Botniaring 2013 finaali

 • Botniaring 2013. Finaali

  fp cup 2013 finaali ajettiin 28.9. Botniaringin radalla. Syksyinen lauantaipäivä oli aurinkoinen, mutta kolea, joten olosuhteet olivat mitä otollisimmat hyvien kierrosaikojen tehtailuun. Lähes kaikki paransivatkin aikojaan yli kaksi sekuntia verrattuna heinäkuussa ajettuihin noteerauksiin.

  Botniaringille tultiin kutkuttavassa pistetilanteessa. Peräti neljällä kuljettajalla oli vielä mahdollisuus cup – mestaruuteen. Parhaissa asemissa olivat sarjaa johtava Rolle ja kahden pisteen päässä vaaniva häkellyttävää nopeutta edellisessä kisassa esittänyt Haapala. Myös TeroV ja Justus olivat vielä mukana taistelussa. Uutena tulokkaana finaalikisassa mukana oli Ihoden lahja suomen moottoriurheilulle; JaKa.

  Aika-ajossa Haapala sai ajettua vain yhden nopean kierroksen ennen hall – tunnistimen johtovauriota, mutta se riitti kymmenyksen marginaalilla paalupaikkaan. Toiseen ruutuun odotetusti Rolle ja kolmanteen kauden aikana suoritustasoaan roimasti nostanut Marko. Tero V. kärsi ajanottojärjestelmän epäluotettavuudesta ja Zeron kisa päättyi jo vapaissa harjoituksissa vauhtipyörän murtumiseen.

  Aika-ajo 30 min. Pitkä rata, ei shikaania.

   1. Haapala 2.04,42
   2. Rolle 2.04,58
   3. Marko 2.05,68
   4. Heikki J. 2.05,75
   5. Justus 2.06,15
   6. Dopi 2.06,26
   7. Pena K. 2.06,93
   8. Tero V. 2.07,20
   9. JaKa 2.07,40
   10. Zero DNS

  Lähtö 1, 7 kierrosta

  Rolle ampaisi kärjessä ensimmäisen lähdön ensimmäiseen mutkaan perässään tiivis letka karjahtelevia kooärriä. Haapalan 16V – moottorin raikas laulu kuitenkin päättyi jo ennen toista mutkaa virranjakajan rikkotumiseen. Mies ajeli maaliin viimeisellä sijalla keräten yhden jäännöspisteen. Rolle ajoi varmistellen suht helppoon voittoon. TeroV nousi hienosti letkan hänniltä kakkoseksi ja Marko otti uransa ensimmäisen palkintopallisijan tiukan taiston jälkeen ollen kolmas. Rolle varmisti näin ffpcup 2013 mestaruuden ennen viimeistä starttia.

   1.  Rolle
   2.  TeroV.
   3.  Marko
   4.  HeikkiJ.
   5.  Dopi
   6.  Juha
   7.  Pena
   8.  JaKa
   9.  Haapala

  Lähtö 2, 9 kierrosta

  Toisen startin lähtöjärjestys muodostui ensimmäisen kisan tulosten mukaisesta käännetystä järjestyksestä. Haapala sai kisojen välissä autonsa taas toimimaan ja starttasi paalulta. Hän taisteli TeroV:n kanssa sarjan hopeasijasta. Epäonni kuitenkin jatkui. Uusitun virranjakajan johto irtosi jälleen ensimmäisellä kierroksella ja hän joutui tekemään varikkokäynnin. Tästä kiukustuneena hän ajoi päivän nopeimman kierrosajan 2.03,65 ja oli kahdeksas.

  Rolle ja TeroV nousivat varsin nopeasti ohi todella tasaisen letkan. Näytti jo hetken, että Rolle ajaisi jälleen helpohkon voiton, mutta TeroV sai tuoreen mestarin kiinni ja haastoi toden teolla. Ohitusyrityksessä autot osuivat hieman toisiinsa ja Gulf väritteisen kilpurin ohjauskulmat muuttuivat, joten Rolle otti finaalista tuplavoiton. TeroV varmisteli sarjan hopeatilan körötellen maaliin toisena ja kolmanneksi nousi hienolla ajolla kauden tulokaskuljettaja PenaK.

  Pena, HeikkiJ, Marko, Justus ja Dopi ajoivat todella viihdyttävän startin taistellen sijoituksista koko yhdeksän kierroksen ajan. Lopussa Dopi joutui antautumaan käyntihäiriöiden takia.

   1. Rolle
   2. TeroV.
   3. PenaK.
   4. HeikkiJ.
   5. Justus
   6. Marko
   7. JaKa
   8. Haapala
   9. Dopi