1.2 TSI 105hp ohjelmointi

Kaikki bensiinimootterihin ja niihin liittyvään tekniikkaan keskittyvä

Valvoja: ffp jäsenet

bowtie81
-
Viestit: 128
Liittynyt: 1.7.2006 15:02
Auto: Seat Toledo -04 TDI 96kW

1.2 TSI 105hp ohjelmointi

ViestiKirjoittaja bowtie81 » 14.7.2018 10:21

Tervehdys, autona tuollainen Octavia MK2 2013 vuosimallia, juuri meni 100tkm tähän asti huolettomia kilometrejä, ostin auton 10tkm sitten mutta tunnen historian ja tiedä, että mm. öljyt vaihtettu 15tkm välein. Ei vie yhtään öljyä vaihtovälillä. Moottorihan on uskomattoman joustava ja kiihtyykin kierroksia käyttäen hyvin, 6 vaihteinen manuaali, 4 vaihde oiva ohitusvaihde. Kulutus pyörii 6l tuntumassa, hyvin mitätöntä moottorijarrutusta hyödyntämällä voi pudottaa kulutusta taajamissa rullaamalla mahdollisimman paljon.

Aiempia hyviä kokemuksia on Motorbit:n ohjelmoinnista pumppusuutin dieseliin. Pohdin, uskaltaisiko tuota 1.2 TSI:tä ohjelmoida, kun niissä kuitenkin on vaarana, että tulee ketjumurheita vaikkakin tämä pitäisi olla niitä viimeisiä joissa parannettu jotain osia. Ketjun vaihto ei autojerryn mukaan juuri ole sen kalliimpi kuin perus jakohihnahuolto, muistelen nähneeni 700€ ylöspäin olevia hintoja, että eihän tuo maailma tuohon kaadu kunhan ei ajele siten, että jako hyppää.

Netistä löytämäni kokemukset antoivat ymmärtää, että autosta saa noin 140hp irti ja kulutus saattaa hieman laskea. Tämähän kuulostaisi loistavalta. Tiedän kyllä varsin hyvin, miten lastutetulla autolla tulisi ajaa, ei kaasu pohjassa tuntutolkulla ja jälkikäyttöä yms.

Onko täällä ketään, joka olisi kutitellut 1.2 ketjukonetta? Onko siinä jotain ahdistavia palikoita joita kannattaisi päivittää ennen ohjelmointia, imu- tai pakopuolella?

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa

© since 2000 - ffp