Wunderbaum

Wunderbaumit eli kuusen muotoiset ilmansaast..eiku -raikastimet ovat legendaarisia ja aivan välttämättömyys teiniautoissa. Vakavasti rakennettuihin autoihin ne eivät kuitenkaan kuulu...

Wunderbaum on sveitsiläisen Julius Sämannin vuonna 1952 Yhdysvalloissa lanseeraama tuote. Vuonna 1965 ruotsalainen Yngve Niklasson Oy hankki lisenssin Wunderbaumien valmistamiseen Pohjoismaiden markkinoille, ja siitä lähtien myynti on noussut tasaisesti. Nykyään Wunderbaumeja menee Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa kaupaksi kolmisen miljoonaa kappaletta vuodessa, kun 1960-luvun puolivälissä vuosituotanto oli noin 30000 kappaletta. Tällä hetkellä perheyritys Yngve Niklasson Oy työllistää neljän Niklassonin lisäksi viisi ulkopuolista työntekijää.

Wunderbaumien tarkka koostumus on varjeltu liikesalaisuus. Sen verran tiedämme että kuuset ovat vahvaa suodatinpaperia ja pussit sellofaanikelmua. Vaarallisia kemikaaleja ei kuusissa käytetä. Wunderbaum on aina ollut kuusen muotoinen, tosin 1960-luvulta lähtien alunperin terävän kantikkaat reunat ovat pikku hiljaa pyöristyneet.

Wunderbaumin tulevaisuus näyttää hyvältä ...Mainosta ffp.fi sivustolla.
Ota yhteyttä