työttömiä riiittää!

Yleiset ei-autoaiheiset jutustelut, kuten tietokoneet, muurahaisten karkoitukset ja muut :)

Valvoja: ffp jäsenet

justus
ffp jäsen
Viestit: 2532
Liittynyt: 18.7.2003 15:40

ViestiKirjoittaja justus » 14.5.2009 21:33

^ ai tuksu vai mikä v:n tipsu tv tyylinen tosi-tv pläjäys

Paskakuski
-
Viestit: 100
Liittynyt: 3.5.2009 8:21

ViestiKirjoittaja Paskakuski » 17.5.2009 14:27

Joo ompa se ollu omaki elämä sekasin intin jälkeen 1.08 alkaen. Ensin isäukko ilmottaa kahvipöydässä, että firman kahden vuoden verot on maksamatta omaa laiskuuttaan -> vajaa vuosi painetaan peräreikä pitkällä -> firma nurin koska en saanu isältä yhtä ainoaa nimeä paperiin jolla firma olis saatu saneeraukseen ja jaloilleen -> firma on ay -> talot autot ja kaikki muu lähti ja vanhemmat loppuelämäkseen velkavankeuteen. Sain sitte töitä melkeen heti eräätä autoilijalta joka tarvitsi omalle enemmän tai vähemmän lailliselle yritykselleen asentajaa. Siinä samalla rupesin sitte saman herran toisessa firmassa tekemään lasitushommia ja kumpaakin työtä tehtiin helvetin huonolla orjapalkalla. Laskeskelin, että olisi ollut kannattavampaa maata kotona sossun rahoilla ellen olisi saanut/joutunut tekemään helvetin pitkää päivää. Työhän jatkui ja sopimukset kirjoiteltiin ja koeaika sovittiin vuoden loppuun. Jossain vaiheessa sitten omalla työpanoksella sain sitten firman laskutuksen/tilaukset/toimitukset omalle kontolleni ja minut nimitettiin työnjohtajaksi (palkassa se ei näkynyt), mutta eipä se näinä aikoina palkasta auta marista mikäli haluaa työn pitää. Sieltä löytyy varmasti joku muu joka sen työn tekee vieläkin halvemmalla. Kokoajan homma haisi kilometrien päähän paskalle ja työilmapiiri firmassa oli aivan järkyttävä johtuen johtajan diktaattori tyylistä, mielenvikaisuudesta. Paras uhkailuesimerkki oli 9mm kuudesti laukeava pistooli asevyössä työtuolilla aamulla töihin tuleessa: :D Tästä se oikea paska sitten alkoi:

Jossain tammikuun -09 puolivälin jälkeen tipahdin töissä tikkailta ja jalka meni "hieman" heikkoon kuntoon. Viikon töissä linkkailin ku johtaja oli ulkomailla reissussa eikä ollu vara pitää saikkua ku pulju olis kaatunu. Viikon päästä tuli pomo ja ilmotin sille, että pakko mennä saikulle ku ei pysty kävelemään. 3 päivää sairaslomaa ja ilmotin sitte johtajalle, mitä on käyny eikä siinä sitte ollu mitään. Samana päivänä puhelin soi ja johtaja on varannu mulle ajan jonnekki ihme hoitajalle, että saadaan nyt mies nopeasti riviin. Kieltäydyin koko höpö-höpö hoidosta ja tuumasin, että tässä ei auta ku pikku loma. Ei siinäkää mitää. Sitte seuraavana päivänä aamu 7 aikaan soi puhelin, että mun pitää mennä töihin. En helvetissä menny sairasloman aikana ku oon periaatteessa omalla vastuulla töissä jos jotain sattuu. En sitte vastannu illalla johtajalle puhelimeen koska tiesin, että töihin pitäisi mennä. Aamulla odottaa puhelimessa viesti, että ei tarvii töihin enää tulla "harjotteluaika" eli KOEAIKA on päättynyt vuoden lopussa eikä mulla oo voimassa olevaa työsopumusta. Palautin avaimet ja kysyin, että onko kyseessä lomautus vai irtisanominen ja vastaus oli, että ei kumpikaan koska ei oo voimassa olevaa työsopimusta. Siitä sitte oikeusaputoimistoon ja juttu vireille laittomasta irtisanomisesta.

1kk sen jälkeen pomo soitti mulle, että mun pitää tulla töihin ku ei oo pätevää ukkoa ja totta helvetissä kieltäydyin vaikka joutuisin kynsiä syömään. Vaikutus oli semmonen, että siellä huudettiin ja haukuttiin alimpaan helvettiin. lisänä oli tappouhkaus jossa kerrottiin että puukko on valmiina, multa katkotaan jalka, ja ja 3-4 jätkää pistetään perään.

2 viikkoa myöhemmin yöllä tuntemattomasta numerosta soitettiin, että oon kääntäny takkini ja mun elämästä tehdään helvettiä. tämän jälkeen poliisille ja rikosilmoutus. Hauskinta tässä on, että nauhotin tuon pomon uhkailusoiton ja tuon toisen puhelun soittajanki nimen sain selviteltyä.

Koettakaapa mennä hakemaan sossusta tai työkkäristä rahaa ilman irtisanomis tai lomauttamispapereita. Tästä tuli helvetinmoiset rahaongelmat ja melkeen 2kk elin omilla pienillä säästöillä ja piti jo melkeen varpaankynnetki jo syödä.

Tein sitte pimeenä kaikenlaisia asennushommia (kaivoskoneiden ja autojen korjaamista/lasittamista jne) jotta ees jostain sai rahaa.

Monta kuukautta etsin täyspäiväsisesti töitä juosten firmasta firmaan ja epätoivon partaalla sitten sain itselleni työpaikan jäteauton kuljettajana. :) Nyt on kerranki sellainen pomo joka oikeasti arvostaa minun työpanosta ja ainaki kesä on nyt töitä ja luultavasti pitempään (lama ei vaikuta paskan määrään millään tavalla).

Sillä minä tällaisen romaanin kirjoitin, ku näitä huonosti maksavia diktaattoreita alkaa pikuhilpaa pulpahdella pinnalle enemmän ja enemmän. Esim eräässa paikallisessa raksafirmassa johtaja alensi roimalla kädellä palkkoja ja jokainen jokaiselle joka kieltäytyi ilmoitettiin että seuraaville urakoille ei ole asiaa ja tilalle otetaan 7,5€ tuntipalkalla epäpätevää porukkaa. Tässä on vielä se paska homma, että kyseinen firma saa melkein kaikki isommat rakennustyömaat koska voi tehdä helvetin paljon halvemman tarjouksen kohteesta jotuen halvoista työvoimakuluista... :/

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 2.6.2009 23:48

Kappas vaan, nyt ne alkavat olla jo uutisissa-->

Kauppalehti
Tiistai 02.06.2009 klo 17:57

Valtiotieteen tohtori Kari Takala ennustaa, että asuntojen hinnat tulevat tippumaan Suomessakin kolmanneksen viime kevään huipputasosta.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... _info=true

…pieni korjaus kuitenkin tuohon, hinnat tulee tippumaan yli 50%, mikäli viennin hyytymiselle ei tule loppua(tuskin tulee--> kotitalouksia ja pankkeja "kaatuu"[pankkejen ei anneta totaalisesti kaatua, lainat maksetaan aina, mutta omia rahoja voi jäädä pankkiin "kaniin"])


Hoppista keikkaa -->

Taloussanomat
2.6.2009 10:26
Suomen viennin arvo laski maaliskuussa 32 prosenttia edellisvuodesta 3,8 miljardiin euroon, ilmenee Tullihallituksen tänään julkistamasta ulkomaankauppatilastosta. Tuonti supistui maaliskuussa 30 prosenttia myös 3,8 miljardiin euroon.


http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 0913592/12

Suomen rahalaitosten yhteenlaskettu tase mukaan lukien Suomen Pankki: saamiset

http://www.bof.fi/Stats/default.aspx?r= ... aamiset_fi

..ei siis mitään uutta ja yllättävää

SR2001
-
Viestit: 742
Liittynyt: 12.6.2006 9:54

ViestiKirjoittaja SR2001 » 3.6.2009 9:17

Eikä tuo viennin laskeminen vielä ole mitään, kesälomakausi on aluillaan, heinä- elokuussa kynnetään kunnolla pohjamutia.

MInä taas en usko asuntojen hintojen romahdukseen yhdessäkään ns. kasvukeskuksessa. Kyllä ne varmaan vielä jonkin verran tulevat alas mutta polkuhintaan myyvät vain ne jotka menevät vasaran kautta....

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 3.6.2009 11:43

MInä taas en usko asuntojen hintojen romahdukseen yhdessäkään ns. kasvukeskuksessa. Kyllä ne varmaan vielä jonkin verran tulevat alas mutta polkuhintaan myyvät vain ne jotka menevät vasaran kautta....


Joo-o. Muistetaanhan sitten asuntojen hinnoista puhuttaessa nimellishinnan ja reaalihinnan ero..

Itse uskon että reaalihinnat laskee jonkin verran. Nimellishinnat tuskin niinkään paljoa.
- Siis jos puhutaan kokonaisvaltaisesti. Vanhat (kerrostalo)asunnot tuskin mitään suurta rommausta kokee, kannattaa muistaa että aika paljon rakennuskannasta on sitä -50, 60, 70 lukujen tuotantoa, jotka kokee lähivuosina varsin mittavia remontteja jotka sinällään "kohottavat" vanhan asunnon arvoa.

Monin paikoin, uudiskohteiden hinnat taas eivät tunnu laisinkaan realistisilta. PK seudulla nyt etenkin. Samalla monin paikoin uuden ja vanhan hintaero on niin mieletön, ettei se varmastikaan paina mielettömästi vanhojen asuntojen hintaa alaspäin. - Näissä varmasti jossain välissä tapahtuu suuria laskuja ainakin pyynneissä, rakennusliikkeet panikoivat kun myymätöntä tavaraa kasautuu, reaalihintojen laskiessa.

Mitä vasaran alle myyntiin tulee, ei tänä päivänä enää ole sama meininki kuin ennenvanhaan, jolloin vasaran alla myytiin asuntoja polkuhintaan sopivasti esim. velkojan bulvaaneille tai kumminsiskon kaimoille. (valitettavasti) vasaran allakin olevasta kohteesta pitää saada ns. hyvä hinta. - Samaan aikaan olematon korkotaso pitää huolen, ettei velallista ahdista.. Toista se oli korkojen ollessa +10%, kun velallinen ei selvinnyt edes koroista.

jkorpi on kyllä todellinen pessimisti. =) Millaisella aikavälillä ajattelit että -50% asuntoale toteutuu?

Nää nyt taas meitin ajatuksia..

Donitsi
-
Viestit: 1052
Liittynyt: 10.5.2004 23:18

ViestiKirjoittaja Donitsi » 3.6.2009 13:29

Onko Taloussanomien asuntokuplaa odottavien vuokra-asujien osasto siirtynyt jo tännekin? Hinnat tulevat laskemaan mutta että -50%, ehkä unelmissa.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 3.6.2009 13:50

Tiettyä totuutta tosin hintojen laskussa siinä mielessä, jos huomioidaan remppakuluja.

SIihen vanhaan asuntoon kun tulee putket/julkkari yms pientä, ei hinta takuulla nouse remppakustannusten vertaa, esim. 500-600e/m2, vaan huomattavasti maltillisemmin.

SR2001
-
Viestit: 742
Liittynyt: 12.6.2006 9:54

ViestiKirjoittaja SR2001 » 3.6.2009 14:00

Pahin kupla ollut mun mielestä noissa ikivanhoissa kerrostaloissa joissa käytännössä kaikki laitetaan uusiksi, lisäksi vaatii vielä evakkoon lähtemisenkin.

En tiedä kuinka joku tuollaista on nykyhinnoilla edes ostanut.

Lähinnä tarkoitin että tähän asuntokauppaan tulee jonkinlainen järki mukaan laman aikana, en usko että esim. hyväkuntoisen rivarin, mukavalla alueella, hinta juurikaan siitä muuttuu mitä se on ollut.

Puhutaan nyt siis alueista joissa asuntoa tarvitsevaa porukkaa on.
Rakentaminen on pysähdyksissä niin tämä auttaa hyvinkin hintojen säilymistä "järkikohteissa".

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 3.6.2009 14:22

Aika ihmeitä saa tapahtua jos 50% tipahtaa, silloin mennään kaikissa uusissa kohteissa (myös täysin itse tehdyt joissa ei omalle työlle lasketa senttiäkään hintaa) kymmeniä prosentteja alle omakustannushinnan. Jos uusi okt omalla tonitlla maksaa meillä päin sellaisen 2000-2300€/m2 tarkoittaisi tämä sitä että kohta alkaa uusia kohtuu isojakin omakotitaloja mukavilla tonteilla saamaan 150t€ hintaan. Johan yhden neliön rakentaminenkin ilman tonttia ja liittymäkustannuksia maksaa 1500€ mikäli ei älvärin tasoa tee... No jäädään odottelemaan, kun noita tuohon hintaan alkaa saamaan niin sitten täytyy ruveta jo ostelemaan noita varastoon.

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 3.6.2009 14:30

Niin ja piti lisätä vielä että Takala on aikaisemminkin antanut ennusteita auntojen hintakehityksestä:

Kauppalehti
Keskiviikko 03.06.2009 klo 13:04 (päivitetty ke 13:08) Kauppalehti


http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/06/22842

Kari Takala oli otsikoissa myös vuonna 2002 arvioituaan asuntojen hintojen olevan tuolloin jopa 20 prosenttia ylihinnoiteltuja. Takala kehotti tämän takia ihmisiä lykkäämään asuntokauppojaan. Suomen Pankki sanoutui myös tuolloin irti Takalan näkemyksistä. Takalan tutkimukset ovat pankin mukaan hänen omaa harrastettaan eivätkä pankin käsitys asuntojen hintatasota.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 3.6.2009 14:37

Osuuhan joskus varmasti oikeaan kun parin vuoden välein romahdusta ennustaa..

Se lienee kyllä fakta, ettei hinnat ainakaan pahemmin hetkeen nouse..

Muuten, tässä kun kohta puolivuotta rummutettu asuntojen hintojen romahduksesta. - Tarkastelin huvikseni tilastodataa hieman. Verrokkina Pirkanmaa / kerrostalot / vanhat ja koko 2007. Toisana verrokkina samoin ehdoin, tämä 2009 alkuvuosi toukokuuhun saakka. Kauppahinnat laskeneet keskimäärin 100e/m2. - Ei siis aivan hurjasti.

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

työttömiä riittää.

ViestiKirjoittaja poffi » 3.6.2009 23:10

ei millään pahalla mutta kun avasin tämän keskustelun niin tarkoitin sillä nimen omaan että miten paljon auto,kuljetus,varasto,raksa,putki ja yleensä kaikkia käsillään työtätekevät enkä tässä nyt vähättele kenenkään ammattia! on saanut kenkää tuotannolisista/taloudellisista syistä? eli nyt on mennyt "vähän" off topikin. eli tarkoitan näitä asuntojen/korkojen hintoja ym... mitä on kirjoitettu. sori vaan jos joku tästä väli kommentista loukkaantui se ei ollut tarkoitukseni!

SR2001
-
Viestit: 742
Liittynyt: 12.6.2006 9:54

ViestiKirjoittaja SR2001 » 4.6.2009 10:26

Otsikoksi sopis siis paremmin "lama-topic" :)

Pora
-
Viestit: 188
Liittynyt: 24.9.2003 12:27
Viesti:

ViestiKirjoittaja Pora » 4.6.2009 13:41

Kyllä minäkin suosittelisin aiheen aloittajalle oman yrityksen perustamista. VW:n tarjoama palvelu on niin monen mielestä ala-arvoista, että varmasti pätevät asentajat työllistyvät näinä aikoina. Kun taloudessa menee lujaa, niin hintoja ym. ei niin ehditä syynätä, mutta laskusuhdanteen aikana huonoa palvelua saaneet kyllä etsivät parempia paikkoja. Lisäksi autokalusto vanhenee eikä laskusuhdanteessa autoja vaihdella.

Itse olen monesti ihmetellyt että miksei kokeneet asetajat perusta enempää yrityksiä?

Aiheen aloittaja olisi halutessaan (ja voisi vieläkin) riitauttaa irtisanomisen ja palata vanhoilla ehdoilla työhönsä. Kuten nen kaikki muutkin, jotka irtisanottiin ja joille tarjottiin työtä.

Luultavasti lapsiperheelliset saivat jäädä siksi, että heillä on velkaa ja tarvitsevat kipeimmin rahaa ja siten heitä saa kyykytettyä.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 4.6.2009 14:50

Itse olen monesti ihmetellyt että miksei kokeneet asetajat perusta enempää yrityksiä?


Ihan ohimennen, mistä rahat?

Ynnäillään että ostoslistalla nosturit, laitteet, työkalut yms.. Hups, alkaa olemaan kasassa aika mieletön summa, että voi huoltaa uudempiakin autoja, eikä pelkästään 80 luvun ooppeleita..

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

oma firma?

ViestiKirjoittaja poffi » 4.6.2009 18:27

niimpä mistä rahat? kun muutenkin on fyrkat loppu hyvä kun tässä vuokran ja muut kulutus luotot saa maksettua vielä parin kuukauden ajan. sitten rupeaa liitto "joskus" maksamaan ansiosidonnaista mutta ei se noihin laskuihin riitä. oma syy tiedän mutta ei olisi hätää jos työpaikka olisi säilynyt!

Pora
-
Viestit: 188
Liittynyt: 24.9.2003 12:27
Viesti:

ViestiKirjoittaja Pora » 4.6.2009 21:42

Mielestäni ei kannata ajatella aloittaa aluksi aivan täydenpalvelun talona, vaan tehdä töitä, joita voi tehdä perustyökaluilla ja hankkia niitä erikoisempia työkaluja pikkuhiljaa ts. tulorahoituksella. Lisäksi kaikkien tavaroiden ei tarvitse olla uusia.

Itsekin olen ostanut monesti renkaan yrityksestä, jolla ei ole autonostinta ollenkaan. (Heillä homma hoidetaan kahdella hallitunkilla) Eivätkä he koe asiaa ongelmaksi.

Täälläkin palsatalla teeseitse miehet tekevät huikeitakin remontteja onnistuneesti 2000-luvun autoihin ilman täydellistä kaikenkattavaa kalustoa. Ja vieläpä ilman 20v päivittäistä kokemusta...

Tuo 20v kokemus on sitä arvokkainta pääomaa ja mielestäni on suuri harmi jos sen heittää hukkaan.

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 4.6.2009 22:17

Tai erikoistu johonkin tietyyn hommaan, vaikkapa vaihtamaan pakoputkia tms, ei tarvita mittavaa kalustoa ja homma onnistuu jopa ilman torninosturiakin (jos saat "rasvamontullisen" hallin). Itse olen monasti teettänyt hommia pikkupajoilla ja välillä kaverit sanneet suoraan että eivät jotain hommaa pysty tekemään koska ei ole tarvittavaa työkalua koska se maksaa tuhottomasti eikä sitä tarvittaisi kuin aniharvoin. Tämän olen hyväksynyt ja sanonut yrittäjälle että tuo on oikea asenne.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 5.6.2009 13:38

Touche: Aika ihmeitä saa tapahtua jos 50% tipahtaa, silloin mennään kaikissa uusissa kohteissa (myös täysin itse tehdyt joissa ei omalle työlle lasketa senttiäkään hintaa) kymmeniä prosentteja alle omakustannushinnan. Jos uusi okt omalla tonitlla maksaa meillä päin sellaisen 2000-2300€/m2 tarkoittaisi tämä sitä että kohta alkaa uusia kohtuu isojakin omakotitaloja mukavilla tonteilla saamaan 150t€ hintaan.


Donitsi: Onko Taloussanomien asuntokuplaa odottavien vuokra-asujien osasto siirtynyt jo tännekin? Hinnat tulevat laskemaan mutta että -50%, ehkä unelmissa.


jiisimula:Muuten, tässä kun kohta puolivuotta rummutettu asuntojen hintojen romahduksesta. - Tarkastelin huvikseni tilastodataa hieman. Verrokkina Pirkanmaa / kerrostalot / vanhat ja koko 2007. Toisana verrokkina samoin ehdoin, tämä 2009 alkuvuosi toukokuuhun saakka. Kauppahinnat laskeneet keskimäärin 100e/m2. - Ei siis aivan hurjasti.


Totta on se, että jos suoraan historia- tilastoja katsoo ei yli 50% pudotus voi olla millään muotoa mahdollinen. Vanhaa historiaa ei voi nyt tässä vallitsevassa tilanteessa vertailla (todellakaan). Meiltä puuttuu historiasta lamatilastot euro-aikakaudelta.

Jos olisimme vielä markassa, markka olisi jo nyt devalvoitu(arvoa laskettu) kerran tai kaksi (ihan niin kuin Ruotsi on tehnyt kruunulle)--> Asuntojen realiarvo kasvaisi suhteessa rahan realiarvoon. Valtio olisi näin pystynyt pumppaamaan kuluttajilta rahaa(kuluttajien palkkaa) julkisiin palveluihin (ottamatta suoranaisesti lainaa, laskemalla kaikkien palveluiden hinnan tasaisesti, virkistäen viennin).

Nyt tällä hetkellä euron arvo deflatoituu(kasvaa) Suomessa voimakkaammin, kuin monessa muussa euro maassa. Euron arvo siis kasvaa "vastapalloon" vertailtaessa asunnon hintaan --> euron vahvistuessa --> Vienti hyytyy --> viennin hyytymisen pitkittyessä --> työttömyys palvelualoilla --> kulutuskysyntä laskee --> tavaroiden ja palveluiden hinnat laskee --> suurtyöttömyys --> elintason romahdus. Valtio eurossa joutuu paikkaamaan kaikkea taloutta ottamalla 100% lainaa, miten se ajateltiin maksaa pois? Nostamalla lamaantuneessa tilanteessa veroja?...Ei varmana. Pitkittämällä ihmisten työuraa?...ei todellakaan, kun työ vähenee niin se vähenee, miten sitten?? kun vientiä ei saada vetämään??? Voihan se Eurokin devalvoida! Mihinkäs ne rahat sitten menisivät????--->Euroopan Keskuspankille...ei siis suoraan hallituksille, ilman että korjausrahasta maksetaan korkoa ja lyhennetään lainaa euroopan keskuspankille --> lisää velkaa.

Tuntuu, että suurimmalta osalta päättäjistä puuttuu totaalisesti käsitys tilanteen kokonaisvaltaisesta hallinnasta. Tärkeämpää heille on näköjään saada valtuustopaikat täyteen, ja oma työllisyys turvattuan, kun korjata kriisiintyvää taloutta. Eilen tuli TV1:seltä euro vaaleihin liittyen kyselytunti ja tuntuin, että vain yksi Suomalainen ehdokas ymmärsi, että euroon liittyminen oli virhe.

Omat ennustukseni... 5.06.2009:

Asuntojen hinnat tippuvat tästä hetkestä reilusti yli 50% ennen 1.12.2011. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aikana. Todennäköisyys pankkien ongelmille on lonkalta 70% (ei ainakiaan vähemmän). Ongelmat ovat roskaluottoja/järjestelmän luottamuspula

Työttömyys yli miljoona suomalaista 2011 puolelle siirryttäessä.

Nämä "ennustukset" pätevät vain, jos vientimme ei piristy. Todennäköisesti se ei sitä tee

Poffi: ei millään pahalla mutta kun avasin tämän keskustelun niin tarkoitin sillä nimen omaan että miten paljon auto,kuljetus,varasto,raksa,putki ja yleensä kaikkia käsillään työtätekevät enkä tässä nyt vähättele kenenkään ammattia! on saanut kenkää tuotannolisista/taloudellisista syistä?


Tämähän istuu aiheeseen, kuin nenä päähän :)

ps. Toivottavasti tilanne korjaantuu, mutta itsestää se ei sitä tee

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 6.6.2009 12:03

Jos olisimme vielä markassa, markka olisi jo nyt devalvoitu(arvoa laskettu) kerran tai kaksi (ihan niin kuin Ruotsi on tehnyt kruunulle)--> Asuntojen realiarvo kasvaisi suhteessa rahan realiarvoon. Valtio olisi näin pystynyt pumppaamaan kuluttajilta rahaa(kuluttajien palkkaa) julkisiin palveluihin (ottamatta suoranaisesti lainaa, laskemalla kaikkien palveluiden hinnan tasaisesti, virkistäen viennin).


Nythän tuo sama tehdään lainaa ottamalla.


Tuntuu, että suurimmalta osalta päättäjistä puuttuu totaalisesti käsitys tilanteen kokonaisvaltaisesta hallinnasta. Tärkeämpää heille on näköjään saada valtuustopaikat täyteen, ja oma työllisyys turvattuan, kun korjata kriisiintyvää taloutta. Eilen tuli TV1:seltä euro vaaleihin liittyen kyselytunti ja tuntuin, että vain yksi Suomalainen ehdokas ymmärsi, että euroon liittyminen oli virhe.


Huoh, taas tämä alkaa, markka takasin ja takakylän poijaat eduskuntaan, luojalle kiitos että tuo yksi ehdokas ei vastaa suomen ulkopolittikasta.


Asuntojen hinnat tippuvat tästä hetkestä reilusti yli 50% ennen 1.12.2011. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aikana. Todennäköisyys pankkien ongelmille on lonkalta 70% (ei ainakiaan vähemmän). Ongelmat ovat roskaluottoja/järjestelmän luottamuspula

Työttömyys yli miljoona suomalaista 2011 puolelle siirryttäessä.


No sikäli kuin korkotaso pysyy nykyisellään (eli talous ei piristy) melkoisen harva joutuu myymään asuntoaan pakolla ja siten aiheuta hintojen ramahdusta. Itsellä esim järkyttävän kokoinen laina ja siltikään koron osuus kk-erästä ole kuin reilu 200€, lyhennystä meneekin 700€--> lainaan neuvoteltu aikoinaan lyhennysvapaata 24kk josta käytetty 0kk eli jos nyt joutuisin työttömäksi ei pakkomyyntiä tulisi ellei korot nousisi n 5% tasolle yhtäkkiä. Jotenkin kuulostaa äkkiseltään tuo ennustuksesi siltä että Suomi ajautuu takaisin 50-60-luvun elintasolle parissa vuodessa. Ei oikein mene itselle nämä tuomiopäivän ennustukset perille kun omassa työssä näkee pk-kentän jo monella toimialla piristyneen viimeisen parin kuukauden aikana.

Lisäksi kuluttajien usko alkanut edes vähän palutumaan asuntomarkkinoita kohtaan:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/06/asuntokaupan_vilkkaus_yllatti_783390.html



P.S jkorven ennustukset saattavat toteutua mikäli euroalueen kasva alkaa ja Suomi jää painimaan ikuiseen lamaan --> EKP:n korot nousevat--> Suomessa ei investoida --> työttömyys räjähtää käsiin --> maailmanpankki ei myönnä Suomelle kriisiluottoja --> eläkejärjestelmä romahtaa --> kansa ryntää barrikadeille --> ja kaikki arvaavat kuka nousee Suomen presidentiksi koska hän jos kuka osaa tilanteen korjata...

P.S.S Sarkasmia...

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 6.6.2009 15:54

Niin, markka kun vielä olisi, niin saataisiin taas vienti vetämään, sen kustannuksella että yksittäisiä yrityksiä ja kansalaisia kaatuisi kuin dominopelissä. - Saataisiin taas neukkukuutiovuokrakasarmit kukoistamaan..

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 7.6.2009 0:05

Jep, ulkoministerimme sanoin: "protektionismi on taas muodikasta..."

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 12.6.2009 11:49

jkorpi: Jos olisimme vielä markassa, markka olisi jo nyt devalvoitu…ottamatta suoranaisesti lainaa, laskemalla kaikkien palveluiden hinnan tasaisesti, virkistäen viennin.

Touche: Nythän tuo sama tehdään lainaa ottamalla.


Se ei todellakaan ole sama asia! Valtion lainan ottamisessa ei ole mitään samaa devalvaation kanssa. Laina on kansalaisille paljon, paljon, paljon huonompi vaihtoehto

jiisimula: Niin, markka kun vielä olisi, niin saataisiin taas vienti vetämään, sen kustannuksella että yksittäisiä yrityksiä ja kansalaisia kaatuisi kuin dominopelissä. - Saataisiin taas neukkukuutiovuokrakasarmit kukoistamaan..


ohhoijaa taas… ihan vaan tiedoksi, että deflatoorinen pitkittynyt taantuma on 100 kertaa tuhoisampi, kuin joku huoli neukkukuutio kasarmeista. Tulet myös huomaamaan, että
myös deflaatiossa lainavelkaiset joutuvat suuriin ongelmiin, vetäen siihen lopulta muutkin.

Devalvoimalla ---> estetään deflaatio(rahan arvon vahvistuminen) --> virkistetään vienti --> Turvataan vientiteollisuuden työpaikat --> estetään massatyöttömyys --> estetään elintason romahdus. Ainakin se on sata kertaa tehokkaampi/parempi keino elvyttää deflatorinen talous, kuin lainan ottaminen.

Miten devalvaatio "maksetaan" takaisin?: Valuutan devalvointi on siinä mielessä helppo keino, koska se vaikuttaisi tasaisesti kaikkeen missä kyseistä valuuttaa käytetään. Kaikkien tavaroiden ja palveluiden hinta lasketaan tasaisesti koko talousalueella. Ihmiset eivät joudu suhteettomiin ongelmiin (lukuun ottamatta lainavelkaisia), koska maan omat tuotteet ja palvelut olisivat edelleen samanhintaisia kuluttajille.

Valtio saa kertasuorituksen jonka maksavat kaikki, myös pankit ja instituutiot. Kukaan ei voi kiertämällä/viekkaudella yllättävää devalvaatiota välttää. Paha tilanne olisi, jos euro devalvoisi, eikä siis meidän oma valuutta. Devalvointi hyöty menisi € keskuspankille

Devalvaatio maksetaan kaikella kohdemaan valuutassa olevalla omaisuudella. Esim rikkaat ”maksavat” eniten (myös velkaiset). Nyt tilanne kelluvassa eurossa -->
Wahlroos: Tervetuloa optimistiklubiin
Torstai 11.06.2009 klo 12:19 Kauppalehti.
Lainattu kauppalehdestä
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... sort=false


Lainan ottamisella --> ei ensinäkään pysäytetä deflaatiota --> jonka takia vienti hyytyy --> jonka takia --> raha lakkaa hiljalleen ”kiertämästä” Suomen talousalueella

Aina kun vientiteollisuus alkaa purkaa väkeä kortistoon, niin alkaa tapahtua pahoja
yksi vientiteollisuuden työpaikka vastaa vähintään viittä julkisen sektorin (palvelupaikkaa).

Vientiteollisuuden tärkeyttä voi konkretisoida esimerkillä: Kuvittele, jos kaikki ihmiset Suomessa olisivat ainoastaan partureita (Leikkaisimme toisiemme hiuksia) /Lääkäreitä (Korjaisimme toisiamme) /putkimiehiä (Laittaisimme putket kuntoon toisiemme asuntoihin) /autonmekaanikkoja(Pitäisimme toisiemme autot kunnossa) tai muilla palvelualoilla(tai noita kaikkia mainitsemiani ammatteja sekaisin). Pikkuhiljaa tulisi suomeen tilanne, jossa raha lakkaisi Suomessa olemasta. Oli raha sitten kuinka kelluva valuutta hyvänsä. Kyseisien ammattiryhmien tulot, tasaisen varmasti, valuisivat ulkomaisiin tuotteisiin(esim ulkomaisten elintarvikkeiden, palveluiden, vaatteiden, ymv kautta) ja tuloksena olisi köyhyys. Erittäin kova Deflaatio, konkursseja, jne.

Miten valtionlaina maksetaan takaisin? Korotetun verokannan/maksujen kautta --> tämä lisää deflaatiota (rahan-arvoa) --> hyydyttää viennin --> laskee edelleen BKT:tä (bruttokansan tuloa) valtavasti --> tarvitaan lisää lainaa --> lisää rahaa veromaksajilta --> laskee edelleen BKT:tä --> tarvitaan lisää lainaa---> jne. Eli Maksetaan lainalla lainaa. --> maksaminen loppuu vasta siinä kohdassa, kun on jo liian myöhäistä. Lainaa ei voi maksaa loputtomasti lainalla, kun uhraus on aina pienentyvä BKT ja kasvava deflaatio ja ennennäkemättömän voimakkaasti lisääntyvä työttömyys.

Palkkojen laskeminen, verojen/maksujen nostaminen, harmaatyövoima ja työttömyys lisää deflaatiota, joka sitten edelleen hyydyttää vientiä --> josta talous-alueellamme kiertävä raha/työpaikat lopulta syntyy.

Esimerkki valtion kaavailemasta veronkorotuksesta(taloutta/lainakuluja korjaamaan): Jos veroja korotetaan tasaisesti vaikka 5 % niin se koskee pahiten pieni- ja keskituloisiin. 5 % ei kuulosta paljolta, mutta jos sinulle on jäänyt 2000€/kk palkasta 200€ vapaata käyttöpääomaa lainojen/muiden kulujen jälkeen jää sinulle tuon pienen korotuksen jälkeen vapaaseen kulutukseen enää 100€. eli 50 % vähemmän. Mitäpä se tekee sitten edelleen tulevalle BKT:lle jolla rajoitetaan julkiset menot? Pieni ja keskituloisia on eniten maksamassa veroja.

ai niin tämä kaikkihan on ihan höpöhöpöä?

Niinistö kuohahti budjetista
Eduskunnan puhemies Sauli Niinistön mukaan hallituksen budjettiesitys on tyhjän päällä. Niinistö sanoo suoraan, että velkavetoinen budjetti ei ole tasapainossa.

Lainattu kauppalehdestä, Tiistai 09.06.2009 klo 15:00 (päivitetty ti 18:59) STT
AA:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/06/23049

Eikös Katainen vielä hetki sitten hehkuttanut, kuinka valtion talous oli ylijäämäinen. Sai kansallista arvostusta, piti puheita kulutuksesta matkien käsi-liikkeillään obamaa… jne. entäs nyt -->
Katainen pelkää konkurssien aaltoa
“Jos meillä ei muutaman vuoden kuluttua ole työvoimapulaa, meillä menee huonosti, kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen ilmoitti keskiviikkona puolueensa valtuustossa.”

Lainattu kauppalehdestä. Torstai 11.06.2009 klo 07:43 (päivitetty to 08:36)
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... sort=false
Entäs Liikasen Erkki
Talouskriisiä Liikanen kutsui "maailmantalouden pahimmaksi sokiksi sodan jälkeen". ”pahin on jo ohi uutisessa”
Lainattu iltalehdestä.Keskiviikko 10.6.2009 klo 07.49
http://www.iltalehti.fi/talous/200906109747776_ta.shtml
ps.. pahin ei ole vielä ohi

Touche: Jep, ulkoministerimme sanoin: "protektionismi on taas muodikasta... "


Suomen pankin, hallituksen ja päättäjien tehtävä on ohjailla kansalaismassoja (lampaita) "mielipiteillään", jotta
systeemit pysyisivät pystyssä ja kaikki voisivat paremmin. Normaali ihmisillä ei ole aikaa tai mielenkiintoa seurata talouden todellista tilaa.

Oletko kuullut tätä: "Sen lauluja laulat jonka leipää syöt", et ole ehkä vielä huomannut sitä. Tarkoitus on vain tehdä hyvää tulosta --> ansaita rahaa.

Työuran pidentäminen lisää myös nuorisotyöttömyyttä. kts. kohdasta 3.80 eteenpäin kataisen "fantastinen" puhe:
http://www.katsomo.fi/?progId=10183

Ketä markka auttaisi?

Markasta voisi olla tässä tilanteessa teollisuuden kilpailukyvylle valuuttakurssihyötyjä, eurohenkisimmätkin ekonomistit myöntävät.

Lainattu taloussanomista, Petri Korhonen 12.6.2009 06:02
http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... /12?pos=11

jkorpi: Asuntojen hinnat tippuvat tästä hetkestä reilusti yli 50% ennen 1.12.2011. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aika…

Touche: P.S jkorven ennustukset saattavat toteutua mikäli euroalueen kasva alkaa ja Suomi jää painimaan ikuiseen lamaan --> EKP:n korot nousevat--> Suomessa ei investoida --> työttömyys räjähtää käsiin --> maailmanpankki ei myönnä Suomelle kriisiluottoja --> eläkejärjestelmä romahtaa --> kansa ryntää barrikadeille --> ja kaikki arvaavat kuka nousee Suomen presidentiksi koska hän jos kuka osaa tilanteen korjata...

P.S.S Sarkasmia...


Sarkasmia, mutta kenelle? Itsellänikin on suuret lainat päällä + pienet marginaalit, että näitä on pakko seurata koko ajan. Tarkoitan seuraamisella oman talouden "mikro" ja "makro" ympäristöä -->

Talojen hinnat romahtivat pääkaupunkiseudulla..
Omakotitalojen hinnat jatkoivat laskuaan alkuvuonna pääkaupunkiseudulla. Hinnat tulivat alas 14,0 prosenttia viime vuodesta, kun koko maan keskiarvo oli 4,1 prosentin hinnanlasku


Lainattu taloussanomista, Tänään Perjantaina 12.6.2009
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/20 ... /139?pos=8

…lisäksi, katsoppa tilastokeskuksen käyrää tai lähinnä sen jyrkkyyttä ja vertaa aiempiin lamahuippuihin-->
Linkki tilastokeskuksen sivustolle, julkaistu Tänään Perjantaina 12.6.2009
http://www.stat.fi/til/kihi/2009/01/kih ... e_001.html

Edelleen pankeista:
Pankin Osakepääomasta - Suora rahoitus : Pankkien taseisiinsa kirjaama "raha". "riskimittari" on erittäin huono nimi po. "mittarille", ei sillä ole mitään tekemistä yrityksen "oikean", arvioperusteisen riskipitoisuuden kanssa, kuvaa vain osakkeen (mennyttä) volatiliteettia.

esimerkki:Sampo Oyj, joka tekee tasaisen varmaa tulosta taantumasta huolimatta. Sampo osakkeen kurssi on heijastanut tätä Syyskuun puoleenväliin asti, se on pysynyt 13.45€:ssa muun pörssin vuoristoradasta huolimatta. Syyskuun puolessavälissä Sampon pääomistaja huomaa olevansa ns. kusessa vahvasti velkavivutettujen muiden sijoitustensa kanssa, ja joutuu heittämään omistamansa 10% sampon osakekannasta markkinoille yhtäkkiä. Kurssi romahtaa kuuteen euroon.

Ennen romahdusta Sampon riskimittari näytti nollaa. Romahduksen jälkeen Sampon riskimittari näytti punaista. Eli tämän mittarin mukaan Sampon osake oli riskipitoisempi sijoitus kuudella eurolla kuin kolmellatoista, vaikka itse firman toiminnassa ei ollut tapahtunut mitään muutosta. Muistaakseni se oli Buffett kun kutsui tätä Liisa Ihmemaassa -mittariksi.

"Riskiluvun laskenta perustuu arvopaperin hinnan vaihteluihin viimeisen noin neljän kuukauden aikana. Sen laskennassa käytetään Value-at-risk - analyysiä yhden päivän ennustehorisontilla ja 95%:n luottamustasolla. Tämä analyysi ennustaa arvopaperin sen arvon alenemisen määrää, jonka ennustetaan toteutuvat enintään annetulla todennäköisyydellä ja ennustehorisontilla. Value-at-risk - analyysissa tutkitaan arvopaperin mennyttä hintakehitystä (päivittäisten hintojen vaihtelua) ja sen perusteella ennustetaan tulevaa maksimaalista hinnanlaskua."

Nordealla ja Sammolla on Baltiassa lähes 10 mrd€ vastuut, jos käännetty edes osaksi sijoitusmaan valuutaksi, niin devalvaatio Balttiassa tarkoittaa lisää huonoa. Jos ei käännetty sijoitusmaan valuutaksi, niin velallisten kyky selviytyä heikkenee devalvaatiossa rajusti, kuten kävi Suomessa 90-luvun alussa eli pankeille on odotettavissa rajusti lisääntyvät luottotappiot Baltiasta, siis molemmille pankeille. Saman kaltaiset riskit ovat myös monilla muilla yrityksillä, joiden ongelmista ei ole vielä edes tietoa.

Omat ennustukseni... 12.06.2009:

1. Asuntojen hinnat tippuvat tästä hetkestä reilusti yli 50% Suomessa ennen 1.12.2011.
2. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin tai raakaöljyn hinta nousee 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aikana.
3. Työttömyys yli miljoona suomalaista 2011 puolelle siirryttäessä pankkeja kaatuu ja niitä yritetään elvyttää.
4. Ruokamellakoita ja Anarkiaa Suomessa ennen 01.06.2012
5. Logististenketjujen totaalipysähdys koettu Suomessa ennen 2013
6. Vuonna 2014 Laman pohja, asioiden laajamittainen uudelleen järjestäytyminen.
7. Hitaampi nousukausi joka kestää vuodesta 2014 --> vähintään kahdeksan vuotta päästäksemme takaisin 2007 tasolle

Nämä ennustukset pätevät vain, jos vientimme putoaminen ei pysähdy kahden vuoden sisällä. Todennäköisesti se ei sitä tee. Jos raaka-öljyn hinta nousee merkittävästi tapahtuma ketjussa, aikaistaa sekin depression syvyyden.

lainaus aikaisemmasta tekstistäni (ettei tule väärinkäsityksiä) -->

Pitkittynyt paha deflaatiokaan ei tarkoita maailmanloppua. Se tarkoittaa erilaisien toimintojen laajamittaista uudelleen järjestäytymistä. Asiat hakeutuvat uusille urille, ihmiset jatkavat elämistä kokonaan uudessa tai entisen kaltaisessa ympäristössä. Jos valtioilla tulee tilanteesta suuria ongelmia ratkeavat nekin vastaavalla kaavalla

Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

Warmaster
-
Viestit: 1770
Liittynyt: 23.7.2003 9:13

ViestiKirjoittaja Warmaster » 12.6.2009 16:40

ennen oli bumpsteer tai bämsteri ja nyt valtion talouspolitiikka vai?
Hyvin sä vedät :) ilmiselvästi kehityskelpoinen yksilö

Kiinnostaa vitunkin vertaa yläpuolella oleva soopa kun koittaa lukea muitten työttömyys asioista, mikä on erittäin harmillinen asia.

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

poffi

ViestiKirjoittaja poffi » 12.6.2009 21:47

niin kuin aikaisemminkin olen kirjoittanut tämä topikki oli nimen omaan tarkoitettu työttömille! mikä ei mene nyt jakeluun. ei mua eikä monia muitakaan kiinnosta pankki ym muu paska joita jotkut vaan jaksaa kirjoitella. tehkää niistä oma topikki kiitos ja anteeksi!

SK-T4
-
Viestit: 137
Liittynyt: 27.8.2008 19:16

ViestiKirjoittaja SK-T4 » 12.6.2009 22:04

Ihmettelen kovasti tätä hyvinvointi valtion tyyliä et miten voi pitää ihmistä ns. rahattomana n.13vko ku työt loppuu. Jos ei ole säästöjä ni on aika kova paikka mennä sossuun (kuten allekirjoittanu) et saa edes ruokaa.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 12.6.2009 22:29

Joo-o. Ankaria on näkymät=)

Niin, suomessahan ei asuntovelkaisia paljoa olekaan.. Maassa jossa omistusasumista ihannoidaan ylenkaiken. - On ihanaa asua siinä vanhassa paskassa, kantaa korkoriski, maksaa isot rempat... yms. Sen sijaan, että maksaisi ainoastaan käytöstä. Itse ainakaan suuresti kiihotu mistään vanhoista kuutioista, 60-70 luvun okt:sta vielä vähemmän ainakaan kun asiaa järjellä ajattelen. Vaikka tunnustankin omistavanikin moisia. - Mut ehkä se on sitä oppimista ja oppirahojen maksamista?

Hmm, hintojen muutoksesta, perustele näkemystäsi lisää? - 50% yleisesti on aika ankara veikkaus.. Meinasit siis ihan oikeesti, että sen 1milj. luukun Eirasta saa 2011 500k? - pitääkin ahkeroida taas että pääsisi ostoksille..

Defeat
-
Viestit: 2056
Liittynyt: 27.7.2003 17:51
Viesti:

ViestiKirjoittaja Defeat » 12.6.2009 22:30

Tästä voisi kyllä jakaa kahdeksi eri topiciksi nämä "kauppalehden tietoiskut" ja yksityishenkilöiden lomautus/irtisanomiskertomukset.
Aika puuduttavaa lukea tätä kun parin postauksen välein lävähtää ruutuun pari mapillista valtiontaloutta yritys X:n viime vuoden tilinpäätös.

SK-T4
-
Viestit: 137
Liittynyt: 27.8.2008 19:16

ViestiKirjoittaja SK-T4 » 12.6.2009 23:13

^ niinpä
tervetuloa kurkkaamaan mun kämppää ku/jos asuntomessuille tulette valkeakoskelle.
rv.1950 mut perusrempat tehty (putki, lämmitys uusittu jne.) komee tiilitalo ja "täydellinen" sisäremppa tehty 3v. sitten. 60 neliöinen kaksio ja mulla on pyynti 47500 ja tosta ei taida puolia lähtä ihan helposti :D. eli kova tinki mies saa olla jos yhtään pudotan.

Mahdollisuuksien mukaan voin vuokratakin jos täällä kiinnostaa pitempään olla messuilla...

se on eri juttu noi pk- seudun kämpät missä on ilmaa ollu jo viime laman jälkeen. ei se ole hullu kuka pyytää vaan kuka maksaa.

ART
-
Viestit: 514
Liittynyt: 28.7.2003 13:39

ViestiKirjoittaja ART » 13.6.2009 11:23

Kannattaa varmaankin työttömäksi jääneen ja sitä myötä mahdollisesti myös rahavaikeuksiin ajautuneen hieman katsahtaa peiliin että missä se vika piilee, jos tuntuu että jkorpi:n kirjoittamat puheenvuorot ovat "turhaa paskaa, kun mä vaan kaipasin tässä vertaistukee muiltakin joiden selkänahasta herrat/paskamahat vaan repii rahat vaikka mä vaan teen kaiken työn". Mikä ettei nämä pohdinnat voisi olla erillisenä ketjunaankin, mutta kuten todettua, liittyy aika läheisesti aihepiiriin...

Ei olisi huono ajatus liittää peruskoulun opintosuunnitelmaan pikimmiten jonkunnäköiset pakolliset kansalais- ja taloustaidon kurssit, ja samat kurssit kertauksena aikuisille, jotka ajautuvat ongelmiin henkilökohtaisen taloutensa kanssa. Itse kunkin olisi hyvä aina aika ajoin pohtia makrotalouden vaikutusta omaan talouteen, tai vähimmillään edes pystyä miettimään erilaisia mahdollisia skenaarioita lainojen juoksuajalla. Kyllä, ajattelu on työlästä joten "sais paskamahat hoitaa sen puolen", mutta kun asuntolainassakin kyseessä kuitenkin on pääpiirteissään leijonanosa oman loppuelämän tienesteistä, niin kannattaisi sen verran viitsiä nähdä vaivaa. Tai jos ei osaa/viitsi, niin vaikka maksaa sellaiselle joka osaa. Tosin kukapa sellainen, joka pitää kaikkia ajatustyöntekijöitä "paperia pyörittävinä paskamahoina", haluaisi maksaa jollekulle kuullakseen että ei se oma talous/riskinottokyky oikeasti kestä sen uuden omakotitalon hankintaa, jos pankinjohtaja kuitenkin sanoo että tervetuloa vaan, kunhan tuot pari takaajaa kans, kyllä sä varmaan pystyt tän hoitaan, marginaali on sitten 1.5% alkuun ja lisää kiristetään sitten kun mitä todennäköisimmin ajaudut maksuvaikeuksiin ennen lainan juoksuajan puoliväliä....

Jos henkilökohtainen talous perustuu ajatukseen "mä saan kuussa käteen 1500€, siitä 500€ menee lainanlyhennyksiin, 200€ kulutusluottoihin, niin vielä jää 700€ muuhun eli aivan hyvin voin ostaa uuden taulutelkkarin hobbyhallista kun eihän se maksa ku 90€ kuussa, ja sit 10v vanhan autonropposen osarilla siihen päälle ku ei sekään maksa ku 200€ kuussa, rempat mä teen siihen sit ite niin ne ei maksa mitään, osatkin varmaan saa ilmaseks", niin silloin pitäisi hälytyskellojen soida. Isoja ongelmia voitaisiin välttää kun ei kuviteltaisi että koulutustasosta ja ammatista riippumatta "on ansainnut" asua omistusasunnossa ja ajaa hienolla autolla. Kulutus on hyvä asia, mutta järki kädessä sitä voi rakentaa kestävällekin pohjalle.

"Poor people shouldn't live in big houses and drive fancy cars"; jos lainanannossa olisi ollut edes jonkinnäköistä valvontaa (USAssa, mutta myös täällä), arvostelukyvyttömät eivät olisi päässeet palavasta halukkuudestaan huolimatta hirttämään itseään täysin ylisuurilla lainoilla, ja "credit crunch" olisi voitu välttää. On harmillista jos tästä ei opita mitään, ja varsinkin jos ihmiset pysyy niin kovapäisinä että seuraavalla nousukaudella jälleen uskotaan sen nousun olevan ikuista, ja omien tulojen ja asuntojen arvon kuvitellaan nousevan 10%/v tästä ikuisuuteen.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 13.6.2009 13:03

Niinpä. Se on veikeetä, kun nykyisin ihmisille markkinoidaan kaikki hyödykkeet osarilla. Auto, lomareissu, pölynimuri, taulutelkkari, kännykkä.. Lompakossa vielä jokaiseen kauppaketjuun ja huonekalukauppaan oma luottokorttinsa.. Lisäksi nyky trendiin kuuluvat textarivipit, taisi 2-3 mainosta tulla telkkaristakin yhdellä mainoskatkolla.

Asuminen on suomessa kallista. - Asui omassa tai vuokralla. Lisäksi harva huomioi sen, että vanhassa asunnossa rempat pitää omistajan maksaa.. Vuokra-asujalla on huoleton olo kun voi vaan soittaa "moro, jääkaappi hajos, tuokko uuden"

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

jep!

ViestiKirjoittaja poffi » 13.6.2009 14:40

hyvä art.onkohan mieleesi tullut että jokainen meistä pullshit vv:stä irtisanotuista olivat pariskuntia ilman lapsia tai vaan yksineläjiä. joten turha on ainakin puhua että katso ittees peiliin. monet meistä työttömistä ovat tehneet hyvää työtä! itse kuin aiemmin olen kertonut 20.v samalla työnantajalla. mutta nyt halutaan säästää joten kovapalkkasimmat ulos eikä vuosittaista metalliiton 10.v ja ylöspäin 5.vuoden välein joka ns.kinkku raha nousee. ja sen työnantaja joutuu joulukuussa maksamaan. no näin kun heivattiin 20.v jälkeen pihalle niin no paska on fiilis mutta onneksi siellä vielä on kavereita ja ollaan yhteyksissä ja tarvittaessa jeesaavat jos auto tekee tenän.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 13.6.2009 14:53

Jos ei kannata, ei kannata. - Ei työntekijöitä valitettavasti huvikseen pidetä..

kozel
-
Viestit: 1021
Liittynyt: 11.7.2005 14:09

ViestiKirjoittaja kozel » 19.6.2009 0:30

Töissä olis paikkaa auki tossa Heinäkuun lopulla kunhan kesälomat pidetty.
Paikka on Espoossa

Eli hakusessa Autoasentaja (päätyö) / Varastomies (sivutyö)
Sisältää autojen huoltoa ja korjausta sekä samalla pitäisi varastoa pitää jonkinlaisessa järjestyksessä ja jonkinlaista saldoa.

Firman toimenkuvaan kuuluu Hyötyajoneuvojen varustelua ja lisäksi liityttiin korjaamoketjuun johon nyt haetaan autoasentajaa hoitamaan korjauksia ja huoltoja.
Varustelun puolella sitten voi ja saa tehdä mitä osaa.

Varastomiehen osalta pitää pitää varustelupuolen varastoa järjestyksessä ja hoitaa isommat lähetykset ja saapuvat tavarat.

Mikäli kiinnostaa niin privalla voi laitella. Voin sitten lisää kertoilla ja lähetellä tietoja eteenpäin pomolle. Itsellänihän ei ole valtuuksia palkata kuitenkaan vaan sain tehtäväks hakea väkeä ko. toimeen.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 3.7.2009 10:40

...nytkö se jo alkaa?... Ei kuitenkaan vielä, odotellaan vielä vähän -->

2. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin tai raakaöljyn hinta nousee 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aikana

Lainattu Kauppalehden uutisesta 2.7.2009 18:10
"Danske Bank: Kriisi ei ole vielä ohi

Kriisi on kaikkea muuta kuin ohi, vaikka pahin vaihe onkin takanapäin, sanoo Danske Bankin toimitusjohtaja Peter Straarup. Hän uskoo, että Euroopassa kaatuu vielä lisää pankkeja.

Hallitukset todennäköisesti pyrkivät pitämään etäisyyttä pankkien toimintaan ja myymään ne eteenpäin mahdollisimman pian.

Haasteita riittää joka tapauksessa vielä vuosiksi. Straarup huomauttaa myös, että keskuspankkien elvytyskeinoihin voi pidemmällä aikavälillä liittyä vaarallisia piirteitä, joita ei kunnolla vielä ymmärretä."

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/20 ... 6/12?pos=3

Entäs asuntojen hinnat sitten? Miten YIT ja kumppanit pärjäilevät? -->

"Rakennusyhtiö YIT joutuu myymään osaa asunnoista Tallinnassa jo lähes 50 prosentin alennuksella, kun kauppa ei tahdo käydä. Osa asunnoista on ollut alennusmyynnissä jo toista vuotta."

http://www.taloussanomat.fi/rakentamine ... 0915006/12

Edellä olevasta voi päätellä, kaikki hinnat, oli ne sitten vaikka asuntojen hintoja, kaloja, oravannahkoja, autoja --> elävät kysynnän ja tarjonnan mukaan. Asuntojen kysyntää rajoitti 1990 luvulla korot, talouskasvun -2000 luvulla sitä todennäköisesti rajoittaa työttömyys/valuutan virtaaminen toisille talousalueille

Hitas indeksit ovat voimassa aina 3kk kerrallaan, suunnan näkee kun katsoo alla olevia kolmia kuukausia taaksepäin (Maksimi myyntihinta). Eli sijoitus asunnon 58,5m2 hitaksen vuokran nettotuotto on noin 3000€ pervuosi, vastaavasti itse asunon myyntiarvo on parhaillaan 10 000€ syöksyssä -->
http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/ebe27 ... 3d8d1d4668

2008 364.5 368.5 368.5 368.5 366.5 366.5 366.5 371.5 371.5 371.5 361.8 361.8
2009 361.8 353.0 353.0 353.0 342.0 342.0 342.0

Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 3.7.2009 11:34

YIT:kin on hinnoitellut kohteensa ns. nousukauden mukaan. - Joten tokko niissä tarvitsee pelätä että YIT suurempiin vaikeuksiin joutuisi.

Ainakin mansessa viimeaikoina näyttänyt tulleen YIT;n uusiin taloihin uusia asukkaita.. Ja aloittihan YIT Tampellaankin vielä yhden talon rakentamisen.. (Senioriasuntoja, tuleeko tästä uusi Espoon Kultalampi?)

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 3.7.2009 23:36

YIT:kin on hinnoitellut kohteensa ns. nousukauden mukaan. - Joten tokko niissä tarvitsee pelätä että YIT suurempiin vaikeuksiin joutuisi.


..ainakaan vaikeuksiin yksin, tämä ei povaa hyvää -->

Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden liikevaihdon, kotimaan liikevaihdon ja vientiliikevaihdon trendisarjat 1/1995 - 5/2009, 2005=100, (TOL 2008)
http://www.stat.fi/til/tlv/2009/05/tlv_ ... v_004.html

Kemianteollisuuden liikevaihdon, kotimaan liikevaihdon ja vientiliikevaihdon trendisarjat 1/1995 - 5/2009, 2005=100, (TOL 2008)
http://www.stat.fi/til/tlv/2009/05/tlv_ ... v_003.html

Metsäteollisuuden liikevaihdon, kotimaan liikevaihdon ja vientiliikevaihdon trendisarjat 1/1995 - 5/2009, 2005=100, (TOL 2008)
http://www.stat.fi/til/tlv/2009/05/tlv_ ... v_002.html

Metsäteollisuuden liikevaihdon, kotimaan liikevaihdon ja vientiliikevaihdon trendisarjat 1/1995 - 5/2009, 2005=100, (TOL 2008)
http://www.stat.fi/til/tlv/2009/05/tlv_ ... v_001.html

Puhumattakaan näistä-->

Tilastot Omakotitalojen hinnat:
http://www.stat.fi/til/kihi/2009/01/kih ... e_001.html

Allaolevasta ei kannasta innostua, koska tämä on luonnollinen rekyyli suurten rakennuttajien jäädytettyä uusien projektejen aloittamisen. Käytettyjä asuntoja tulee näin vähemmän kaupaksi, koska ihmiset eivät muuta entiseen tapaan uusiin ja myy vanhaa asuntoaan. (kysyntä näennäisesti nousee...hetkeksi)
"Asuntojen hinnoissa nousua huhti-kesäkuussa, Julkaistu: 30.7.2009"
http://www.stat.fi/til/ashi/2009/02/ash ... 01_fi.html

Teollisuuden uudet tilaukset:

http://www.stat.fi/til/teul/2009/06/teu ... 01_fi.html

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2009, maaliskuu
"Uudisrakentamisen volyymi supistui 26 prosenttia toukokuussa"
http://www.stat.fi/til/urvoli/2009/05/u ... e_001.html

Antolainauskanta 204 miljardia euroa maaliskuun lopussa
http://www.stat.fi/til/lkan/2009/01/lka ... 01_fi.html

”15–24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste oli toukokuussa 38,3 prosenttia, mikä oli 6,3 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisen vuoden toukokuussa. Nuorten työttömyysasteen trendi nousi 20,9 prosenttiin.”

Toukokuun työttömyysaste 2,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuosi sitten

http://www.stat.fi/til/tyti/2009/06/tyt ... 01_fi.html

Sekä mikä huolestuttavinta, katsokaa kuinka sosiaalipuoli vastaa yhtä kolmannesta kaikkien työllisten määrästä, kun se viime 1990 lamassa oli "vain" 1/4. --->

http://pxweb2.stat.fi/Dialog/varval.asp ... ltilang=fi

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 21.8.2009 0:18

Tässä vielä tavaroiden ulkomaankaupan kuukausikatsaus toukokuussa 2009
Tullihallitus, Tilastoyksikkö
3.8.2009

Ulkomaankauppa toukokuussa alkuvuoden tapaan alhaisella tasolla

"Suomen viennin arvo oli toukokuussa Tullihallituksen ulkomaankauppatilaston mukaan 3,4 mrd. euroa eli 41 % pienempi kuin viime vuoden toukokuussa. Tuonti supistui samaa vauhtia ja oli arvoltaan 3,3 mrd. euroa. Sekä vienti että tuonti ovat olleet alkuvuonna yli kolmanneksen alhaisemmalla tasolla kuin vuosi sitten."

Lainattu, Tullihallitus, Tilastoyksikkö:
http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/ulkom ... ml?bc=1491

Yhä huonompaan suuntaan mennään vaikka monissa yhteyksissä puhutaan talouden elpymisestä. Viikateen on kohta pakko alkaa viuhua ja kunnolla (työpaikkojen vähentämiseksi)

joo, ihan niin kuin meillä ei olisi nyt muuta ongelmaa olemassakaan, kuin lainojen korot. Nyt alhaiset korot. --> ei ongelmaa?

Deflatorisessa taantumassa pahin ongelma tulee olemaan räjähdysmäisesti kasvava työttömyys ja jos on pitkään työtön ei pysty maksaa edes nyt pientä 100€/kk(per 100t€) korkoa, puhumattakaan muista pakollisista kiinteistä kuluista. Työpaikkojen karsinta ei ole vielä alkanut, mutta se on vielä edessä. Tarve olisi nyt näin aluksi sosiaalipuolelta ja valtion rakenteesta se 13Miljardia (summalla millä valtio otti lainaa)kyseisen lainan korot + 900Miljoonaa per vuosi. Ensi vuonna otetaan lainaa hieman enemmän(ilman työllisyyden karsimista) ja kohta pelkät "elvytyksen" korot on 2 miljardia per vuosi. Kuinka monta suomalaista työpaikkaa kadella miljardilla säästettäisiin?

Suomen kasvava työttömyys --> Aluksi metsäteollisuus --> paperitehtaat, Sitten--> VR ---> Finair --> Julkinen sektori.

Japaniin ja sen hitaaseen talouden alasmenoon tätä meidän tilannetta on aivan turha verrata. Japanissa valtio turvasi työpaikkoja mm. pakko-alentamalla ihmisten palkkoja. Lisäksi Japani suojasi omaa markkinaansa rajoittamalla ulkomaisten yrityisten tuontia/toimintaa--> ja näin hidasti deflaatiota...

Yllä olevan lisäksi

Jyrki Kataisen kertakaikkiaan fantastiseksi lanseeraama kotitalousvähennys. "Fantastista!" Valtio saa lisää vajetta budjettiin -->

"Vuoden alussa voimaan tulleen uudistuksen jälkeen remontin teettäjä saa vähentää remonttitöistä 3000 euroa, kun se aiemmin oli vain 1150 euroa. Hägglund tietää tapauksia, joissa urakoitsijat ovat käyttäneet jopa kilpailuvalttinaan sitä, että kirjoittavat laskuun maksimivähennyksen. Kahden palkansaajan taloudessa se on 10 300 euroa, jolloin työn osuudeksi saadaan maksimit 6 000 euroa. Summa on merkittävä, sillä vähennyksen saa suoraan maksetusta verosta eli euron eurosta. Kyllä se houkuttaa kikkailuun, Hägglund sanoo.
"
Lainattu kauppalehdestä "Näin vilunkiveikko rikastuu kotitalousvähennyksellä, Perjantai 21.08.2009 klo 07:23"
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/08/25038

Deflaatio kiihtyi Suomessa
"Kuluttajahintojen lasku, eli deflaatio, kiihtyi Suomessa 0,6 prosenttiin heinäkuussa.
Kuluttajahintojen laskuvauhti nopeutui heinäkuussa 0,6 prosenttiin vuodentakaisesta. Kesäkuussa hinnat olivat 0,1"
http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 0918161/12


n€uroottista -->

Katainen ja Vanhanen ovat olleet keskeisessä roolissa miettiessään talouden elvytyskeinoja.

1. suurimmalta osalta työnantajia poistettiin kansaneläkemaksu --> Päätös aiheuttaa noin 1:n miljardin euron loven valtion verotuloihin

2. Ruoan arvonlisäveron alennus 12 prosenttiin --> verotuloja menetetään noin 800 miljoonaa euroa.

3. Valtion elvytys: Työttömien määrä kasvoi kesäkuussa edelliseen vuoteen nähden 31 prosenttia --> samaan aikaan työvoimapoliittisilla toimenpiteillä olleiden määrä laski yli 2 prosentilla.

4. Yksi pakolaismamu tulee maksamaan yhteiskunnalle vähintään yhtä paljon, kuin syrjäytynyt nuori

"Syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 27500 euroa vuodessa

Viime toukokuussa 29103 ylioppilasta veti lakin päähänsä ja astui samalla ulos yhdestä putkesta. Vajaalle kuudelle prosentille heistä uuden putken suu häämötti jo edessä. Heistä tuli Suomen nuoria työttömiä, kasvotonta massaa, jonka pelastamiseksi työ- ja elinkeinoministeriöllä ei ole tällä hetkellä riittävästi varoja.
"
http://www.ts.fi/online/kotimaa/67982.html

Jyrki Katainen, tarvitsemme 1,8 Miljoonaa mamua(tarkoitti ilmeisesti työperäistä, mutta mistä töitä?):
http://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

5. Jyrki Katainen, VM: Valtio tarvitsee 13 miljardia uutta velkaa (+ päälle korot hieman vajaa 1 Miljardi)
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... sort=false

6. Lupasiko Jyrki Katainen tehyläisillekin 300-500€ palkankorotukset?..Ehkä haaliakseen vain ääniä.
"Pettikö Jyrki Katainen sairaanhoitajat?"
http://www.ksml.fi/mielipide/keskustelu ... ajat/15901

ps. Tarvitsisimmeko näiden yllä olevien fiksauksien lisäksi uuden valtiovarainministerin tai jopa pääministerin?

Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

Petteri
-
Viestit: 1344
Liittynyt: 1.1.2004 15:46
Viesti:

ViestiKirjoittaja Petteri » 25.8.2009 1:06

On se vaan hyvä, että on syntynyt maalla, joutunut välillä jopa näkemään mistä ruoka tulee ja jotensakin tiedostamaan luonnonlait. Jäniskanta kun kasvaa järjetöntä vauhtia, niin kohtapa sen rutto korjaa. Samalla menee jäniksiä syövien petojenkin kanta persielleen. Siihen kuseenhan tässä joutui maailmantalous. Valtava kasvu rakennettiin rahalla jota ei ollut. Lainan syytäminen ruokki työpaikkojen syntyä kun porukkaa palkattiin villien markkinoiden tarpeiden tyydyttämiseksi. Sitten se rutto iski yhdestä laidasta ja hupskeikkaa - se vaikutti paljon vähän kaikkeen.

Tuli se ähky ja siitä saavat nyt sitten kärsiä nekin, jotka eivät ehkä olleet niillä kaikkein järjettömimmin kasvavilla aloilla. Esimerkiksi rakentaminen. Mihin kummaan me tosiaan tarvittiin niin tajutonta rakennusvimmaa kuin viime vuosina nähtiin? Toinen ihmetys on se, mihin tarvitaan vaikkapa uutta autoa muutaman vuoden välein vaikkei entisessä ole mitään vikaa? Kai sitä sen takia soi myös hälyytyskellot kun kaikki opiskelijatoveritkin haalivat hulluja lainoja taloilleen pari vuotta sitten. Saas nähdä, niin moni joutuu paljolti uudestaan arvottamaan sen, mitä todella elääkseen tarvitsee.

Maailmantalouden normalisoitumista tämä ennemminkin on, mutta se miten se tapahtuu ei ole kaunista katseltavaa. Sieltä se kuitenkin se jäniskanta aina vahvistuu, vaikka näytti että kaikki mänt. Ja kohta niitä on taas joka nurmikko ja pajupuska täynnä. Enteilee ruttoa...

lasses
-
Viestit: 608
Liittynyt: 25.8.2003 15:27

ViestiKirjoittaja lasses » 25.8.2009 8:13

Mistäs nyt tuulee kun lomautettuja kutsutaan taas töihin. Jkorpi varmaan todistaa netistä löytämillään käppyröillä, että maailmanloppu tulee. Onneksi kaikki mitä netistä löytyy on totta.

Mutta ei mene Outokummun työntekijöilläkään hyvin. Motivaatio on pääluottamusmiehen mukaan tosi alhaalla kun joutuvat taas töihin. Onneksi kenenkään liene pakko mennä sinne takaisin, vaan voihan sitä jatkaa omalla pakkolomalla.

Aku_81
-
Viestit: 388
Liittynyt: 13.9.2004 22:29

ViestiKirjoittaja Aku_81 » 25.8.2009 9:08

Motivaatio on pääluottamusmiehen mukaan tosi alhaalla kun joutuvat taas töihin. Onneksi kenenkään liene pakko mennä sinne takaisin, vaan voihan sitä jatkaa omalla pakkolomalla.


Kellä on kellä ei, eiköhän suurin osa ole tyytyväinen että pääsee takaisin töihin. Tietty jos työilmapiiri on ollut paska jo lähtiessä lomautukselle niin sellainen ei helposti parane.

Ite oon ollu lomautettuna neljä viikkoa, viides lähti menemään. Hirveetä hinkua ei ole kyllä palata samaan firmaan, työilmapiiri oli melko paska. Jos vaikka jotain muuta löytäis.

BornFromJets
-
Viestit: 141
Liittynyt: 24.7.2007 0:08

ViestiKirjoittaja BornFromJets » 28.8.2009 16:36

Itsekin ajattelin etsiä jotain muuta tässä nyt kun on aikaa. Mutta tämä työn etsiminenhän käy työstä! Joka firmaan räätälöitävä oma hakemus, vaikka pohjalla onkin sellainen perusmalli jo muodostunut.

Sitten vielä nämä firmat, joissa ei edes puhelinvaihde tiedä kuka hoitaa mahdollisia rekrytointeja. Mol.fi:n ilmoituksiin vastaaminen tuntuu myös turhalta, en varmasti ole ainoa hakija vaan yksi satojen joukossa. Niistäkin osa lontooksi, joihin tulee silti vastattua suomeksi. En tiedä sitten meneekö selväksi suomeksi kirjoitetut hakemukset suoraan roskikseen...

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 31.8.2009 20:34

Mistäs nyt tuulee kun lomautettuja kutsutaan taas töihin. Jkorpi varmaan todistaa netistä löytämillään käppyröillä, että maailmanloppu tulee. Onneksi kaikki mitä netistä löytyy on totta.


Kyse ei ole edelleenkää mistään "maailmanlopun" ennusteista vaan asioiden laajamittaisesta uudelleenjärjestäytymisestä.

Niin kuin olen jo aiemminkin sanonut "ne" ei ole mitään "jkorven" käppyröitä vaan erilaisten Suomen valtion instanssien kansalaisilleen keräämään faktadataa. Eli voin kyllä myöntää etten ole ennustaja(vaikka huom!. kaikki nuo aikaisemmin mainitsemani yhtiöt) -->

Tänään --> Toimitusjohtaja: Finnairilta voi kadota jopa 5000 työpaikkaa:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/etusivu/? ... _info=true

Tänään ---> Stora Enso aloittaa lomautusneuvottelut Veitsiluodossa
Pahimmillaa laittaa kolme tehdasta kiinni!
+
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Stora ... 23?ref=rss
Stora enso vähentää 1500 ihmistä Suomesta--->
http://www.google.fi/search?sourceid=na ... 3%a4%c3%a4

Pari viikkoa sitten --> VR vähentää 2400 työpaikkaa 2012 mennessä

..miksi juuri nuo kyseiset hittiä ottaneet yhtiöt kiinnostivat? No koska ne tuovat rahaa suomen talousalueelle (+valtio omisteisia) Finnairia ja varsinkaan VR ei helpolla miellä vientisektorille, mutta tavallaan ne on pienellä osaltaan sitä, koska ulkomainen turismi + liikematkat ulkomailta suomeen kartuttavat kassavirtaa ulkomaisella rahalla. Paperi vaikuttaa paljon koko systeemiin, kun ei paperi liiku alkaa hommat satamissa olemaan vähissä, jne + jatkoa --> yksi vienti sektorin työpaikka vastaa vähintään 5 palvelu sektorin työpaikkaa..

Mutta ei mene Outokummun työntekijöilläkään hyvin. Motivaatio on pääluottamusmiehen mukaan tosi alhaalla kun joutuvat taas töihin. Onneksi kenenkään liene pakko mennä sinne takaisin, vaan voihan sitä jatkaa omalla pakkolomalla.

Tämä saattaa kuulostaa tietty pahalta --->
"Mustat joutsenet alkavat kerääntyä hiljalleen kuolevan Suomen hautuumaalle"

Lisäksi off-topikkina osakkeisiin liittyen --> Tietyt TA(tekniset arviot) ennusteet näyttävät tällä hetkellä siltä, että pörsseissä voisit tulla uusi raju lasku tässä kahden viikon sisällä. OMX helsinki tällä hetkellä 6275 pistettä...

Rynnäkköpäärynä
-
Viestit: 408
Liittynyt: 3.1.2004 22:24

ViestiKirjoittaja Rynnäkköpäärynä » 31.8.2009 21:49

Täällä kun on keskitytty pirujen maalailuun ja maailmanlopun ennustuksiin niin kerrotaan omiin töihin vaikuttavia hyviä uutisia:

Suomen valtio on budjetoinut työnantajalleni rahoitusta uuden mittaus ja tutkimusinfran suunnitteluun ja perustamiseen. Sitäkautta meille työllistyy lisää väkeä.

SK-T4
-
Viestit: 137
Liittynyt: 27.8.2008 19:16

ViestiKirjoittaja SK-T4 » 3.9.2009 3:31

Kai tää menee samaan topicciin...elikkäs oon ollu 4kk+1vko työtön ja senttiäkään ei ole tullu liitolta kun siellä on kuulemma ruuhkaa.

Kenen mielestä nykyinen Suomen kaltainen hyvinvointi valtio voi toimia näin?

Vai pitäiskö mun kattoa nyt peiliin kun en saa lainoja hoidetuksi, niinkun eräs täällä sanoi?
Ei voi muuta sanoa ku haistakoon metalli paskan...taitaa YTK ja PS saada mun suosion tästä lähtien.

lasses
-
Viestit: 608
Liittynyt: 25.8.2003 15:27

ViestiKirjoittaja lasses » 3.9.2009 9:44

Vai että uudelleenjärjestely käynnissä.

Musta tälläiset omaa pahaaoloa levittävät perusteettomat kauhujutut vois kyllä pitää ihan omana "tietonaan". Itse kierrän työkseni yrityksissä ja osalla menee huonosti ja osalla menee kohtuullisesti. Joukossa on myös niitä joilla menee ihan ok.

Pääsääntöisesti kaikki ne jotka reagoivat nopeasti ja lomauttivat heti kun kysyntä hiipui säästivät itsensä kassakriisiltä. Kysyntä maailmalla vaan loppui. Kyse on "normaalista" suhdannevaihtelusta, eikä siinä sen kummempia. Nousukautta odotellaan ja osalla jo näyttää paremmalta. Ja osalla ei.

Kyllähän se tiedettiin jo emuun ja ermiin mennessä, että kun taantuma tulee niin ainoa mikä markkinoilla joustaa on työvoima, koska valuuttakikkailu loppuu. Tähän tarjottiin lääkkeeksi jotain helvetin emupuskureita, joihin sitten "kerättiin" rahaa miljarditolkulla. Näillä piti sitten tukea työllisyyttä kun sen lama tulee. Missä ne puskurit muuten nyt ovat?

Ja mitä tulee suhdannevaihteluihin niin jo 50-luvulla taloustieteissä osoitettiin, että talouden syklit tulevat nopeutumaan ja kärjistymään. Että kun ylös mennään niin mennään vauhdilla ja alas tullaan samalla lailla. Ja nousu- ja laskukaudet seuraavat toisiaan entistä tiheämmin. Toistaiseksi tämä on mennyt juuri kuten on ennustettu.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 3.9.2009 10:13

Kyllähän se tiedettiin jo emuun ja ermiin mennessä, että kun taantuma tulee niin ainoa mikä markkinoilla joustaa on työvoima, koska valuuttakikkailu loppuu.


Ja se on sinällään kyllä hemmetin hieno juttu.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 8.9.2009 23:52

Quote:
Kyllähän se tiedettiin jo emuun ja ermiin mennessä, että kun taantuma tulee niin ainoa mikä markkinoilla joustaa on työvoima, koska valuuttakikkailu loppuu.


Ja se on sinällään kyllä hemmetin hieno juttu.


Islanti on ollut pitkään hyvä huonoin esimerkki. Suomi taitaa vaihtaa paikkaa Islannin kanssa, koska islanti pystyy juurikin "kikkailemaan" omalla valuutallaan lisä-vientiä omalta talousalueeltaan.

Ei koske suomea tai niin meille väitetään-->

"Katainen: Vain muutama päivä totaalikatastrofiin"
Tiistai 08.09.2009 klo 07:15 (päivitetty ti 07:39)
"Euroopan talous kävi valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan kuilun partaalla viime syksynä. Katainen paljastaa Savon Sanomien tällä viikolla ilmestyvässä erikoisnumerossa, että koko eurooppalainen pankkijärjestelmä oli vaarassa romahtaa. Katainen luonnehtii Euroopan olleen vain muutaman päivän päässä totaalikatastrofista. Myös valtiosihteeri Raimo Sailas kehotti tuolloin Suomen johtoa varautumaan pankkijärjestelmän kaatumiseen."
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/ke ... 3&tstart=0


Islannin talous supistui 6,5 prosenttia:
Tiistai 08.09.2009 klo 07:15 (päivitetty ti 07:39)
"Islannin bruttokansantuote putosi toisella vuosineljänneksellä 6,5 prosenttia alemmaksi kuin vuotta aiemmin. Islanti on länsimaista kärsinyt pahiten maailmanlaajuisesta finanssikriisistä ja pankkien"
http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 0919424/12

Ei siis koske Suomea!! mites Suomi sitten? -->

Jopa viime lama kalpenee tämän rinnalla:
Tiistai 08.09.2009 klo 09:08
"Suomen bruttokansantuote supistui alkuvuonna nopeammin kuin 1990-luvun alun laman aikana. Kokonaistuotannon lasku oli Tilastokeskuksen mukaan ennätyksellistä sekä vuotta aiempaan että edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.
Bruttokansantuote pieneni toisella vuosineljänneksellä poikkeuksellisen rajusti eli 9,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Ensimmäisestä vuosineljänneksestä bkt laski ennakkotietojen mukaan 2,6 prosenttia."
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/09/25571

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 9.9.2009 0:13

Hurjia on luvut joo.

Mä edelleen painotan, että tilanne on nyt erilainen kuin silloin ennen. - Ennen ei paljoa investoitu korkean korkotason johdosta, nyt korkotaso puoli-ilmainen..

Kyllä ainakin taas alkanut asuntokauppakin vetämään, uusia rakennushankkeita tulee, ehkä jossain määrin taloyhtiötkin innostuneet tekemään lvis ym. saneerauksia enemmän kuin muutoin.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 9.9.2009 7:38

Mä edelleen painotan, että tilanne on nyt erilainen kuin silloin ennen. - Ennen ei paljoa investoitu korkean korkotason johdosta, nyt korkotaso puoli-ilmainen..


Hyvä linkki -->

Investointi (wikibedia)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Investointi
"Investoinnin tarkoituksena on yleensä tuotannon aloittaminen tai lisääminen. Muitakin tavoitteita voi olla, kuten tuotannon tehostaminen, työnteon helpottaminen, ympäristökuormituksen vähentäminen tai viranomaisen säännöksen noudattaminen. Investointi on yleensä [u]suuri sijoitus, jonka oletetaan maksavan itsensä pitkällä aikavälillä takaisin.[/u]"

Noiden aikaisemmin postaamieni trendisarjojen valossa nyt ei ole aika investoida. Vaan vähentää tuotantantokustannuksia. Kaikki kulutus ja vienti on laskenut oleellisest, mihin juuri nyt investoisit, kun liikevaihot ovat laskeneet kaikilla toimialoilla? Esimerkkejä?

Kyllä ainakin taas alkanut asuntokauppakin vetämään, uusia rakennushankkeita tulee, ehkä jossain määrin taloyhtiötkin innostuneet tekemään lvis ym. saneerauksia enemmän kuin muutoin.


Koska Suuret rakennushankkeet ovat edelleen jäissä, olemassa olevien asuntojen kysyntä on lisääntynyt ja se ei poista asuntojen hintakuplaa. Ihmiset pumppaavat nyt hulluna halvan koron lainarahat asuntoihin.

Saneeraukset ovat veroedun tuoma vääristymä. Markkinatalous korjaa itse itsensä, mutta rahalla ei poisteta ongelmia, vaan siirretään niitä tulevaisuuteen

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 14.9.2009 14:41


käyttäjä
-
Viestit: 141
Liittynyt: 13.4.2008 20:07
Viesti:

ViestiKirjoittaja käyttäjä » 14.9.2009 15:07

Tässä oltu kesäkuun alusta pakkolomilla ja viimeks kun kävin duunissa niin suuripäällikkö ilmotti että ei haluis otta enää mua töihin kun mulla on diagnosoitu rannekavan ahtaumat molemmis ranteis ja en oo saanu leikkautettua niitä kun sormet toimii edes jollain tapaa.
Meinas vaan et mulle tulee saikkua noitten ranteiden takia.
Totta hemmetissä tulee,mistähän toikin vika on tullu...ei kai vaan töistä.?

ART
-
Viestit: 514
Liittynyt: 28.7.2003 13:39

ViestiKirjoittaja ART » 14.9.2009 20:32

...rannekavan ahtaumat molemmis ranteis...Totta hemmetissä tulee,mistähän toikin vika on tullu...ei kai vaan töistä.?


Ei ne rannekanavan ahtaumat töistä tule, mutta tietyt työskentelyasennot tuo kyllä oireet esiin. Itsellä oikeassa kädessä vaikea ahtauma, ja vasemmassa keskivaikea (mittailtiin sähköllä lääkäriasemalla), ja olin ton oikean käden kanssa jo leikkausjonossakin, mutta fysioterapeutti sai puhuttua ympäri ja jättämään leikkauttamatta. Vaikka riski on pieni, on riski silti olemassa että kanava arpeutuu entistä ahtaammaksi. Pääosin normaalitöissä ei kuitenkaan vaivaa tuo vaiva, vaan lähinnä taloremonttia tehdessä ollut oireet päällä. :)

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 7.10.2009 13:00

Touche: Uotila ei vielä ennusta maailmanloppua...

Kukaan ei ole täällä ennustanut maailman loppua... Osalla ihmisistä tulee
menemään ainoastaan taloudellisesti huonommin, kuin toisilla... Toinen juttu on, että elä ihmeessä luota mitä pankkien pääekonomistit tai kiinteistövälittäjät sanovat. Opettele hakemaan tietosi itse. Esimerkiki iso osa suomalaisista pitää Nallea kaiken järjen kertojana, mutta tosiasia on, että Nalle pelaa viimekädessä pankkiensa piikkiin (tiedätkö missä kaikissa tärkeissä "säätiöissä" ja lautakunnissa kaveri puuhaa ja miksi?..ei se mitään, en minäkään)

Katsoin hetki sitten oman alueen tarjonnan oikotieltä ja huomasin, että entisen yli 4 sivun sijaan oli enää vajaa sivullinen asuntotarjontaa.

Ihmiset eivät selvästikään halua myydä asuntojaan alehinnoin. Pahempi tilanne(vähän voimakkaampi vastaava) on Espanjassa, jossa on täysi patti-tilanne asuntojen myynnin suhteen. Asunto myydään ainoastaan siinä tilanteessa, kun asunnosta on pakko luopua.

Eli tämä hintojen nousupiikki Suomessa johtuu siitä, että kysyntä on ensin romahtanut ja sen jälkeen tarjonta on romahtanut yli kysynnän korjausliikkeen --> joka ei tarkoita sitä, että asuntojen hinnat olisivat oikeasti kestävässä nousussa, vaan sitä että asunnosta ei saa sitä mitä siitä odotetaan, vaihdettaessa uudempaan/parempaan. Markkinat korjaavat taspainonsa (equilibrium) huolimatta siitä vaikka Qs(supply) tarjonta haluaisi väkisin pitää epätasapainon (disequilibria) Qd (demand) --> kysyntäkään ei ole elastista.

Niin kauan, kun vienti ja teollisuuden trendisarjat laskee, talous ei ole lähtenyt elpymään. Nykyinen trendi 30% siivu kaikesta pois, merkitse jatkossa taloudellista katastrofia tuhansille Suomen talousalueella. -->

http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 0919992/12

Suomen kansantalouden tuotanto väheni -11.1%.

http://www.stat.fi/til/ktkk/2009/07/ktk ... e_001.html

<----Veikkauksia miten tämä pikkujuttu(yllä) uutisoidaan suhteessa asuntojen hintojen kuplauhkaan??(alla) -->

katso linkit ja viisastu

http://www.stat.fi/til/ktkk/2009/07/ktk ... e_001.html
http://www.stat.fi/til/ntp/2009/02/ntp_ ... 01_fi.html
http://3.bp.blogspot.com/_Gn6jjrHRac8/S ... alkhin.gif
http://www.kvkl.fi/kiinteistonvalitysal ... ietoa.html

....oma veikkaus "Asunnot viedään käsistä!", "Islanti rypee pohjilla taloutensa kanssa"

Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

Toheltaja
-
Viestit: 2597
Liittynyt: 18.7.2003 21:51

ViestiKirjoittaja Toheltaja » 7.10.2009 14:10

vaikka itekin tässä lomautuksella ollu piiiiitkään niin en silti jaksa lukea noin pitkiä kirjoituksia kun yllä on :D

Aku_81
-
Viestit: 388
Liittynyt: 13.9.2004 22:29

ViestiKirjoittaja Aku_81 » 7.10.2009 17:24

Loppuupa lomautus omalla kohdalla kurssille menoon, ens kuun alussa lähteä bussikuljettajan kurssille. Ens keväänä pääsis sitten töihin tai ainakin niin luvattiin. Menee se talvi näinkin.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 7.10.2009 23:46

Asunnot ainakin viedään käsistä, hinnat ei käytännössä ole tippuneet latiakaan, monin paikoin jopa nousseet..

Vieläkö jkorpi haaveilee -50% rommauksesta?

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 8.10.2009 8:46

jiisimula:Asunnot ainakin viedään käsistä, hinnat ei käytännössä ole tippuneet latiakaan, monin paikoin jopa nousseet..


Tämänhetkinen on asuntojen tarjonnan romahtamisesta johtuva vääristymä, jos katsoit edellisen postauksen linkit läpi huomaat, että uusien asuntojen aloitus on romahtanut korkojen mukana siksi kysyntä on jäljellejäävälle osuudelle noussut.

Kupla puhkeaa kun korot kohta nousevat ja kun realitalous menee syvemmälle taantumaan

jiisimula:Vieläkö jkorpi haaveilee -50% rommauksesta?


Todennäköisesti näin käy muttei vielä 2012 alussa, valtion mielipuolinen velkaelvytys siirtää tuotakin hieman eteenpäin. Ehkä vuodella. Lainalle ei loputtomiin voi ottaa lainaa ja siksi tulevasta tulee odotettuakin pahempi. Valtionlainat maksetaan viimekädessä me - kansalaiset

Irtisanomiset lisääntyvät merkittävästi ensivuoden alusta alkaen
Trendisarjat ja vienti ovat vielä laskussa. Vuosien 2008-2009 ainana irtisanottujen ja vielä työtä ilman olevien ansiosidonnainen alkaa loppumaan 2010 alkupuoliskolla, edellä mainittu pahimmassa tapauksessa voi horjuttaa pankkeja velkaisten ongelmien lisääntymisenä

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 8.10.2009 8:56

Suomen kansantalouden tuotanto väheni -11.1%.

http://www.stat.fi/til/ktkk/2009/07/ktk ... e_001.html

<----Veikkauksia miten tämä pikkujuttu(yllä) uutisoidaan suhteessa asuntojen hintojen kuplauhkaan??(alla) -->


Odotetaan nyt alkuun oikeat luvut ja mietitään sitten uutisointia.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/tilastokeskus_ei_vielakaan_saa_oikeita_lukuja_julki_1062383.html

Ylipäätään tätä samantyyppistä keskustelua on käyty Kauppalehden kekustelupalstalla jo vuosia ja sielläkin kaava on sama, muutama tuomiopäivän messias kertoo omaa näkemystään ja "tyhmät sopulit" väittävät vastaan. Kansantaloustieteen proffa heitti aikoinaan luennolla hvän pointin "jos ennustat laskua kokoajan sinulla 50% todennäköisyys olla oikeassa...".

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 8.10.2009 9:09

Ylipäätään tätä samantyyppistä keskustelua on käyty Kauppalehden kekustelupalstalla jo vuosia ja sielläkin kaava on sama, muutama tuomiopäivän messias kertoo omaa näkemystään ja "tyhmät sopulit" väittävät vastaan. Kansantaloustieteen proffa heitti aikoinaan luennolla hvän pointin "jos ennustat laskua kokoajan sinulla 50% todennäköisyys olla oikeassa..."


Näin on. - Joskus huvitti, kun joku keksi tiedustella rommareiden omaa asumismuotoa ja tasoa. - Tuon perusteella rommarit asuu jossain neukkukuutiossa lähiössä tai vaihtoehtoisesti vuokralla rivarissa jossain Latokasken pellolla.. Ja ilmeisestikin haaveillaan -50% rommauksesta että saadaan älväri irti jostain kehyskunnasta?

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 8.10.2009 9:24

Näin on. - Joskus huvitti, kun joku keksi tiedustella rommareiden omaa asumismuotoa ja tasoa. - Tuon perusteella rommarit asuu jossain neukkukuutiossa lähiössä tai vaihtoehtoisesti vuokralla rivarissa jossain Latokasken pellolla.. Ja ilmeisestikin haaveillaan -50% rommauksesta että saadaan älväri irti jostain kehyskunnasta?


Pojat pojat, ei ne asiat vaihtamalla parane

....ainakin, jos on ollut aiemminkin selvillä siitä mikä kannattaa ja mikä ei

Tämä on lopulta se mikä asuntojen hinnat korjaa -->

BKT tippunut noin 10 % vuoden takaisesta, joka on jumalattoman iso luku.
Pahimpana lamavuonna 1991 se tippui vain reilut 6 %---> työttömyys tulee räjähtämään käsiin
+
((1+i)^n*i)/((1+i)^n-1)*NA

"Kansainvälinen rahoituskriisi pakottaa Mörttisen mukaan pankkeja hinnoittelemaan uudelleen riskejä globaalin talouden tasolla. Rahan hintaa nostaa hänen mukaansa myös finanssialan kehittyvä sääntely.Pääomasta tulee niukempaa, ja sitä kautta hintataso nousee, Mörttinen maalailee. "
Torstai 08.10.2009 klo 09:26 Kauppalehti:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/10/26601
Viimeksi muokannut jkorpi, 8.10.2009 10:29. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 8.10.2009 10:15

"Kansainvälinen rahoituskriisi pakottaa Mörttisen mukaan pankkeja hinnoittelemaan uudelleen riskejä globaalin talouden tasolla. Rahan hintaa nostaa hänen mukaansa myös finanssialan kehittyvä sääntely.Pääomasta tulee niukempaa, ja sitä kautta hintataso nousee, Mörttinen maalailee. "
Torstai 08.10.2009 klo 09:26 Kauppalehti:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/10/26601


Toinen juttu on, että elä ihmeessä luota mitä pankkien pääekonomistit tai kiinteistövälittäjät sanovat


Mut hei, eihän tohon voi uskoa kun se on pankin palveluksessa oleva ekonomisti jonka tärkein tarkoitus lobata oman työnantajan marginaalien nostoa...

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 8.10.2009 10:24

Mut hei, eihän tohon voi uskoa kun se on pankin palveluksessa oleva ekonomisti jonka tärkein tarkoitus lobata oman työnantajan marginaalien nostoa...


Opitpa nopeasti! :), --> Todellisuudessa vastaan tuleva tilanne on paljo, paljon pahempi

Lisäksi Suomen ottama järjetön velka -->

"Velka on muuten tulevien verotulojen syömistä ennakkoon,
Siemenperunat ostetaan velaksi ja syödään ennen maahanlaittoa."

(Lainattu näkkäläjärvi:kauppalehden keskustelupalsta)

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 8.10.2009 12:34

[url]"Velka on muuten tulevien verotulojen syömistä ennakkoon,
Siemenperunat ostetaan velaksi ja syödään ennen maahanlaittoa." [/url]

Kuten on myös asuntolaina, törsätään ne tulevaisuuden epävarmat tulot etupainossa kämppään josta ei luultavasti päästä edes eroon ilman että pakkomyynnin koittaessa velan määrä ylittää reippaasti myyntihinnan. Täytynee näin asuntovelkaisena alkaa yöt murehtimaan tulevaisuutta nukkumisen sijasta. :)

Ainahan velka on tulojen syömistä ennakkoon, oli kyseessä sitten valtion velka tai yksityishenkilön velka.

Ilmeisesti aika monen keskustelupalstan taloustieteilijän mukaan finanssikriisi on hoidettu Suomessa persiilleen, mutta jostain kumman syystä nämä samaiset henkilöt eivät ole kovinkaan hviä vaihtoehtoja tuoneet esille siitä miten kriisi tulisi hoitaa.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 8.10.2009 20:56

Vähän huumorimielessä

Asuntojen kuplateoriakäyrä: http://www.irvinehousingblog.com/wp-con ... manias.jpg

Asuntojen hintaindeksi: http://www.stat.fi/til/ashi/2009/02/ash ... 01_fi.html

Nehän ovat kuin kaksi mustikkaa.


Touche:Ilmeisesti aika monen keskustelupalstan taloustieteilijän mukaan finanssikriisi on hoidettu Suomessa persiilleen, mutta jostain kumman syystä nämä samaiset henkilöt eivät ole kovinkaan hviä vaihtoehtoja tuoneet esille siitä miten kriisi tulisi hoitaa.


Tasapainottamalla talous, kulut menoja vastaaviksi, oma valuutta.... devalvointia jne...

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 8.10.2009 22:27

Tasapainottamalla talous, kulut menoja vastaaviksi, oma valuutta.... devalvointia jne...


Eiks tästä oo jo esimerkki ysikytluvun alusta?

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 9.10.2009 8:27

Devalvoimalla saadaan vienti kieltämättä vetämään, mutta mikäli meillä olisi ollut oma valuutta saattaisi Suomen tilanne olla tällä hetkellä lähellä Islantia tai Latviaa joissa valuutta on devavoitunut ja monilla asuntolaina otettu vieraan valuutan määräisenä mikä johtaisi ei toivottuihin seurauksiin yksityistalouden kannalta. Tai sitten meillä olisi vastaav tilanne kun Ruotsissa.

jkorven paljon peräänkuuluttama Suomen investointikysynyntä vienti saattaa hyvinkin lähteä elpymään koska yhden tärkeän vientimaamme Saksan tehsadteollisuuden tilausten kysyntä on ollut hitaassa kasvussa puoli vuotta yhteen menoon, ehkä tämä antaa Suomelle vetoapua viennin piristymisen muodossa.

Toinen juttu on tämä kiinteistävälitys, jonka liikevaihto on linkkien mukaan pinenetynyt merkittävästi alkuvuonna, taasen ehdottaisin odottamaan kun Q3 luvut tältä alalta tulevat julkisuuteen niin tarkastetaan tilannetta sitten, ainakin oma suppea otos kertoo liikevaihdon kasvaneen muutamilla alan toimijoille, tiedä sitten onko tässä kyse pysyvästä kasvu-urasta vai kiinteistömarkkinoilla tapahtuvasta "dead cat bounce" ilmiöstä joka on joskus nähty osakemarkkinoilla. Aika näyttää..

SR2001
-
Viestit: 742
Liittynyt: 12.6.2006 9:54

Tulevaisuudesta

ViestiKirjoittaja SR2001 » 9.10.2009 8:44

Suurimmat ongelmat tulevat olemaan työpaikkojen lopullinen katoaminen suomesta, muualla talouskasvu alkaa mutta täälä emme pääse nauttimaan samasta lähellekään samassa mittapuussa.

Tällä hetkellä kun puhutaan lamasta on mielestäni huvittavaa että päättäjät syyttävät globaalia taantumista tästä joka tietenkin pitää paikkansa, sitä on vaan täysin turha enää tässä vaiheessa miettiä, pitäisi miettiä mitä tapahtuu kun maailmantalous alkaa elpyä, olemmeko siinä mukana ja millä tavalla?
Nykyisellä tyylillä tulemme olemaan todella suuressa kusessa.

Tässä mielestäni hyvä näkemys tilanteeseen:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1738159

En halua olla yltiönegatiivinen asenteeltani mutta pakkohan näitä päättäjiä on jonkun herätellä, mihinkään muuhun kun ei näytä olevan rahaa kun pakolaiskeskusten rakentamiseen...

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 9.10.2009 21:06

Juu, hyviä pointteja molemmissa SR2001 ja Touche


Aloitetaan näistä
www.tulli.fi - tänään - 9.10.2009:
Elokuun vienti yoy -38 %

Elokuun 2009 kumulatiivinen -36%
http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/ulkom ... tml?bc=370
Vientilama syvenee

Islannin vienti väheni 8,6 prosenttia. Islannillahan on talouden vahvassa kunnossa. Suomessa vienti on laskenut yli 38%, eikä nousua ole näkyvissä.

lisäksi -->

Jan Hurrin juttu taloussanomissa (kirjoittaa mielestäni totuuden mukaisimpia juttuja mitä talousjulkaisuista suomessa löytyy)
"Suomalaisia uhkaa 1,4 miljardin euron korkoriski"
http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/1 ... 921386/139

Eli matalat korot houkuttelevat velkaloukkuun ja
1,4 miljardin euron suuruiseksi paisunut korkoriski on nyt jopa isompi kuin 1980-luvun lopun kuplavuosina

-->

Silti pahaltahan tilanne on näyttänyt paljon ennen näitä uutisia, ilman vahvaa näkemyksen ottamistakin.

Ja noi uudet lisälainat eivät hirveästi enää vaikuta pakkomyynteihin mitä on edessä
Yli 95% lainaajista ovat pumpanneet lainansa jo paljon ennen noita halpoja korkoja.

Lainojen ei tarvitse olla edes tapissa ajaessaan velallisen pakkomyynnin eteen. Riittää pieni summa
jota ei yksinkertaisesti pysty lyhentämään, jos ei ole tuloja --> pankki / velkojat realisoivat tietenkin omansa
heti, kun siihen on aihe.

Eli tuleva tilanne on ollut väistämätöntä jo pitkän aikaa…Eli niin pitkään, kun vienti ja trendisarjat sakkaa näin voimakkaasti 100%:sella varmuudella ---> Massatyöttömyys --> Pakkomyynnit--> Pankkienongelmat--> Asuntojen hintojen romahdus (yli 50%) --> Kasvaneet ruokajonot --> Paljon ongelmia vuokrien maksuissa --> Rikollisuuden kasvu --> levottomuudet --> jne...

Osakkeissa ei näköjään muuten tullut sitä analyysien ennustamaa suurempaa kuoppaa noin 1kk sitten. Ilmeisesti, jotkut tahot USA ja muualla elvyttävät/pumppaavat markkinoille rahaa ja oikein kunnolla. Tuohan näkyisi inflaationkasvuna ja korkoina vasta viiveellä... Lisäksi Sorokset ennustavat uutta osakkaiden romahduksen mahdollisuutta. Romahdus saattaisi käynnistää pankkien ongelmat kukkaan, ennen aikojaan.

Asuntojen hinnat laskevat Suomessa hetken päästä ja oikein ennennäkemättömällä rytinällä...
Viime lamassa BKT -6% merkitsi yli 50% laskua asuntojen hinnoissa
Tässä lamassa BKT -10% merkitsee vähintään 50% laskua asuntojen hinnoissa. Se ero
Meillä on viimelamaan, että ihmisten maksukyky lähtee tällä kertaa irtisanomisïsta --> pankkien ongelmien kasvaessa ja korkojen siinä samalla noustessa

((1+i)^n*i)/((1+i)^n-1)*NA (kaava jolla Annuiteetti lainat lasketaan, arvo "i" (korko) tulee kasvamaan vastapalloon kasvan työttömyyden ja maksukyvyttömyyden kanssa, negatiivien Jackpot olisi, jos osakemarkkinat kokisivat tässä samalla uuden romahduksen. Nythän pankit ovat ostaneet pajon oblikaatioita elvytysrahalla ja myyneet niitä eteenpäin

"Kansainvälinen rahoituskriisi pakottaa Mörttisen mukaan pankkeja hinnoittelemaan uudelleen riskejä globaalin talouden tasolla. Rahan hintaa nostaa hänen mukaansa myös finanssialan kehittyvä sääntely.Pääomasta tulee niukempaa, ja sitä kautta hintataso nousee, Mörttinen maalailee. "
Torstai 08.10.2009 klo 09:26 Kauppalehti:
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/10/26601

<-- joo-o, ei mitenkään yllättävää

Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 9.10.2009 23:48

Eli tuleva tilanne on ollut väistämätöntä jo pitkän aikaa…Eli niin pitkään, kun vienti ja trendisarjat sakkaa näin voimakkaasti 100%:sella varmuudella ---> Massatyöttömyys --> Pakkomyynnit--> Pankkienongelmat--> Asuntojen hintojen romahdus (yli 50%) --> Kasvaneet ruokajonot --> Paljon ongelmia vuokrien maksuissa --> Rikollisuuden kasvu --> levottomuudet --> jne...


Niin, maailmanloppu tulee.

Hyviä pointteja, silti jotenkin hieman turhan negatiivista asennetta sinulla. Pidän silti aika epärealistisena skenaariona ajatuksiasia, kaikki kun ei mene ceteris paribus.

Se juurikin on nykypäivän ongelma, kun moni elää kädestä suuhun, ilman minkäänlaista puskuria. Pienenkin ongelman tullessa kaikki menee reisille..

Veikkaan että moni Latokasken inssi myy pellolle rakennetun Älvärinsä halvalla, kun korkotaso kohoaa normaaliksi jos taskussa on työttömyyskorvaushakemus samaan aikaan..

Nykytilanteessahan juju on se, ettei kenenkää tarvitse myydä pakolla, korot on niin alhaalle että 500k lainan koroista selviää melkein kuka tahansa.. korot vaikka 7%, tilanne olisi oikeesti aika katastrofaalinen.

Toivottavasti täällä jokainen on laskenut maksukykyynsä sen koron maksimissaan vaikka 10% huitteille? eiks je!?

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 10.10.2009 18:07

Toi korkoriskijuttu oli huvittava, kuitenkin varmaan lähes 99% asuntolainakannan lainoista on nykyistä korkeammilla koroilla.

Muutenkin asuntolainoista uutisointi on mielestäni rasittavaa, korkojen ollessa alhaalla lehdissö varoitellaan koronnousuista, korkojen ollessa korkealla varoitellaan edelleen korkojen noususta, ja jos ei mitään muuta uutisoitavaa löydetä niin väännetään väkisin uutinen siitä että vaikka korot ovat alhaalla niin kohta on velalliset lirissä koska alijäämähyvitys on pienempi korkomenojen ollessa pienemmät ja joulukuussa 2010 on piru merrassa kun kaikki saavat isot jälkiverot maksettavikseen...

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 11.10.2009 14:30

Eli tuleva tilanne on ollut väistämätöntä jo pitkän aikaa…Eli niin pitkään, kun vienti ja trendisarjat sakkaa näin voimakkaasti 100%:sella varmuudella ---> Massatyöttömyys --> Pakkomyynnit--> Pankkienongelmat--> Asuntojen hintojen romahdus (yli 50%) --> Kasvaneet ruokajonot --> Paljon ongelmia vuokrien maksuissa --> Rikollisuuden kasvu --> levottomuudet --> jne...


Eli Cet Par tässä ollaan hallitsemattomasti luisumassa kohti anarkiaa. Jotenkin kuulostaa koko yhtälö heikon toimintaelokuvan alkuasetelmalta, mutta toki näin voi käydä jos kaikki menee juuri kuten ennustat eikä mistään tule talouskasvua tukevia signaaleja. No viimeinen lähtijä sammuttaa sitten valot kun poistuu rajan yli Ruotsiin...

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 13.10.2009 22:23

Touche, jiisimula ja sr2001

Todennäköisyys on teidän puolella, kolme optimistista lähdettä vastaan yksi pessimistinen. Toisekseen, anarkiaa eikä maailmanloppua ole edelleenkään ennustettu. Massatyöttömyys Suomessa alkaa 300t/ihmisestä, ollaan kohta puolessa välissä. Muutenkin pahimmillaankin ainoastaan 20% ihmisistä menee todella huonosti (taloudellisesti) 60% pärjää jotenkuten ja loput 20% pärjää todella hyvin --> ostolaidalla

Mitään maailanloppua tai anarkiaa ei tule. Viime sodan jälkeenkään ei tullut, vaikka Suomessa kaikki teollisuus oli fyysisestikin rikottu/pommitettu + paljon luonnottomasti kuolleita sekä muita kaikista pahimpia kauheuksia. Talous ei tule käymään nyt pahimmillaankaan, lähelläkään silloista tasoa.

Hävisin eilen vedossa, jossa vakuutin puolitoista vuotta sitten, että "oikeasti" Suomalaisia pankkeja (nordea, Sampo, OP,..) kaatuu eiliseen mennessä. Voitin alussa ensimmäisen osuuden, kun klitnir ja kaupning pankki kaatuivat islannin syliin.

Edelleen pankit ovat huteralla pohjalla niin Suomessa, kuin euroopassa yleensäkin--> koko järjestelmä. Ei minkään tasoista optimismia osakkeiden, talouden, asuntojen tai pankkien suhteen. Eli, jos joku kysyisi minulta kannattaisiko sijoittaa tällä hetkellä asuntoihin tai osakkeisiin, niin vastaisin että "ei helve****ä!"

Euroopan suurin vakuutusyhtiö Allianz odottaa osakemarkkinoille kurssilaskua, koska talouden elpyminen on jäänyt jälkeen osakemarkkinoista. Esimerkiksi Yhdysvaltain laaja S&P 500 -indeksi on vahvistunut 59 prosenttia viimeisen seitsemän kuukauden aikana.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 9/10/26784

on paljon paljon pessimistisempiäkin ennusteita ->

Doctor -Marc Faber "Everything collapses in 5 - 10 years in USA" -englanninkielinen video
http://www.youtube.com/watch?v=jciXGBb7 ... re=related


....ja mikä kauheinta "Suomi uhkaa menettää ulkomaalaisia koulutettuja maahanmuuttajia" ...juuri nyt MTV3 uutiset. --> niidenhän piti pelastaa meidän pyramidihuijaus nimeltään "eläke-" järjestelmä

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 14.10.2009 9:09

jkorpi 12.6.2009
Omat ennustukseni... 12.06.2009:

1. Asuntojen hinnat tippuvat tästä hetkestä reilusti yli 50% Suomessa ennen 1.12.2011.
2. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin tai raakaöljyn hinta nousee 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aikana.
3. Työttömyys yli miljoona suomalaista 2011 puolelle siirryttäessä pankkeja kaatuu ja niitä yritetään elvyttää.
4. Ruokamellakoita ja Anarkiaa Suomessa ennen 01.06.2012
5. Logististenketjujen totaalipysähdys koettu Suomessa ennen 2013
6. Vuonna 2014 Laman pohja, asioiden laajamittainen uudelleen järjestäytyminen.
7. Hitaampi nousukausi joka kestää vuodesta 2014 --> vähintään kahdeksan vuotta päästäksemme takaisin 2007 tasolle


jkorpi 13.10.2009

Mitään maailanloppua tai anarkiaa ei tule.


Sori, menee jo asiattomuuksiin mutta oli pakko.. Eli reilussa kolmessa kuukaudessa näkymät ovat ilmeisesti valaistuneet sen verran että ainakaan anarkiaa ei ole tiedossa. Tämä on hyvä uutinen kaltaiselleni "tyhmälle sopulille" joka ei jaksa ihan kaikkein synkimpiin ennsuteisiin uskoa.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 14.10.2009 9:25

Eihän sitäkään koskaan tiedä..

Mutta silti uskallan pitää ko. tilannetta varsin kaukaisena skenaariona.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 14.10.2009 13:05

touche:

maalmanloppua ei tule

tai

maailmanloppu ja anarkiaa

mutta

anarkiaa tulee nykymenolla

Irtisanottujen lukumäärä on viitteellinen, koska heitä myös työllistyy koko ajan, joten työttömyyden kasvun vaikutusta tuosta ei työttömyystilastosta voi johtaa suoraan. Ainakaan vertaamatta muita arvoja, nyt näkyvistä työttömyysluvuista. Osa työttömistä menee opiskelemaan(työvoimapoliittisen keinoin tai muuten), olematta näin työtön. Nyt näyttää siltä, että kesän 2009 aikana elvytys on alkanut purra -->
http://www.stat.fi/til/tyti/2009/08/tyt ... 01_fi.html

eikä kaikki irtisanotutut eivät joudu työttömiksi -->
UPM:n entisellä tehdasalueella Kajaanissa paperikoneet pysähtyivät joulukuussa 2008
"Renforsin Rannaksi nimetyllä tehdasalueella toimii 17 yritystä, vuoden loppuun alueelle on työllistynyt noin 200 ihmistä, tavoitteena on 400 työpaikkaa lähivuosina. Ja tämä on tehty talouden taantuman aikana. "
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset ... 9/09/26250

Niin se sykli menee, että työttömyyden jälkeen osa perustaa tiukkaan sekmentoidun pienen yrityksen nuo yritykset hyvin usein yli 99% perustaa palvelunsa paikallisien palveluiden tarjoamiseen, eli ei vientiin --> Tulojen hankinta perustuu --> "paitojen pesuun("pestään toistemme paitoja, minä maksan sinulle ja sinä minulle")", kilpaillen tiukasti aikaisemmin alalla olevia yrityksiä vastaan, mikä edelleen johtaa --> Vanhojen alalla toimijoiden toimintojen tehostamiseen --> Siksi edelleen lisääntyviin työttömiin.. Esimerkiksi vanhustenhoito/hoivapalvelut -->
Ulkopuolistetaan, Rakennusfirmat palkkaavat toiminimellä työskenteleviä rakentajia, ennemmin, kuin palkkaavat omia työntekijöitä... jne.
Eli tapahtumaketjussa on dominopalikat valmiiksi rivissä

Väite, että nuo pienet yritykset pääasiassa keksivät kysyntää uusille tuotteille ja palveluille tai viennille on harhaanjohtavaa. Eikä se näin olekkaan, koska esim. Se viimeisin muutaman päivän vanha vientitilasto oli -38% laskussa viime vuoteen.
Lisä-kysyntää tai kestävää kysyntää ei jatkossa tule, jos rahan virtaaminen Suomen talous-alueelle hyytyy niin voimakkaasti, kuin se on nyt on hyytynyt.
Kupla odottaa puhkeamistaan, positiivisuus loppuu --> realismiin

Viennin osuus suomen BKT:stä oli 44% viime vuonna

Konkurssit ovat myös vahvassa kasvussa
http://www.stat.fi/til/konk/2009/08/kon ... 01_fi.html

Tuo voi uusien palveluyrityksien syntyminen tehostaa rakenteita joksikin aikaa, mutta perusrakenteita ja työpaikkoja se ei pitkällä tähtäimellä pelasta. Räjähdysmäinen työttömyyden kasvu odottaa realisoitumistaan tulevaisuudessa, mistä valtion lainaamat Miljarditkin ovat ostettu, ehkä jopa aikaisemmin

Nykyisellä valtionelvytyksellä on vähän samankaltainen vaikutus, kuin pankkien elvytyksellä/riskiluotoilla oli talouteen --> pidetään vääristyneet rakenteet ennallaan, korjaamatta niitä --> markkinat kuitenkin korjaavat rakenteet lopulta

Antero
-
Viestit: 1279
Liittynyt: 19.8.2003 10:51

ViestiKirjoittaja Antero » 14.10.2009 14:09

Empä usko että tässä mitään anarkiaa saadaan aikaiseksi.
Pörssit saattavat vielä sukeltaa ja sinne turvanneet kokevat kovia aikoja. Uskon, että palataan takaisin vanhaan systeemiin jossa pääoma pelaa omaa peliään ja työläiset tekee omaa työtään, myönnetään että oikotietä onneen ei ole (paitsi Lotto, sillä elämä voi muuttua ;)

Minusta koko homma on lähtenyt vituilleen siinä vaiheessa kun joku tollo on mennyt kaupittelemaan jotain osakekirjaa tavan laudankantajalle. Menty lupaamaan parempaa huomenta ihan vaan saadakseen itselle nopeasti pätäkkää, sen hepun kun tapais niin vois rauhallisempikin kaveri pistää sitä nokkiin.

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 14.10.2009 15:14

touche:

maalmanloppua ei tule

tai

maailmanloppu ja anarkiaa

mutta

anarkiaa tulee nykymenolla


Älä ole niin tosikko, maailmanlopun ennustajista puhuminen on toki kuvainnollista, mutta anarkiaa minusta aika selkeästi ennustit vielä kesäkuussa, mutta nyt lokakuulla anarkia on peruutettu, lähinnä pointtina oli että onko talous mielestäsi mennyt sen verran parempaan suuntaan että anarkian mahdollisuus on nyt suljettu pois?

Viennin elpyminen jää nähtäväksi, katsotaan nyt saako investointivetoinen vientimme yhtään tuulta allensa Saksan tehdasteollisuuden tilausten kysynnän kasvausta, aika näyttää.

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 14.10.2009 15:26

Maailma muuttuu. Joku teollisuus loppuu jossain maassa, tilalle tulee jotain uutta.

Asuntojen hintataso on minunkin mielestä hiukan kiehahtanut, mutta eiköhän sielläkin vähän tule muutosta, kun 60-70 luvun rakennuskanta kokee sukupolvenvaihdoksen, ja ne vanhat jäärät kupsahtaa, ja joku huomaakin että putket ym. kaipaa vähän remppaakin joskus.

Mitään elämää suurempaa romahdusta tuskin tulee, suomessa kuitenkin omistusasumista ihannoidaan ja kauppa käy. - Ja sehän nyt vaan on tyhmää, maksaa läskille vuokraisännälle vuokraa..

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 14.10.2009 23:10

Tässä erittäin hyvä lyhyt katsaus USA:n todellisesta tilanteesta ja viimeisimmistä käänteistä (englanniksi)
http://www.youtube.com/profile?user=vis ... 4earSObe2E

..mikä parasta uusi kooste tulee päivittäin

Antero
-
Viestit: 1279
Liittynyt: 19.8.2003 10:51

ViestiKirjoittaja Antero » 14.10.2009 23:16

^ Ketä kiinnostaa? Ihan oikeesti?

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 14.10.2009 23:33

Antero

Luulisi kiinnostavan, kuten jo aikaisemminkin on todettu -->

"Ei koske Suomea tämä yhdysvaltain sisäinen ongelma"

Tässä esimerkki, kuinka homma toimii

Lainarahan avulla kaikki pääsevät veloistaan. -->

Lainan rahoitus

Rikas turisti saapui keskellä talouslamaa pikkukylän paikalliseen hotelliin.
Hän asettaa 100 euroa vastaanoton tiskille ja lähtee katsomaan huoneita.
Hotellijohtaja lähtee saman tien 100-lappusen kanssa--> lihakauppiaalle
maksamaan velkaansa.

Lihakauppias menee karjankasvattajalle ja maksaa samalla setelillä velkansa
tälle.

Karjankasvattaja menee paikalliselle huoltamolle ja maksaa velkansa sinne.

Huoltamoyrittäjä menee kylän huoran luo ja maksaa tälle 100 euron velkansa.

Huora menee hotelliin ja maksaa velkansa sinne 100-lappusella.

Hotellijohtaja laittaa setelin takaisin tiskille.

Turisti palaa takaisin vastaanottoon. Hän ei pitänyt huoneista ja ottaa
100-lappusen takaisin. Kukaan ei siis ansainnut mitään, mutta koko kylästä tuli velaton ja kaikki katsovat myönteisesti tulevaisuuteen.

lasses
-
Viestit: 608
Liittynyt: 25.8.2003 15:27

ViestiKirjoittaja lasses » 15.10.2009 15:00

No joko täällä alkaa maailmanloppu häämöttämään?

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 16.10.2009 9:21

Tarttui toiselta keskustelupalstalta tällainen heitto kouraan:

"Jos joku asunnon omistaja uskoo tosissaan, että asuntojen hinnat puoliutuvat Suomessa seuraavan kolmen vuoden aikana, olen valmis ostamaan häneltä asunnon -30 % tämän päivän markkinahinnasta ja antamaan vaikka koko summan heti käteen. Myyjä saa pitää asunnon hallussaan seuraavat kolme vuotta ja hän pelastaa asuntonsa arvosta 20 %. Hyvä diili rommarille, ei mene tuhkat pesästä. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua."

Kuinkahan moni tarttuu täkyyn? Diilihän olisi houkutteleva, asuminen todella edullista seuraavat kolme vuotta koska lainan saisi kuitattua kokonaan/lähes kokonaan pois ja saisi vielä mielenrauhan siitä, että ei mnetä kuin 30% asuntonsa arvosta..

lasses:

Maailmaloppua ei tule ja anarkiakin näyttäisi olevan peruttu, ruokamellakoihin ei ole vielä otettu kantaa...

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 16.10.2009 10:02

Voi 30% jossain asunnoissa ollakin mahdollinen. - Jos 2-3v sisään napsahtaa putkisto/viemäri & julkisivusaneeraus yms. On paikkoja, joissa nämä rempat ei heikommassa taloustilanteessa nosta suuremmin asunnon arvoa. (edes sitä karkeata 50% remppojen osuudesta).

Mä olen pitkään ollut sen kannalla, että se hypetetty hintojen lasku realisoituu tällätapaa. suomessa kuitenkin on aika paljon 60-70 luvun rakennuskantaa, näistä varsin suuri osa vaatii aika isoja remontteja lähivuosina.. Toinen kytevä pommi on 50-60v vuokrasopimukset maapohjalle. Uusien vuokrasopimusten myötä vuokra voi räjähtää ihan täydellisesti, sitten kun se vastiketaso on vähintään 4-5e/m2 ja edelleen asutaan siinä 60-luvun kuutiossa, voi olla vaikeata löytää asukkaita jotka haluaa maksaa asunnostaan ns. täyden hinnan. Tämä koskee jo okt asujiakin. - 700e/vuosi kuulostaa ihan normaalilta asumiskululta jossain vanhassa rintamamiestalossa, siis tonttivuokran osalta. - Hups, vuokra voi pompata 2800e summaan.. Hupskeikkaa, 233e/kk lisää maksettavaa. - Saattaa olla myös, että vanhassa talossa on muutakin rahareikää.

Nää nyt vaan taas meitin ajatuksia. Kannattaa muistaa kaikkien sekin, että mitään yleispätevää lasku % ei voine kukaan kertoa.

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 16.10.2009 10:30

touche: Maailmaloppua ei tule ja anarkiakin näyttäisi olevan peruttu,

lasses: No joko täällä alkaa maailmanloppu häämöttämään?


Sehän riippuu kuinka vakavasti asiat otat ja kuinka hyvin olet varautunut.

Homma toimii näin;

BastardoGrande -->
"Prrrrr.....(maksukyvyttömän velallisen puhelin soi)
-Liimatainen
-No iltapäivää, tässä on konttorinjohtaja Paskasäkki, olisiko sinulla aikaa tulla käymään täällä konttorilla vaikka huomenna klo.10.00?
-On joo, ei tässä ole ainakaan töihin ollu kiireitä puoleentoista vuoteen.
-Hmm, niin vähän olen tässä arvellutkin, no jos sitten huomenna.

Huomenna klo. 10.00

-No terve terve Liimatainen, pitkästä aikaa, mites se 'vapaaherran' päivä on alkanut, heh heh?
Ite tässä saa painaa pää märkänä pitkää päivää.
-Joo, päivää vaan, ei tässä mikään mihinkään kulje ja ryypättyäkin on tullu ihan likaa, aikaa kun tässä on.
-Niinpä niin, sellaiset on ajat nyt, ei se ole pankissakaan helppoa olla ja ihmisiä tänne vaivata keskellä päivää.
Mutta jos mennään asiaan, ei ole kahveeta eikä Domino- keksejäkään tässä tarjota, ovat pääkonttorista ehdottomasti kieltäneet moiset toiminnot.
Niin, arvannetkin miksi soitin eilen?
-Joo, arvaan ja olen sitä soittoa jo odottanutkin.
-Niin, ne kun on ne lyhennykset ja koronmaksutkin jääneet nyt sitten hoitamatta ja kun se perkeleen pääkonttori seuraa jokaista velkaa mikroskoopilla ja reaaliajassa koko ajan, niin ei tässä mitään muutakaan voi kun alkaa realisoimaan niitä lainan vakuuksia, eli nyt se sitten menee voudille ja pankille se teidän perheen talo.
-Vaan mihis me nyt sitten muijan ja lasten kanssa, pieniä ovat, paitsi se muija on aika iso.
-Heh heh, vai iso muija, no paneehan sinut taas ruotuun paremmin kun nousu alkaa, ja onhan niitä kaupungilla vuokra-asuntoja, ihan kivoja nykyään, muoviset lattiat ja maalatut seinät, edellinen asukas voi tosin olla joku erilaisen kulttuurin edustaja ja asunto sen mukaisessa kunnossa, vaan tekeehän joku kunnan palkkalistoilla oleva siivousfirma sellaisen pintasiivouksen, jotta keittiön kaapinovista maalipintaakin näkyy, sieltä täältä.
-Niin, vaan kovin on ankaraa se omin käsin rekennetusta kodista lähtö.
-On se, varmaan, vaan nyt on se pääkonttori ihan tosissaan ja teidän vuoro tuli nyt, en voi auttaa.
-Tulikohan sitä velkaa otettua vähän liikaa, vaan kun se akka halus kaikkee; sen rosterikeittiön, jättisaunan, aumakaton, valtavan lasipation, vielä suuremman grillauspihan, ja kait se kahden auton tallikin oli vähän suuruudenhulluutta, vaan kun ne kaikki muutkin teki niitä isoja taloja, ja osteli veneitä ja autoja ja kaikkee.
-Niinpä niin, vaan nyt se on niin, että tässä on vaihtoehdot vähissä; joko vouti myy, ellet itse saa myytyä jollekin.
-Enhän minä mitään taloa osaa myydä, olen metallimies.
Voisitkos sinä auttaa, kun se vouti kuitenkin alihintaan antaa mennä.
-Hmm, no tuota, miten sen nyt sanoisi, en oikein enää saisi sekaantua kun kerran voudille menee kaupan.
-Hei, mutta tuttu mieshän olet, on kait jokin keino?
-No, kun kerran olet aina ollut hyvä asiakas ja muutenkin rehdin oloinen, niin yksi vaihtoehto saattais olla, siitä vaan ei sitten sovi kenellekään hiiskaista puolta sanaa.
-Kerro lisää.
-Joo, ne voudit myy kyllä ihan ale- hintaan ja ainahan sitä konttorinjohtajalla jotain takataskussa on mukavia asiakkaita varten.
Katsos kun sen voudin on ensin annettava sinulle itsellesi tilaisuus myydä se talosi, eli kun vouti soittaa varmaan jo tänään, niin kerrot sinulla olevan jo ostajan tiedossa ja sitten soitat mulle tähän PrePaid- numeroon, niin tavataan jossain illalla, tuon sitten sinne sen 'ostajan' niin saatte sopia lopusta keskenänne, ohjaan sitten teidät ydelle luotettavalle kiinteistönväittäjälle niin se tekee paperit kuntoon ihan parilla kolmella sadalla.
- No niit tässä kait on sitten edettävä.
-Joo sellaiset on ajat nyt, mutta tuota (katsoo kelloa pitkään) tässä on kuule toinen samanlainen tapaus oven takana odottamassa joten, soitellaan ja palaillaan.
Ja sitten kun ajat paranee niin katsellaan vaikka senhetkistä pankin omaa kerrostalotuotantoa, jos vaikka niistä väkerretään teille joku kiva pikku kaksio, korot on taas sitten varmana alhaalla kun nousukausi alkaa.
-Joo, jos minä tästä sitten lähden odottelemaan sitä voudin soittoa, palataan sittte asiaan. Morjens.

Klonks. (ovi meni kiinni)

Konttorinjohtaja Paskasäkki kaivaa liivintaskusta sen PrePaid- kännykän ja vetäisee pikavalinnasta ykkösen; Moi Pertsa, joo homma on hoidossa jätkä kypsyi alta puolen tunnin, pari päivää niin saadaan homma finaaliin."




pari uutta kohtaa alkuun, kaikki muut ennallaan -->


0,2 Usassa voimakas inflaatio alkaen vuonna 2011 voimisten pahimmilleen vuoteen 2014

0,5. Osakemarkkinoiden/kansantalouden uusi romahdus USA:ssa 1.7.2010 - 1.7.2011 välisenä aikana ja tuolta leviävät pankkien ongelmat eurooppaan ja suomeen tulee toinen aalto, joka syventää kaikilla tasoilla etenkin kohdan 1.. Piensijoittajat menettävät rahansa

(USA:n vaikutusta ei sovi vähätellä, vaikka kuinka elvytettäisiin)

Omat ennustukseni... 20.06.2009:

"1. Asuntojen hinnat tippuvat tästä hetkestä reilusti yli 50% Suomessa ennen 1.12.2011.
2. Asuntojen hintojen tippuminen aikaistuu puolella, jos suomen rahoitusjärjestelmä joutuu suuriin ongelmiin tai raakaöljyn hinta nousee 1.1.2010-1.8.2010 välisenä aikana.
3. Työttömyys yli miljoona suomalaista 2011 puolelle siirryttäessä pankkeja kaatuu ja niitä yritetään elvyttää.
4. Ruokamellakoita ja Anarkiaa Suomessa ennen 01.06.2012
5. Logististenketjujen totaalipysähdys koettu Suomessa ennen 2013
6. Vuonna 2014 Laman pohja, asioiden laajamittainen uudelleen järjestäytyminen.
7. Hitaampi nousukausi joka kestää vuodesta 2014 --> vähintään kahdeksan vuotta päästäksemme takaisin 2007 tasolle"



Touche:Tarttui toiselta keskustelupalstalta tällainen heitto kouraan:

"Jos joku asunnon omistaja uskoo tosissaan, että asuntojen hinnat puoliutuvat Suomessa seuraavan kolmen vuoden aikana, olen valmis ostamaan häneltä asunnon -30 % tämän ."

Kuinkahan moni tarttuu täkyyn? Diilihän olisi houkutteleva, asuminen todella edullista seuraavat kolme vuotta koska lainan saisi kuitattua kokonaan/lähes kokonaan pois ja saisi vielä mielenrauhan siitä, että ei menetä kuin 30% asuntonsa arvosta..


Eihän tuo ole mistään uskosta kiinni vaan markkinoista

Vakavasti uskova on jo asuntonsa myynyt --> markkinahinnalla(+30%) ja sijoittanut rahat parempaan kohteeseen

Vakavasti uskovilla on hyvin usein vaihtoehtoja, koska vahvaa näkemystäkin jo löytyy

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 16.10.2009 11:07

Mitäs parempia kohteita rahalle sitten on? - Jos tulee anarkia sun muuta..?

jkorpi, tuntuu että olet lukenut aivan liikaa kauppalehden keskustelupalstaa, etkä aina hoksaa tuota huumoria ko. palstalla=))

Jos alkaa meno menemään anarkian puolelle, asuntojen hinnat voi olla rommanneet 50%, onko turva sitten osakesalkussa? Vai siinä, että on pistetty 500k riihikuivaa patjan sisälle..

Ja oikeasti, mitä hemmetin väliä asuntojen hintatason vaihtelulla (laskulla) on? - Se ei oikeastaan edes taida vituttaa muita kuin erotapauksia, jotka myy ns. pakolla juuri vuosi sitten ylihintaan ostamansa unelmaluukun, taikka niitä, jotka kuvittelee asunnon olevan jonkinlainen rahasampo, joka nostaa hintaa 20k per 2vuotta, ja tuleekin yllärinä kun 2v asumisella ei kuitatakaan velkaVankkuria ja taulutelkkaria..

Ne, jotka on ostaneet asunnon kodikseen, korkeintaan toteavat aamukahvipöydässä ettei muutetakaan nyt hetkeen tästä pois, vaan asustellaan, tehdään vaikka keittiöremppa ja panostetaan viihtyvyyteen..

Vuokralaiset marssii lainatiskille hakemaan rahaa ensiasuntoonsa kun asunnon saa aavistuksen halvemmalla, ja antavat vuokraisännille hyvät mahkut uuden vuokralaisen hakuun ja niinpäin pois. - Samalla mieleen voi tulla ostolaidalle siirtyminen, kun sijoituskohteita saa entistä edullisemmin.
- Asunnot/kiinteistöt kun on aina vähintään kohtuullisia sijoituksia. Vaikka tapahtuisi mitä, sillä kuutiossa olevalla luukulla on aina jonkinmoinen käyttöarvo, jonka käytöstä joku mielellään maksaa jotain (että saa katon oman & perheensä pään päälle). - Sen sijaan, että osakesijoitus ei välttämättä lämmitä edes olkkarin takkaa, kiitos nykyisin arvo-osuustilijärjestelmän..

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 16.10.2009 12:04

jiisimulalla hyviä pointteja, anarkian saapuessa pankkijärjestelmä on mitä ilmeisimmin romahtanut, eikä valtio pysty takaamaan yksityishenkilöiden pankkitalletuksia, eli mikäli tämä visio toteutuu ovat ne asuntonsa myyneet jotka eivät ole ymmrätäneet paeta rahoineen luhistuvan korttitalon alta vielä heikommassa asemassa kuin ne "tyhmät sopulit" jotka eivät ole ymmärtäneet asuntojaan ajoissa myymään.

Oikeastaan se mihin en ole vieläkään saanut vastausta on polttava kysymys anarkiasta väliilä se on peruutettu ja välillä se on tulossa, pistää miehen mietteliääksi, kuitenkin raksaprojektin jäljiltä on joku harkkokin jäljellä, jos anarkia on tulossa niin voisi ylijäämäharkoista muurailla tukevan aidan talon ympärille jonka päälle vielä pistän kiepille natolankaa etteivät mellakoijat pääse tontille riehumaan...

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 16.10.2009 13:09

Koomisinta muuten, että nämä kauppalehden palstallakin mellastavat nk. rommarit on usein niitä, joilla on kymppi pari osakesalkussa, asutaan vuokralla neukkukuutiossa Itä-Helsingissä ja haaveillaan Älvärin rakentamisesta jollekin kehyskunnan pellolle.

Harva siis oikeasti "hyötyisi", hintatason -50% romahduksesta. Joten olenkin tehnyt oman johtopäätökseni tästä asiasta..
Kuitenkin ne, joilla on merkittävää asuntovarallisuutta, tuskin siirtyisivät myyntilaidalle vaikka mikä olisi. Asunto joko omana kotina taikka sijoituksena kun on varsin pitkäaikaista toimintaa. ja aika harva, vaikka 90 luvun lamassa "halpaan hintaan" sijoitusasuntoja ostaneista, olisi innokas myymään yhtäkään sijoitusasuntoaan vaikka mahdollinen voitto voisikin tuntua suurelta.. (Myyntivoitosta kun menee 28% veroa, -> voitto ei välttämättä enää vaivan arvoinen).

jos anarkia on tulossa niin voisi ylijäämäharkoista muurailla tukevan aidan talon ympärille jonka päälle vielä pistän kiepille natolankaa etteivät mellakoijat pääse tontille riehumaan...


Niinpä, voi olla, ettei anarkian tullessa, enää mennäkään k-rautaan ostamaan niitä harkkoja.. tai niiden hinta on pompannut _sopuleiden_ hamstratessa harkkoja tonttinsa aitaamiseen...;)

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 16.10.2009 13:18

Kuitenkin ne, joilla on merkittävää asuntovarallisuutta, tuskin siirtyisivät myyntilaidalle vaikka mikä olisi. Asunto joko omana kotina taikka sijoituksena kun on varsin pitkäaikaista toimintaa. ja aika harva, vaikka 90 luvun lamassa "halpaan hintaan" sijoitusasuntoja ostaneista, olisi innokas myymään yhtäkään sijoitusasuntoaan vaikka mahdollinen voitto voisikin tuntua suurelta.. (Myyntivoitosta kun menee 28% veroa, -> voitto ei välttämättä enää vaivan arvoinen).


Totta ja tämä myyntivoittokin pitäis sijoittaa tuottavasti (tai ainakin siten että se ei katoa pankkien kaatuessa) jotta se olisi nopeasti käytettävissä seuraavassa käsillä olevaa hintaromahdusta seuraavassa ostoaallossa...:)

Pitäisiköhän ruveta varuiksi hamstraamaan harkkoja, harjaterästä ja muurauslaastia kun niitä vielä saa, saattavat olla hyväkin sijoutuskohde anarkian tullessa.;)

Antero
-
Viestit: 1279
Liittynyt: 19.8.2003 10:51

ViestiKirjoittaja Antero » 16.10.2009 14:25

^ Ja Lapualaisia kannattaa myös hieman jemmata. Muutenkin niiden ostoluvan saaminen niin vaikeeta ja voi olla ettei pahimmat angtiset anargistit edes siihen piikkilankaan toppaa....

jkorpi
-
Viestit: 68
Liittynyt: 13.8.2008 12:15
Viesti:

ViestiKirjoittaja jkorpi » 16.10.2009 19:45

jiisimula, Touche, Antero

Eli teidän mielestä markkinataloudessa ja rahoitussektorilla kaikki hyvin, pahin ohitettu?
Vaikka teiltä tuleekin hyviä perusteluja, ei vielä vakuuta

Eikö teitä sureta edes pakolaisen ahdinko sosialistisessa Suomessa?

Pakolaisperheen työnteko ei yksinkertaisesti kannattanut -->

Eli tälläinen marginaali tapaus, josta selviää paljonko parhaimmillaan pakolaisnainen on tienannut, sosiaali sekä muita etuuksia

"Jotta itse itsensä elättävä väestörekisteriin kuuluva voisi maksaa 695e vuokran ja saada käteen verojen, työeläkemaksun ja vuokran jälkeen vuodessa 30.840 euroa, hänen palkkansa tulee olla 60.000 euroa eli
5.000 euroa kuukaudessa."

"Vuoden 2002 verotilastojen mukaan ylimpään tilastoituun tuloluokkaan eli yli 200.000 markkaa (siis yli 33.600 euroa) kuuluvia veronmaksajia oli 10,6 %. Tapauksen nainen siis kuului Suomen suurituloisten
joukkoon.
Vuodesta 2000, jolloin hän muutti Suomeen, palkat ovat nousseet 30 % ja varmaan myös toimeentulotuki."

Yllä-olevat pari kommenttia on poimittu:
http://pastebin.com/m3529332

Asiaa käsiteltiin myös korkeimmassa oikeudessa tuloksella --> Asiaan ei liity rikosta
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2009/20090014
Linkistä selviää myös summat

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 16.10.2009 20:09

Eikö teitä sureta edes pakolaisen ahdinko sosialistisessa Suomessa?

Pakolaisperheen työnteko ei yksinkertaisesti kannattanut -->


Ei sitten tippaakaan.

Eli teidän mielestä markkinataloudessa ja rahoitussektorilla kaikki hyvin, pahin ohitettu?


Ei välttämättä, mutta nyt paniikki alkaa tasaantumaan, ja pankitkin saa tehtyä tulosta. - Myymällä siis rahaa..

Korkotaso on alhainen, marginaalit kohonneet rajusti. Ts. pankit tekee jatkossa hemmetisti enemmän rahaa.. Alhainen korkotaso pitää sen sijaan huolen, että luottotappioitakaan ihan mielettömästi pääse syntymään. - Jos korkotaso olisi 5-7% esim. kuten aiemmin, tilanne voisi ollakin toinen.

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 16.10.2009 21:47

Eikö teitä sureta edes pakolaisen ahdinko sosialistisessa Suomessa?

Pakolaisperheen työnteko ei yksinkertaisesti kannattanut -->


Ei sureta pätkääkään, aika selvästi olet tuon kannattamasi protektionismin tuonut esille, mutta ehkä ensi vaalien jälkeen PS pääsee hallitukseen, Suomi eroaa EMU:sta, maahanmuuttajat laitetaan oikeisiin töihin ja korruptoituneet nykypoliitikot ajetaan maanpakoon (eli V.Vennamoa lainatakseni "Rötösherrat kuriin")...


Eli teidän mielestä markkinataloudessa ja rahoitussektorilla kaikki hyvin, pahin ohitettu?


Pahin on luultavasti (ja myös toivottavasti) ohi mutta markkinataloudessa ja rahoitussektorilla ei ole vielä kaikki hyvin.

Uskoisin että yksi iso fuusio pohjolan finanssisektorilla on tulossa, ehkä Sampo/Nordea tulee imaisemaan (eli fuusioimaan itseensä) vielä pystyssä olevista pohjolan pankeista ehkä pahiten ryvettyneen Swedbankin, jonka tase on kyllä massiivinen ja omistuspohja vahoillinen, mutta Baltain vastuista saattaa osa vielä odotella realisoitumistaan.

Markkinatalous tuskin palaa sellaiseksi kuin mitä se oli ennen nykylamaa, lamailla kun on tapana saada aikaan pysyviä muutoksia.

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

työtön.

ViestiKirjoittaja poffi » 16.10.2009 22:33

moro! hyvin ne pankissa kattelee tilitietoja! palkkatuloja ei ole enää tullut 1.5 kuukauteen ja metalliliiton työttömyys korvauksia "ensi kerran 25.v työuran jälkeen odotellaan" ehkä 2.kk päästä. ja nyt sain lähes 600e vuokraan asumistukea 109e tilille niin eiköhän alkanut sampo pankki soittelemaan ja kysymään esim. onko sulla autoa? mitä se niille kuuluu? kun tuloja ei ole harkitsemme luottokorttinne peruutusta. ymmärrän kyllä sen mutta kun luotto tiliä ei ole vuoteen käytetty ja maksut on maksettu ajallaan. sanoin sitten 10.minuutin haastattelun jälkeen että tästäkö olikin kysymys? pankaa sitten tilit kiinni ja iskin luurin korvaan. "tuhmaa" mutta alkoi vituttaa ihme kysymykset. en tässä viitti niitä eritellä mutta eiköhän sampo pankin töyttömät asiakkaat niistä tietävät/tulevat tietämään!

weasel
-
Viestit: 3392
Liittynyt: 23.7.2003 15:37

ViestiKirjoittaja weasel » 16.10.2009 23:35

Oho! - Osanottoni.

Tuo muutenkin on omalla tavallaan hanurista, tuo palkkatulojen tuijotus.

Tuossa kyllä saattaisin (aivan varmasti vetäisin) itsekin vetää nk. herneen sieraimeen, ja samantien lopettaa kaiken toiminnan ko. pankin pohjalta. - Tilannehan olisi ymmärrettävä, jos vouti kolkuttelisi ovella..

Touche
-
Viestit: 93
Liittynyt: 6.10.2006 8:34

ViestiKirjoittaja Touche » 17.10.2009 0:08

Poffi:

nyt meni yli hilseen, tuskin pankissa joutavat yksityisihmisten tilitapahtumia tuijottelemaan, meillä esim maksetaan kesäkuun lopussa kesä+heinäkuun liksa ja seuraavan kerran palkkatuloja tipahtaa siis tilille elokuun lopussa, mulla pitäisi siis joka kesä puhelimen kilahtaa visan ja masterin peruuttamisen merkeissä... Toisekseen, mistä pankki voi tietää että olet vailla tuloja, olethan voinut ohjata tulosi toisen pankin tilille.

Tai sitten jkorpi onkin oikeassa...

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

sampo pankki

ViestiKirjoittaja poffi » 17.10.2009 1:51

korjattakoon tässä se verran että kenkää sain helmikuun lopulla. ja kun yli 20.v on ollut töissä samalla työnantajalla niin joutuivat! minulle maksamaan puolen vuoden palkan ja loput lomarahat. nyt olen kituutellut kerran viikossa käymällä kaupassa n.50e sisältäen koiran ruuat. ja yrittämällä säästää loput 1900e ennen kuin liitosta tulee korvauksia vuokraan. no häätöhän tästä varmaan tulee sitä ennen. jos oisin osannut joskus aikoinaan tiennyt tulevasta lamasta ja irtisanomisesta en mitään kulutus luottoja olisi ottanut! mutta turha se on enää valittaa kun on paskat housussa. mutta mitä pankin yhteyden otosta kirjoitin niin eiköhän ne odota kun tilillä ei ole rahaa ja no päättävät mitä päättävat... vitun sama!

Aku_81
-
Viestit: 388
Liittynyt: 13.9.2004 22:29

ViestiKirjoittaja Aku_81 » 17.10.2009 1:57

Ennen juhannusta jäin lomalle 5vko, heinäkuun lopussa lomautettu, elokuun alussa sain viimeksi firmasta rahaa ja nyt tällä viikolla tuli liitosta 13 p'äivän "tili"! Suurin rikollinen suomessa on lomautettu. Pitäis varmaan naama värjätä kenkäplankilla ja sanoa nimeks ahmed ahne, tulis rahaa että pitäs suurempi lompakko hommata.

poffi
-
Viestit: 86
Liittynyt: 21.9.2007 21:30

touche

ViestiKirjoittaja poffi » 17.10.2009 2:31

niin ja en todellakaan ole rahoja? siis? mitä rahoja millekään muulle tilille! kun ei semmoista ole! kysymys! miksi minulle myönnettiin mahtava asumistuki n.109e kelalta "hävettääää" kun he ovat tutkineet kaikki tuloni ja te-keskuksen päätökset. pankkitiliä joita on vain yksi jonka olen kelalle ilmoittanut nimeneni ,henkilötunksen ,tilinumeron sampo pankin verkkotunnuksien kautta! mutta minulla ei ole mitään muuta/ muita tilejä missään! jos on noin kova epäilys niin että saan rahaa jollekin muulle tilille niin voin antaa yhteystiedot niin käydään pankeissa kyselemässä! mulla ainakin on aikaa kun ei nyt lähdetä uudenmaan läänin ulkopuolelle. (ei oo bensarahaa!)


Palaa sivulle “Yleinen - muut aiheet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa