. Penalla oli vaikeuksia ajanottojärjestelmän kanssa, eikä hän saanut aikaa lainkaan.

  1. JaKa 1.25,6
  2. Rolle 1.25,9
  3. TeroV. 1.26.2
  4. HeikkiJ. 1.26.8
  5. Justus 1.28.5
  6. Zero 1.28.6
  7. PenaK. ei aikaa

  Lähtö 1, 10 kierrosta

  Ensimmäinen kisa päästiin myös ajamaan kuivalla radalla. JaKa:n ja TeroV:n välillä odotettiin tiukkaa otatusta, sillä olihan panoksena sarjan hopeatila. Tässä sopassa HeikkiJ:lläkin oli vielä oma lusikkansa, ja Rolle yritti parhaansa mukaan sotkea tilannetta tallikaverinsa JaKa:n pussiin.

  Kalectro Rennsportin taktiikka ei kuitenkaan toiminut, sillä startissa TeroV. ampaisi kärkeen. Tero ja JaKa kamppailivat muutaman kierroksen keulapaikasta, kunnes JaKa löysi ohituspaikan paluusuoran jarrussa. Tämän jälkeen kärkikaksikko ajeli sopuisasti maaliin. Rolle seurasi muutaman sekunnin päässä, ja Heikki puolestaan oli Rollea pari sekuntia hitaampana neljäs.
  Zero, PenaK ja Justus kävivät jälleen kerran tasaista kisaa koko 10 kierroksen ajan. Sijoitukset vaihtuivat useasti ja lopulta nopein kolmikosta oli Zero.

  1. JaKa
  2. TeroV.
  3. Rolle
  4. HeikkiJ.
  5. Zero
  6. Justus
  7. PenaK.

  Lähtö 2, 10 kierrosta

  Kakkoslähtö oli olosuhteiltaan kauden haastavin. Kylmä keli ja syksyinen sadekuuro tekivät radasta liukkaan. Kuitenkaan kisan aikana ei enää satanut, joten osa radasta ehti myös hieman kuivua. Epätasainen pito takasi tilanteita ja pitkiä sivuluisuja. PenaK. joutui jättämään kakkoslähdön väliin KR – moottorin öljypumpun antauduttua paineen alla.

  Startissa HeikkiJ ja Rolle ohittivat Zeron. Takasuoran jälkeisessä kovavauhtisessa mutkassa Rolle yritti ohitusta Heikistä, mutta menetti ajokkinsa hallinnan ja pyöri nurmikolle jääden kauas letkan taakse. HeikkiJ. ohitti Justuksen ja ajoi helposti ylivoimaiseen voittoon.

  Justus, Zero, TeroV. ja JaKa kamppailivat kakkossijasta. Selkeästi parasta vauhtia piti Zero, mutta hänen kakkossijansa suli viimeisillä kierroksilla moottorin käyntihäiriöihin. Saman kohtalon koki nelossijalta Justus.

  Sarjan hopeasijan mittelössä JaKa ja TeroV ajoivat jälleen tiukan kisan, jossa JaKa oli hitusen nopeampi. Tämä ei kuitenkaan riittänyt sarjan kakkostilaan, jonka nappasi TeroV. kolmossijan myötä. Viimeisillä kierroksilla Rolle oli noussut pitkästä taka-asemasta TeroV:n kintereille ja yritti viimeisellä kierroksella ohitustakin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Rolle siis päätöslähdön neljäs.

  1. HeikkiJ.
  2. JaKa
  3. TeroV
  4. Rolle
  5. Juha
  6. Zero.
  DNS PenaK.

  Rollelle siis sarjamestaruus, hopeaa TeroV. ja pronssia kauden tulokas JaKa