ffp cup

 • Esittely

  ffp cup on ffp ry:n jäsenten välinen kilpa-autoilusarja, jossa mitellään paremmuudesta tasaväkisellä ja edullisella kalustolla eri moottoriurheilumuodoissa.

  ffp cupin kilpailukalusto perustuu legendaariseen KR kakkikseen, eli VW Golf GTi 16V typ 19 malliin. Sarjan säännöt on laadittu siten, että kilpailukykyisen kaluston pystyy rakentamaan varsin pienellä budjetilla. Lisäksi on pyritty siihen, että autot olisivat mahdollisimman tasaväkisinä. Ainakin toistaiseksi tässä on myös varsin hyvin onnistuttu. Tekniset muutokset on pidetty varsin maltillisina, mutta kuitenkin auton keveys ja järkevät alustamuutokset tekevät cuppikakkiksesta kohtuu ripeän ratalaitteen.

  Säännöt

  Kilpailuja pyritään ajamaan varsin vaihtelevasti. Vuodesta 2010 kisatussa sarjassa on eri vuosien aikana kisailtu normaalissa rata-ajossa, kolmen ek:n minirallissa, kiihdytetty varttimaililla, ajettu autoslalomia, ja mitelty paremmuuksista time attackissa. Kilpailut pyritään lyömään lukkoon hyvissä ajoin kevään aikana. Kuitenkin kaikki päätökset tehdään yhdessä kaikkien kuljettajien kesken.

  Tekniikka- ja sarjasäännöt kaudelle 2015 on ladattavissa pdf-muodossa. Muutokset edelliseen versioon on merkitty punaisella.

  Lataa säännöt pdf-muodossa

  Historia

  Ajatus jäsenten välisestä kilpasarjasta jalostui syksyllä 2008 Ahvenanmaan saaristossa lauantai-illan pimeinä tunteina. Tuolloin hilpeissä tunnelmissa saatu ajatus jalostui hyvin nopeasti sanoista teoiksi ja  sarjasääntöjen mukaiset ensimmäiset autot rakennettiinkin jo kaudelle 2009. Sarjamuotoisena paremmuudesta miteltiin ensimmäistä kertaa kesällä 2010.