Ahvenisto 2014

 • Ahvenisto 2.5.2014

  Kauden 2014 avauskisa käytiin Ahveniston vihreässä hornankattilassa. Tapahtuma oli kauden avaus myös Ahveniston moottoriradalle, joten rata oli talven jälkeen varsin liukkaassa kunnossa, eikä kylmä ilma sekä päivällä yllättänyt raekuuro yhtään vähentänyt teknisen radan haasteita.

  Pito kuitenkin parani jokaisessa harjotusajossa, ja kuljettajatkin löysivät ajorytmin pitkän talvitauon jälkeen. Teknisiltä ongelmilta ei valitettavasti taaskaan vältytty, vaan Haapala joutui siirtymään toimitsijan rooliin kytkimen petettyä. Myös Dopilta jäi aika-ajo väliin vesipumppuongelman vuoksi.

  Aika-ajo, 20 min

  Aika-ajossa parasta vauhtia piti viimekauden mestari Rolle. Paalupaikka otettiin ajalla 1.36.97. Tero V. jäi reilun 3 sekunnin kymmenystä ja JaKa 0,8 sekuntia.

  1. Rolle + 20 kg viime vuoden menestyksen perusteella lisäpainoa
  2. Tero V. + 10 kg
  3. JaKa
  4. Marko
  5. Zero
  6. Pena
  7. Heikki J.
  8. Justus
  DNS Dopi
  DNS Haapala + 5 kg

  Lähtö 1, 10 kierrosta

  Ensimmäisessä kisalähdössä HeikkiJ:n matka päättyi vetonivelvaurion vuoksi 15 metrin ajon jälkeen. Muu letka asettui aika-ajon mukaisessa järjestyksessä legendaariseen varikkomäkeen. Vesipumpun jälleen pyörimään saanut Dopi paranteli sijoitustaan letkan hännillä ja kärkipari Rolle ja Tero V. karkasivat muilta. JaKa oli turvallisesti kolmantena ja loppuletka kävi tiukkaa taistoa sijoista 4 – 8.

  Kisa puolivälissä Rolle sortui pahaan jarruvirheeseen pääsuoran päässä ja osui kevyesti rengasvalliin. Tero V. ajoi täten kauden avausvoittoon ja sai palkinnoksi sääntöuudistuksen mukaiset 20 kg menestyspainoja.

  1. Tero V. +20 kg
  2. Rolle +10 kg
  3. JaKa +5 kg
  4. Marko
  5. Zero
  6. Dopi
  7. Pena
  8. Justus
  Haapala DNS -5 kg
  HeikkiJ. DNF

  Lähtö 2, 12 kierrosta, käännetty lähtöjärjestys

  HeikkiJ. sai autonsa kuntoon kisalähtöjen välillä ja starttasi toiseen kisaan paalulta. Toisessa kisalähdössä yleensä sähköisiä kamppailuita ja tiukkoja tilanteita riittää käännetyn lähtöjärjestyksen vuoksi. Näin tälläkin kertaa.

  Rolle sai hyvän lähdön ja nousi letkan kärkeen, kun kolme kierrosta oli ajettu. Tero V. menetti aikaa kamppaillessaan Zeron kanssa, eikä päässyt haastamaan Rollea voitosta. Zero oli hienosti kolmas ja tiukan kisan käynyt JaKa neljäs. Viimeisellä kierroksella ei HeikkiJ:n hermo pitänyt takaa tulleen hiillostuksen myötä. Tarun mutkassa jarrutus pitkäksi ja hiekalla käynnin aikana JaKa ja Dopi pääsivät ohi tiputtaen Heikin kuudenneksi.

  Marko ja Justus menettivät aikaa teknisten ongelmien takia, mutta ajoivat kuitenkin jäännöspisteille. Yksikin piste voi olla arvokas, kun kauden lopputuloksia syksyllä lasketaan.

  1. Rolle +20 kg (yhteensä 50 kg)
  2. Tero V. +10 kg (40 kg)
  3. Zero +5 kg (5 kg)
  4. JaKa (5 kg)
  5. Dopi
  6. HeikkiJ
  7. Pena
  8. Justus
  9. Marko
  Haapala DNS

  Rolle ja Tero V. johtavat sarjaa tasapistein. Kolmantena debyyttikauttaan ajava JaKa. Seuraavaksi ajetaan uudella Pesämäen moottoriradalla kesäkuun ensimmäinen päivä.

  Suurkiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille lippumiehille, kuvaajille, Hämeenlinnan VPK:lle sekä Ahveniston moottoriradan henkilökunnalle.