Volkswagen, viritys, ja customointi aiheisia kirjoja

Automotive Electric/Electronic Systems
1-56091-596-X
Robert Bosch GmbH, Englanti, 380 sivua.
Tämä kirja on koottu kaikista "Bosch Technical Instruction" -julkaisuista ja pitää sisällään mm. nelitahtimoottorin toiminnan, auton sytytysjärjestelmät, katalysattorin toiminnan, paljon tietoa sytytystulpista, tietoa latureista ja akuista, sekä KE-Jetronicin, Mono-Jetronicin, L-Jetronicin ja Motronicin hyvin perusteelliset toiminnan selittämiset.

Custom Auto Interiors
Don Taylor
1-55561-140-0
Fisher Books (Usa), Englanti
Hyödyllinen ja mielenkiintoinen kirja kaikille auton verhoilusta kiinnostuneille. Hyvää luettavaa varsinkin autohifi kilpailijoille ja -asentajille. Kirja käsittelee mm. monenlaisia ideoita ovipahvien verhoiluun, ratin verhoilemisen nahalla, avoauton kangaskaton tekemisen, aurinkoläppien verhoilun, kuppipenkkien rakentamisen, auton sisäkaton verhoilun, yms...

How to build & Modify Sportscar & Kit Car SUSPENSION & BRAKES
Des Hammill
1-901295-08-7
Veloce Publishing Plc. (Englanti)
1999, Englanti, 112 sivua.
Kertoo kaiken mitä tarvitsee tietää kilpa/rata-auton alustasta. Kertoo mm. tarkkaan kuinka mitata kotikonstein kaikki pyörien kulmat ja mitä pitää ottaa huomioon rengaskulmia ja alustaa säädettäessä. Todella hyödyllinen omaa rata-autoa rakentavalle.


How to tune & modify BOSCH FUEL INJECTION
Ben Watson
0-87938-570-7
Motorbooks International (USA), Englanti, 176 sivua.
Hyvä kirja Boschin ruiskuista. Käsittelee Boschin D-, L-, LH-, K-, KE- Jetronic sekä Motronic ruiskujärjestelmät melko perusteellisesti. Ehkäpä paras löytämäni kirja K-Jetronicin toiminnan ymmärtämiseen.


Internal Combustion Engines - Applied Thermosciences
Colin R. Ferguson, Allan T. Kirckpatrick
0-471-35617-4
John Wiley & Sons, Inc.
2001, Englanti, 369 sivua.
Kirja niille jotka luulevat jo tietävänsä kaiken autojen moottoreista :) Käsittelee mm. polttomoottoreiden termodynamiikkaa, nesteiden virtauksia, lämmönjohtumista, imu- ja pakosarjojen virtauksia, kitkaa, palotapahtumia, yms. Ei ehkä ihan kevyintä lukemista integraalilaskuineen ja "en ymmärtänyt sanaakaan"-lauseineen..


Maximum Boost
Corky Bell
0-8376-0160-6
Robert Bentley Inc (Usa)
Englanti, 250 sivua
Yksi parhaista turboahtamista käsittelevistä kirjoista. Ehdoton kaikille turbon asentamista suunnitteleville. Paljon yleis- sekä nippelitietoa kaikesta turboahtamiseen liittyvästä.


Smokey Yunick's POWER SECRETS
Smokey Yunick
0-931472-06-7
S-A Design Books (Usa)
1983, Englanti, 127 sivua
Kansi saa hymyilemään eikä todellakaan anna sellaista kuvaa, että sisältö olisi lukemisen arvoista - toisin kuitenkin paljastui. Vaikka kirjassa keskitytäänkin V8 moottoreiden virittämiseen, on se on yksi parhaista moottorin virittämistä käsitteleviä kirjoja joita olen lukenut, ja olen kerennyt lukea jo muutamia... Ainoa ikävä puoli kirjassa on se, että kaikki mitat ovat tuumissa. Kirjaa onkin käytännössä luettava laskimen kanssa, jotta saa käsityksen millaisista mitoista ja toleransseista on kyse. Kirja on jaettu seitsemään lukuut: Sylinterilohko, kampiakseli ja kierokanget, männät ja männänrenkaat, kansi ja imukanavat, kampiakseli ja venttiilit, pakokanavat ja sytytys, ja lopuksi voitelu ja jäähdytys.


The Kitcar Builder's Manual
Peter Coxhead & Martin Foster
Haynes
Englanti, 176 sivua
Paljon valokuvia monista kitcareista, työkaluista ja työvaiheista.
Kertoo paljon kaikenlaista kitcarin rakentamisesta. Sisällöltään hiukan tyhjä, yrittää ehkä käsitellä liian paljon vähissä sivuissa. Ei liity mitenkään ralliautojen rakentamiseen vain kyseessä on Usa/Britti-tyyliset kitcarit kuten kopiot AC Cobrasta.. Kirja kertoo yhtä sun toista mm. lasikuiturakentamisesta, sisustuksen tekemisestä, yms..


The step-by-step Guide to ENGINE BLUEPRINTING
Rick Voegelin
1-884089-26-7
Cartech Inc.
1983, Englanti, 159 sivua
Paljon selkeitä mustavalkokuvia
Kertoo moottorin suunnittelusta, mittauksesta ja kasaamisesta oikeastaan kaiken. Selittää tarkkuusmittalaitteiden käyttämisen ja kertoo tarvittavista työkaluista ja toimenpiteistä, myös niistä jotka teetetään koneistamossa. Suositeltavaa luettavaa kaikille moottorin kasaamista tai täydellistä koneremonttia suunnitteleville.


Turbochargers
Hugh MacInnes
0-89586-135-6
HPBooks
1984, Englanti, 159 sivua
Kirja kertoo turboista ja turbotuksesta.

Turbomania - Turbocharging the VW engine
Bob Tomlinson
CB Tech Dept
1997, Englanti, 171 sivua
Kuplavolkkarin turbotuskirja. Todella hyvää tietoa kaikille ilmajäähdytettyä VW:tä turbottaville, tosin saa muutkin turboista kiinnostuneet opuksen lukea... Käsittelee turboahtimen rakennetta ja teoriaa, kaasuttajan modifioimisen, hukkaportin asentamisen, välijäähdyttimen ja EFI ruiskun asentamisen.


TUNE TO WIN - The Art and science of race car developement and tuning
Carroll Smith
0-85045-808-0
Osprey Publishing Limited (Usa)
1987, Englanti, 172 sivua
Kertoo paljon auton alustasta. Keskittyy Formula-mallisiin alustoihin, mutta perusasiat ovat samat henkilöautoissakin. Kertoo paljon mm. Auton käyttäytymisestä, aerodynamiikasta, ilmanotto-/jäähdytysaukoista, siivistä sekä spoilereista.


UUSI MOOTTORITEKNIIKKA - Virittäminen ja säätäminen
Esko Mauno (kääntänyt englannista)
952-5089-24-X
Alfamer Oy (Suomi)
1998, Suomi, 269 sivua
Kirja on käännetty A. Graham Bellin kirjoittamasta Modern Engine Tuning (1988) nimisestä kirjasta. Sisältö kertoo nelitahtimoottorien virittämisestä. Oikein hyvä perustiedonlähde moottorin virittämisestä kiinnostuneille. Käsittelee erityisen hyvin viritysnokka-akselit.


VIRITTÄJÄN KÄSIKIRJA 1 - Moottori
Esko Mauno
951-9153-41-1
Alfamer Oy (Suomi)
Suomi, 170 sivua
Kertoo nelitahtimoottorien virittämisestä. Hyvä perustiedonlähde moottorin virittämisestä kiinnostuneille. Esittelee mm. eri ruiskujärjstelmät ja raapaisee ahtamista.


VIRITTÄJÄN KÄSIKIRJA 2 - Alusta
Esko Mauno
Alfamer Oy (Suomi)
Suomi, 167 sivua
Esittelee ja selittää auton pyörinkulmat ja alustan toiminnan, kertoo kuinka autoa säädetään hyväksi ajaa. Kertoo myös miten jarrut, ABS, tasauspyörästö, yms toimivat. Kertoo paljon renkaista ja raapaisee aerodynamiikan perusteita.


VIRITTÄJÄN KÄSIKIRJA 3 - Polttoainelaitteet
Esko Mauno
951-9153-41-1
Alfamer Oy (Suomi)
Suomi, 170 sivua
Käsittelee Boschin D-, L-, LH-, K-, KE-, Mono- Jetronicit sekä Motronic polttoaineen ruiskujärjestelmät. Myös Kaasuttimet ja niiden toiminta käsitellään.


VOLKSWAGEN SPORT TUNING for Street and Competition
Per Schroeder
0-8376-0161-4
Bentley Pyblishers
Englanti, 221 sivua
Paljon hyviä ja selkeitä mustavalkoisia kuvia
Paljon mielenkiintoista tietoutta vesijäähdytettyjen Volkswageneiden virittämisestä. Kirjoittaja itse ajaa auto-slalomia ja kirja pitääkin sisällään paljon käytännön asioita Jetan/Golfin alusta parantamisesta ja säätämisestä. Kirjassa käsitellään mm. alusta, renkaat, vanteet, jarrut, imupuoli, pakopuoli, voitelu, jäähdytys sekä voimansiirto.


Water-Cooled Wolkswagen Performance Handbook
Greg Raven
0-7603-0491-2
MBI Publishing Company (Usa)
Englanti, 224 sivua
Paljon hyviä ja selkeitä mustavalkoisia kuvia
Käsittelee kaikki mahdolliset mk1-mk3 VW moottorinvaihdot pinnallisesti. Hyvät ohjeet ja tietoutta VW moottoreiden iskutilavuuden suurentamisesta. Hyvin mielenkiintoinen ja sisältää paljon nippelitietoja ja hyödyllisiä vinkkejä VW moottoreiden kanssa rakenteleville. Ikävä kyllä osa faktoista pätee vain Amerikassa myydyille autoille/malleille.
Mainosta ffp.fi sivustolla.
Ota yhteyttä